נושאים קשורים

“החיים הם מתוקים. כל דבר שיש לנו, אנחנו צריכים להעריך”

אלישע מדן איבד את שתי רגליו במלחמה, אבל הוא ממש לא מתכוון לשקוע בדיכאון: "אני מתענג על כוס מים, כלום לא מובן מאליו". צפו בסרטון המרגש

ביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

רגע לפני יום השואה, פרסם ביטוח לאומי נתונים עדכניים שמעלים דאגה עמוקה לגורלם של מי שעברו את הנורא מכל. מעל 40 אלף שורדים מקבלים השלמת הכנסה, ו-70% מהם מקבלים קצבת סיעוד

6 מדליות זהב לישראלים באליפות אירופה לשחייה פראלימפית

נבחרת ישראל חזרה עם 14 מדליות סך הכל. כעת כולם נושאים את העיניים לאולימפיאדה בקיץ: "מאחלים לשחיינים לשחזר את ההצלחות גם בפריז"

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר
הסתדרות 480-100

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותיש תקציב, יש העלאה בקצבאות הנכות, אז למה יש גם אכזבה

יש תקציב, יש העלאה בקצבאות הנכות, אז למה יש גם אכזבה

הממשלה אישרה את העלאת קצבאות הנכות ל-3,700 שקל, אבל בארגוני הנכים לא מתכוונים להפסיק את המאבק

אחרי שנים של מאבקים וגם אכזבות רבות, הממשלה אישרה, כחלק מתקציב המדינה החדש, את העלאת קצבאות הנכות לסכום של 3,700 שקל בחודש (על 100% נכות). למרות ההישג, בארגוני הנכים לא מתכוונים להפסיק את המאבק נגד משרד האוצר, וזאת לטענתם עקב החלטת אגף התקציבים לקזז מהתקציב המגיע לנכים סך של כחצי מיליארד שקל, “על ידי הכנסת סעיפים תקדימיים ולא חוקתיים”.

בצד החיובי של המשוואה, כאמור, ניצבת העלאת קצבת הנכות באופן קבוע. מ-1 ביולי (לפני חודש), מי שזכאי לקצבה של 100% יקבל תוספת של 379 שקל בחודש, כך שהקצבה הכללית שלו תעמוד מעתה על 3,700 שקל לחודש. על המחצית הראשונה של 2021, כלומר עד 1 ביולי, הוא יקבל רטרואקטיבית תוספת של 190 שקל לחודש, בדומה למענקי הפיצוי שניתנו לנכים ב-2020. כלומר, על ששת החודשים האלה יתקבל החזר של 1,140 שקל.

מה לגבי הנכים האחרים? לפי התקציב, בעלי אי כושר עבודה נמוך מ-100% יזכו לתוספת קבועה של 370 שקל לקצבה החודשית. נכים שהם גם אזרחים ותיקים יקבלו עוד 190 שקל בחודש. ילדים עם נכות של 100% יקבלו תוספת של 83 שקל, וילדים עם 112% (רמת זכאות חדשה) יזכו לעוד 490 שקל מדי חודש. תוספת משמעותית של 5,341 שקל תינתן לנכים מונשמים.  

עוד בשורה חשובה היא שהדיסריגארד יעלה באופן קבוע ל-5,300 שקל בחודש. המשמעות היא שעד לסכום זה – השווה לגובה שכר מינימום במשק – יוכלו הנכים לעבוד מבלי שהמדינה תקזז ולו שקל אחד מקצבת הנכות שלהם. מהלך זה אמור להוות תמריץ לאנשים המקבלים קצבת נכות להיכנס לשוק העבודה. לפי ההערכות, כל הבשורות האלה יהפכו למציאות רק עוד כ-3 חודשים, הזמן שצפוי לקחת לממשלה להעביר את התקציב בכנסת.

הפגנת נכים באיילון בשבוע שעבר. צילום: דוברות “נכה לא חצי בן אדם”

בצד המאכזב, ארגוני הנכים כועסים על החלטת משרד האוצר לקזז מהכספים המגיעים לציבור הנכים כחצי מיליארד שקל. “אנחנו ממשיכים במאבק על יישום מלא של החוק, ולא נעצור עד שנקבל את מה שמגיע לנו בחוק”, הבהיר אתמול אלכס פרידמן, יו”ר ארגון “נכה לא חצי בן אדם”. “לאחר המאבק המשותף של הארגונים, נכון לרגע זה הקיזוז בהטבות המס לנכים ירד מהפרק. יחד עם זאת, לצערנו המחלוקת העיקרית לגבי החישובים המנופחים של אגף התקציבים במשרד האוצר, עומדת בעינה. ישנו ניסיון לגרוע מציבור הנכים כחצי מיליארד שקל על ידי הכנסת סעיפים תקדימיים ולא חוקתיים.

“המהלך הזה”, המשיך פרידמן, “פוגע בהסכמות שהושגו בעבר ותוספות חשובות שתוכננו. למשל, תוספת מלאה לנכים הקשישים, הרחבת הזכאות לקצבת שירותים מיוחדים לאוטיסטים ומתמודדי נפש ועוד. לפיכך, כלל ארגוני הנכים במאבק דורשים יישום מלא של חוק הנכים. בין אם בתיקון החישובים המנופחים, ובין אם בתוספת תקציבית שוות ערך לסכום שנגזל מציבור הנכים שלא בצדק”.

******************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

פרידמן וארגוני הנכים האחרים קוראים לציבור הנכים להגיע להפגנה שתיערך ביום חמישי הקרוב (5.8) בשעה 18:00 בצומת קפלן מול מגדלי עזריאלי בתל אביב.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות