נושאים קשורים

מאמר מסקרן של ד”ר לפסיכולוגיה: האם טיילור סוויפט אוטיסטית?

פסיכולוגית אוסטרלית פרסמה מאמר מעורר הדים, בו טענה כי הזמרת האמריקאית, הנחשבת היום למצליחה בעולם, נמצאת על הספקטרום – ונימקה מדוע. הנה עיקרי המאמר וההסברים

נכים רווקים יוכלו להשתתף בהגרלת “דירה בהנחה”

בסוף מאי יוגרלו 4,000 דירות ברחבי הארץ. ההגרלה מיועדת לזוגות צעירים – אבל תתאפשר הרשמה גם לנכים יחידים בני 21 ומעלה. איך נרשמים ולמי תינתן עדיפות? כל הפרטים

מדהים: טיפול של 16 דקות השיב לפעוטה חירשת את השמיעה

לראשונה בעולם: רופאים בבריטניה הצליחו לשחזר את השמיעה של פעוטה חירשת באמצעות החדרת וירוס לאוזנה. החוקר: "זו בתקווה התחלה של עידן חדש"

לקח מהמלחמה: אושרו תקנות לטיפול באנשים עם מוגבלות בחירום

התקנות יאפשרו להעביר לרשויות המקומיות מידע לגבי צרכים חיוניים של חולים עם צרכים מיוחדים, גם במקרים בהם לא מפנים את הציבור מהבית



כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותכך הפך הילד כבד השמיעה והמסתגר ל"מר ישראל"

כך הפך הילד כבד השמיעה והמסתגר ל”מר ישראל”

לרגל יום השמיעה הבינ"ל, לקחנו את נהוראי זינו לשיחה על המוגבלות, הקשיים בילדות, וגם על הספורט שהזניק אותו קדימה ועזר לו להגשים חלומות

נהוראי זינו. באדיבות המצולם

מדור “שווים סיפור” מתפרסם בחסות מפעל הפיס

היום, ה-3.3, הוא יום השמיעה הבינלאומי, ובשבילנו זו הייתה הזדמנות טובה לשוחח עם נהוראי זינו, כבד שמיעה שהפך מילד חסר ביטחון, שמתקשה ליצור קשרים עם אנשים, למר ישראל בפיתוח גוף ולבעלים של חברה לציוד ספורט.

זינו, בן 24 מקריית ים, מספר שמוגבלות השמיעה גרמה לו להסתגר בילדות ולהתרחק מהחברה. “עד גיל 7 בקושי הייתי מוציא מילים מהפה”, הוא משחזר. “הייתי הילד הזה שיושב בכיתה בצד. לא ידעתי איך להתמודד עם זה והיה לי מאוד קשה”.

בגן הוא היה במסגרת של ילדים כבדי שמיעה ובבית הספר למד במסגרת רגילה, למרות שלדבריו היה לו קשה להשתלב. בדיעבד, הוא מעיד שזה דווקא היה לטובה. “זה היה מאוד מאתגר, אבל אני חושב שזה היה טוב”, הוא אומר. “אני חושב שכולם צריכים לעשות את זה. צריכים להרגיל את הילד לסביבה שומעת כדי שיידע איך להתמודד עם זה גם בעתיד”.

לדעתו, נערים שלומדים במסגרות מותאמות לכבדי שמיעה עשויים לחוות יותר קשיים במהלך חייהם. “זה מקשה עליהם להסתדר בעולם החיצוני כי הם יכולים להתבטא רק בשפת הסימנים”.

“ברחתי אל הספורט”

בגיל 15, כדי לחזק את הביטחון העצמי, החל זינו להתאמן בספורט באופן אינטנסיבי. “זה היה מקום הבריחה שלי”, הוא מספר. “כשנהיו לי שרירים, הרבה אנשים היו מחמיאים לי וזה היה מרים לי את הביטחון”.

בעקבות האהבה לספורט והעובדה שמצא משהו שסייע לו  בדימוי העצמי ובתחושת השייכות, הוא החליט להפוך את זה למקצוע. בשנת 2020 התחרה בתחרות מר ישראל בפיתוח גוף וזכה בתואר הנכסף. “שמחתי מאוד שהצלחתי לעשות את זה, כי זה לא היה פשוט”, הוא אומר. “נאלצתי לוותר על מפגשים עם חברים ועל מאכלים שאני אוהב. נתתי את כל כולי בשביל התחרות, ואני שמח שזה הצליח”.

אחרי שזכה בתואר מר ישראל, הבין שהכל אפשרי. הוא החליט להקים עסק לציוד ספורט, ובנוסף למכירת מוצרים הוא גם מלווה מתאמנים בדרך להשיג את “גוף החלומות” שלהם. “עבדתי בכמה מקומות כשכיר והבנתי שזה לא בשבילי. אחרי שזכיתי בתואר פתחתי את ‘זינו ספורט’, ואני שמח שאני מצליח לעזור לעוד אנשים.

כדי לשמוע טוב יותר, הוא מרכיב מכשירי שמיעה. “בעבר היה לי קשה לשים אותם”, הוא מודה. “פחדתי ממה אנשים יגידו ואיך יסתכלו עליי. אבל הבנתי שזה מי שאני, ומי שלא יאהב אותי ככה, אז הוא לא חייב”.

לדבריו, בזכות מה שעבר הוא יכול לשמש היום דוגמה לאחרים. “שני אנשים כבדי שמיעה הגיעו אליי לתוכנית האימונים ללא מכשירי השמיעה ועודדתי אותם לשים אותם”, הוא אומר. “זה מאוד קשה להתמודד בלי, כי כמעט לא שומעים כלום וצריך תמיד לקרוא שפתיים”. המתאמנים שמעו לעצתו והחלו להרכיב מכשירים. “אני שמח שהם הקשיבו לי, והיום הם שומעים טוב יותר”.

נהוראי זינו, הפעם בלבוש מלא. באדיבות המצולם

פרזנטור של מכשירי שמיעה

ביוני האחרון העלה לחשבון האינסטגרם שלו סרטון בו הוא ללא מכשירי שמיעה וחבר שואל אותו איך הוא שומע. “אני קורא שפתיים, אני שומע אותך, אבל לא כמו שאני שומע עם מכשירים”, הוא עונה לו. “שטיינר”, חברת מכשירי השמיעה הגדולה, נחשפה לסרטון והציעה לו לשמש פרזנטור שלה. “אני שמח מאוד שהם בחרו בי להעביר את המסר שלא צריך להתבייש במי שאנחנו ושהעובדה שאנחנו שמים מכשירים לא הופכת אותנו לפחות טובים”.

למרות שכבדות השמיעה הפכה את החיים שלו למאתגרים יותר, זינו רואה בה מתנה. “נכון, קשה לי לשמוע ואני צריך לשים מכשירים, אבל צריך לקום כל בוקר ולהגיד תודה על הכל. כי תמיד יש אנשים שנמצאים במצבים קשים יותר”.

זינו, שהגשים כבר כמה חלומות, לא מתכוון לעצור וממשיך לעבוד כדי להגשים חלומות נוספים. “אני רוצה בעתיד לפתוח רשת של מכוני כושר בארץ ואולי גם בעולם”, הוא מגלה. “אני אשמח לייצג את ישראל בחו”ל ולהעביר את המסר שלי שהכל אפשרי ושאין שום מגבלה שיכולה לנצח את הרצון”. ומה לגבי זוגיות? גם כאן הוא מפגין ביטחון: “אני חושב שכולם יכולים להשיג בסוף כל מה שהם רוצים”.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות