נושאים קשורים

“החיים הם מתוקים. כל דבר שיש לנו, אנחנו צריכים להעריך”

אלישע מדן איבד את שתי רגליו במלחמה, אבל הוא ממש לא מתכוון לשקוע בדיכאון: "אני מתענג על כוס מים, כלום לא מובן מאליו". צפו בסרטון המרגש

ביטוח לאומי: 131,666 שורדי שואה זכאים כיום לקצבאות

רגע לפני יום השואה, פרסם ביטוח לאומי נתונים עדכניים שמעלים דאגה עמוקה לגורלם של מי שעברו את הנורא מכל. מעל 40 אלף שורדים מקבלים השלמת הכנסה, ו-70% מהם מקבלים קצבת סיעוד

6 מדליות זהב לישראלים באליפות אירופה לשחייה פראלימפית

נבחרת ישראל חזרה עם 14 מדליות סך הכל. כעת כולם נושאים את העיניים לאולימפיאדה בקיץ: "מאחלים לשחיינים לשחזר את ההצלחות גם בפריז"

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר
הסתדרות 480-100

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויות"סוף סוף הילדים יהיו קרובים אליי ומול העיניים שלי"

“סוף סוף הילדים יהיו קרובים אליי ומול העיניים שלי”

לראשונה בכפר קאסם: מרכז יום טיפולי סיעודי לאנשים עם מוגבלות. אמא לשתי חניכות: "עכשיו סוף סוף אני שקטה"

לראשונה בכפר קאסם, הוקם מרכז יום טיפולי סיעודי לאנשים עם מוגבלות. בתחילת השבוע החלה עמותת צ’יימס ישראל להפעיל את המרכז החדש, שצפוי לקלוט כחמישים חניכים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.

מעתה, ל-25 אלף התושבים בכפר קאסם יהיה מענה עבור בוגרים עם מוגבלות מעל גיל 21, שעד כה נשלחו לערים שכנות על בסיס יומי כדי לקבל שירות, או גרוע מכך – נשארו שנים ארוכות בבית ללא מענה טיפולי יומיומי. את המרכז החדש מנהלת אשת החינוך הוותיקה נעמת עיסא. “אני מורה 17 שנים, וכל הזמן הרגשתי בפנים שזה ‘לא מספיק'”, היא אומרת, “פתחו הרבה בתי ספר, אבל מרכז כזה היה חסר. רציתי שינוי, רציתי אתגר, לשנות אווירה וללכת על מהלך משמעותי”.

למעלה מ-8 מיליון שקלים הושקעו עד לפתיחת המרכז. עמותת צ’יימס ישראל, עיריית כפר קאסם, קרן שלם, ביטוח לאומי, קרן סימפסיס, קרן פיליפ מוריס ומימון ממשלתי מוועדת העיזבונות – כל אלו היו שותפים במימון הפרויקט. בשלב הראשון נקלטו במסגרת 20 חניכים, ועד לפתיחת שנת הלימודים הבאה צפויים להיקלט עוד 30 משתקמים תושבי כפר קאסם והיישובים הערביים הסמוכים, כמו כפר ברא, ג’לג’וליה, קלנסואה וטירה.

צוות המרכז החדש בכפר קאסם. צילום: דועא פריג

“יש לי שתי בנות עם מוגבלות שכלית ותנועתית, מרותקות למיטה, לא יכולות לעשות כלום”, מספרת אמל טהה, אמא של עיישה ומרינה, חניכות טריות במרכז. “לבנות שלי יש עיניים יפות אבל הן לא רואות. אחרי גיל 21 נגמרו המסגרות של הרווחה שמתאימות לבנות שלי ולא נתנו לילדים את מה שהיו צריכים. נשלחנו למסגרות אחרות שלא התאימו להן ואפילו מיטה לא הייתה שם או מקום נורמלי להחליף חיתול. כעסתי, צעקתי והייתי מאוד מעורבת מול מחלקת הרווחה של העיירה, אבל במשך שנים לא הקשיבו לי ולא קיבלנו מענה ראוי. עכשיו, כשיש מסגרת בכפר, אני שקטה, שנוכל לבוא כל יום למרכז ולקבל את כל מה שצריך. אנחנו מקבלים את הבנות שלנו מכל הלב ולא מתביישים בהן. הן עדיין מלאכיות וזה מה שיש לנו”.

זוהיר באדיר, אבא לשני ילדים בוגרים עם מגבלות, שהיה פעיל שנים רבות מאחורי ולפני הקלעים כדי להביא לפתיחת המרכז, אמר: “יש לי שני ילדים עם אפילפסיה במצב קשה בגילאים 26 ו-27. 15 שנים אני מחכה שיפתחו להם מסגרת מתאימה בכפר. עד עכשיו הילדים היו נוסעים כל יום לטייבה הלוך ושוב, הייתה הסעה מהעירייה והיו עם זה הרבה בעיות. אני שמח שהילדים יהיו מול העיניים שלי וקרובים אלי”.

חיבוק של אבא. זוהיר באדיר עם שני ילדיו. צילום: דועא פריג

עמותת צ’יימס ישראל, שקיימת מזה 30 שנה, מפעילה 26 מסגרות ב-15 רשויות מקומיות בארץ, לרבות מרכזים טיפוליים לבוגרים סיעודיים, מרכזי עבודה שיקומיים ותוכניות סיוע לבוגרים בהשתלבות בשוק העבודה החופשי. ג’ורג’ צימרמן, מנכ”ל עמותת צ’יימס ישראל בירך על הקמת המרכז: “הצורך שעלה מהשטח ומהמשפחות היה כל כך אקוטי, היות שרוב החניכים שמגיעים ויגיעו למרכז החדש נמצאים מזה תקופה ארוכה בבתיהם. הקמת מרכז נוסף בחברה הערבית עולה בקנה אחד עם אחד העקרונות הבסיסיים במשימתנו , והוא לספק שירותים לכל שכבות האוכלוסייה ללא הבדלי גזע ודת”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות