נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםאזהרה: לטיפולים הבאים באוטיזם אין ביסוס מדעי

אזהרה: לטיפולים הבאים באוטיזם אין ביסוס מדעי

בארה"ב מזהירים מפני מוצרים חסרי כיסוי שמבטיחים לעזור לאוטיסטים. ברשימה: תאי לחץ וחלב נאקות

מערכת שווים

ארגון המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הוציא לאחרונה אזהרה מפני מוצרים המתיימרים לרפא אוטיזם או לטפל ביעילות בתופעות של אוטיזם – ללא כל ביסוס מדעי.

לטענת הארגון, לא זו בלבד שהיעילות של אותם מוצרים מעולם לא הוכחה, אלא שלעתים הם עשויים גם לגרום נזק.

מוצע כטיפול בתופעות של אוטיזם. תא לחץ. צילום: depositphotos.com

“דבר אחד שחשוב לדעת על אוטיזם לפני הכל: אין מרפא לאוטיזם”, נכתב במסמך שפירסם ה-FDA“לכן, מוצרים או טיפולים שטוענים כי ביכולתם לרפא אוטיזם אינם עובדים כפי שנטען. אותו הדבר לגבי מוצרים שטוענים כי ביכולתם לטפל באוטיזם או בתופעות הקשורות אליו. חלקם אפילו טומנים בחובם סיכונים בריאותיים משמעותיים”.

לדברי הארגון, הוא אף הזהיר חלק מהחברות שעומדות מאחורי המוצרים או הטיפולים “המתחזים”. “נקטנו פעולות נגד כמה חברות שהציגו טענות בלתי ראויות שלפיהן המוצרים שלהן יכולים לטפל באוטיזם או בתופעות שלו”, אמר ג’ייסון המברט, בכיר ב-FDA.

זו רשימת המוצרים והטיפולים שהארגון מזהיר מפניהם:

טיפולי ספיחת רעלים: מוצרים אלה טוענים שביכולתם לנקות את הגוף מחומרים רעילים וממתכות כבדות, באמצעות היקשרות אליהם והוצאתם מהמערכת. המוצרים מגיעים בכמה צורות – תרסיסים, נרות, כדורים, טיפות ואמבטיות חימר. יש לציין כי ה-FDA אישר בעבר שימוש בטיפולי ספיחת רעלים, בכפוף למרשם רופא, אך מעולם לא כלל בזה טיפול באוטיזם. “יש סיכון בשימוש בטיפולים אלה”, מזהירים בארגון, “מכיוון שהם עלולים לספוח החוצה מינרלים החיוניים לגוף – מה שעלול להוביל לנזקים חמורים ואפילו לסכנת חיים”.

טיפול ברמות חמצן גבוהות: מדובר למעשה בטיפול בתא לחץ, המאפשר מתן חמצן כתרופה במינונים גבוהים ביותר. שימוש בתא לחץ מוצע גם לאוטיסטים, בטענה שיש ביכולתו לשפר כביכול את התפקוד שלהם. אלא שה-FDA  מבהיר שתא לחץ נועד לשימושים בריאותיים ספציפיים בלבד, כמו למשל לצוללנים הסובלים מהפחתת לחץ בעקבות צלילה.

אמבטיות חימר: אלה חומרים המצורפים לאמבטיות מים ומתיימרים להוציא מהגוף רעלים, מזהמים ומתכות כבדות. מוצרים אלה מוצגים לעתים ככאלה שיכולים להקל דרמטית על תופעות של אוטיזם.

חלב נאקות גולמי ושמנים חיוניים: מוצרים אלה משווקים כטיפול באוטיזם ובתסמינים שלו, אולם יעילותם מעולם לא הוכחה וגם לא הבטיחות שלהם.

כמה טיפים שיעזרו לזהות מוצרים וטיפולים “מתחזים”:

  • היו חשדניים כלפי מוצרים שטוענים שביכולתם לטפל בטווח גדול של מחלות.
  • עדויות של אנשים על טיפולים מוצלחים הן לא תחליף להוכחות מדעיות.
  • אל תאמינו לטיפולים המציעים “תיקון מהיר”.
  • תרופות פלא, המוצגות כפריצת דרך או מכילות רכיבים סודיים, עשויות להיות הונאה.
  • בכל מקרה, לפני שאתם רצים לקנות מוצר “מהפכני” או לקבל טיפול “מבטיח”, התייעצו עם רופא מומחה.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

קראו עוד בשווים

מייסד "שווים", בעל 20 שנות ניסיון בעולם העיתונות. שימש כרכז הכתבים של ”ידיעות אחרונות“, עורך המוסף הכלכלי ”ממון“ ועורך התוכנית ”חדשות הבוקר“. בעל קשר אישי לקהילת המוגבלויות: בנו הבכור אוהד הוא אוטיסט.

כתבות אחרונות