נושאים קשורים

“החיים הם מתוקים. כל דבר שיש לנו, אנחנו צריכים להעריך”

אלישע מדן איבד את שתי רגליו במלחמה, אבל הוא ממש לא מתכוון לשקוע בדיכאון: "אני מתענג על כוס מים, כלום לא מובן מאליו". צפו בסרטון המרגש

ביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

רגע לפני יום השואה, פרסם ביטוח לאומי נתונים עדכניים שמעלים דאגה עמוקה לגורלם של מי שעברו את הנורא מכל. מעל 40 אלף שורדים מקבלים השלמת הכנסה, ו-70% מהם מקבלים קצבת סיעוד

6 מדליות זהב לישראלים באליפות אירופה לשחייה פראלימפית

נבחרת ישראל חזרה עם 14 מדליות סך הכל. כעת כולם נושאים את העיניים לאולימפיאדה בקיץ: "מאחלים לשחיינים לשחזר את ההצלחות גם בפריז"

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר



שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"
ראשיחדשותאבא שלי, אני, הגורל הצבאי המשותף והמשחקים הפראלימפיים

אבא שלי, אני, הגורל הצבאי המשותף והמשחקים הפראלימפיים

מחר ייפתחו המשחקים בטוקיו, ויובל וגנר נזכר איך אביו, נכה צה"ל כמותו, חזר משם ב-1964 עם מדליה. טור שהוא כולו סגירת מעגל

משמאל: יובל וגנר. מימין: אבא שלו דן וגנר במשחקים בטוקיו 1964

מאת יובל וגנר

המשחקים הפראלימפיים שייפתחו מחר בטוקיו הם חגיגת ספורט עולמית, אבל בשבילי הם גם סגירת מעגל אישית ומשפחתית.

אבא שלי, דן וגנר, שנפצע בתאונת אימונים אחרי מבצע קדש ונותר משותק, היה שם לפני 57 שנה. בנובמבר 1964 יצאה לטוקיו, יפן, משלחת ישראל למשחקים הפארלימפיים. אני טרם נולדתי, אבל כילד, שנים קדימה, אני זוכר את עצמי מגיע עם אבא שלי לאימונים בבית הלוחם. צופה בשחקני נבחרת הכדורסל מתגלגלים בכיסאות מתכת, מתנגשים, מתהפכים, צועקים ונלחמים על עוד סל ועוד ניצחון.

אני יכול לומר בדיעבד שמצפייה מהצד באבא שלי ובחברים שלו למדתי על הפוטנציאל והעוצמה שיש לאנשים עם מוגבלות. ב-1987, במהלך שירותי בחיל האוויר, התרסק המסוק שהטסתי. נפצעתי קשה ונותרתי משותק. כמו אבא. את ההשראה להתמודד ולא לוותר, לקחתי ממנו ומחבריו. זה מה שהוביל אותי בין השאר להקים כעבור שנים את עמותת “נגישות ישראל”.

אז לא הייתה נגישות. שוטרים יפנים מורידים את דן וגנר מהמטוס

מעט רקע: הספורט הפארלימפי נולד באנגליה ב-1948 תחת השם “משחקי סטוק מנדוויל”, על שמו של בית החולים שבו נערכו. השתתפו בהם רק ספורטאים עם פגיעה בעמוד השדרה. ב-1960 ברומא החלו המשחקים הפארלימפיים עצמם, בהשתתפות נפגעי חוט שדרה היושבים ונעזרים בכיסאות גלגלים. רק ב-1976, במשחקי טורונטו, קנדה, נוספו קטגוריות של מוגבלויות אחרות.

באותה תקופה התקשורת כמעט לא כיסתה את המשחקים הפארלימפיים. רק בשנים האחרונות החלו כלי התקשורת בארץ לדווח יותר ויותר ולתת במה למשלחת הישראלית ולהישגיה. בעולם, אגב, הספורט הפארלימפי זוכה לאהדה ולתשומת לב רבה.

“משחקי הנכים בטוקיו”. כרטיס המשתתף של דן וגנר ב-1964

מטוקיו 1964 חזרה נבחרת הכדורסל של אבא שלי עם מדליית ארד. באותם ימים המשלחת הישראלית כולה מנתה 20 ספורטאים פארלימפיים (או נכי צה”ל או מאיל”ן), והם שבו לארץ עם 7 מדליות זהב, 3 מדליות כסף, 11 מדליות ארד ו-3 שיאי עולם. מדובר, כמובן, בהישג מדהים, ועיני העולם היו נשואות לבולטות של ישראל בתחום.

מעניין לדעת שבמשך שנים רבות – עד לונדון 2012 – כמעט לא היו התאמות נגישות לספורטאים בהתאם למוגבלותם. בשנים האחרונות יש עיסוק רב בהנגשת המשחקים, הן לספורטאים עם המוגבלויות והן לצופים עם המוגבלויות. זווית מעניינת נוספת היא הטכנולוגיות המאפשרות לספורטאים הפארלימפיים להשתפר ולהגיע לשיאים חדשים. כך למשל, תותבות הריצה, כיסאות הגלגלים המתקדמים וההתאמות האישיות למוגבלויות השונות.

******************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

אז עוד 24 שעות זה מתחיל, והפעם משלחת ישראל למשחקים הפארלימפיים בטוקיו מונה 33 ספורטאים וספורטאיות עם מוגבלות, שיתחרו על מקום בפודיום. הם יעשו זאת אחרי טיסה ארוכה, ללא משפחות וצופים, ותוך שמירה על כללי הריחוק בקורונה.

עבורי זה לא משנה עם איזה מדליות הם יחזרו. בשבילי הם אלופים מראש על הדרך הארוכה ומלאת האתגרים שעשו במשך שנים כדי להשתתף במשחקים. כל מדליה, כל שיא אישי, ישראלי או עולמי, הם בונוס. בהצלחה!!!

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות