נושאים קשורים

חוקרים: הסרטון הזה יעזור לכם להבין אם אתם על הרצף

מדובר בסרטון שמציג גליל דו-ממדי מסתובב שעשוי מנקודות. חוקרים איטלקים גילו כי האישונים של אוטיסטים מתנהגים אחרת במהלך הצפייה בו – בהשוואה לניורוטיפיקלים

בקרוב: שליטה באייפון ובאייפד – רק באמצעות העיניים

שורה של מאפייני נגישות חדשים צפויים להשתלב במערכות ההפעלה של ענקית הטכנולוגיה אפל. יצורפו גם יכולות בינה מלאכותית לזיהוי דיבור מוגבל והאזנה למוזיקה עבור כבדי שמיעה

“אין צוות חינוכי בשעות אחה”צ, הבן שלי חווה רגרסיה”

גן התקשורת "אייל" ברעננה נמצא בחוסר יציבות כבר שנה. הסיבה: ארבע נשות צוות יצאו לחופשת לידה, ללא תחליף הולם. האימהות פנו לעירייה: מפסידות שעות עבודה, והילדים סובלים

המדינה לא מאשרת הסעה – ופעוט מונשם נוסע למעון באוטובוס ציבורי

בחצי השנה האחרונה אימו של שחר (שם בדוי) בן השנתיים מנהלת מאבק מול הרשויות לקבלת הסעה שמותאמת למצבו הסיעודי. במקום לספק פתרונות - הן מגלגלות אחריות



אפקט המלחמה: יותר מחצי מיליון ישראלים יזדקקו לטיפול נפשי

גורמי המקצוע בתחום בריאות הנפש הזהירו בוועדת הבריאות של הכנסת: "רופאים צעירים בורחים מהמערכת הציבורית בגלל תנאי העבודה הקשים"
ראשיחדשותההסעות לא מגיעות לגן התקשורת – והעירייה נעלמה

ההסעות לא מגיעות לגן התקשורת – והעירייה נעלמה

כאוס בשירותי ההסעות בחולון: תקלות, איחורים ואוטובוסים שכלל לא מגיעים. ההורים זועמים: "הילדים שלנו הם לא משחק"

יניב ויובל לוי מחולון. שעה וחצי בדרך לבית הספר(צילום באדיבות המשפחה)

שנת הלימודים אמנם נפתחה בחולון, אבל מערך ההסעות בעיר קורס. הורים מציפים את הרשת ואת אתר “שווים” עם שורה של מחדלים ותקלות בהסעות, איחורים שמעכבים את הילדים לגנים ולבתי הספר ואת ההורים לעבודה, ואף הסעות שכלל לא הגיעו לאסוף את הילדים אחרי הצהריים והדאיגו מאוד את ההורים.

“אני בכלל לא יודעת אם הילדה שלי תצליח לחזור היום הביתה”, כך אמרה הדס יחיא נבו, אמה של ילדה על הרצף האוטיסטי שלומדת בגן תקשורת “זוויתן” בחולון. אתמול הגן הסתיים בשעה 16:00 מפאת המחסור בכוח אדם, אך ההסעה כלל לא הגיעה לקחת את הילדים. הגננת נאלצה להישאר איתם עד השעה 17:45, עד שאחרון ההורים הגיע לאסוף את ילדיו”.

“כל הזמן הזה אנחנו והצוות החינוכי בגן מנסים להשיג מישהו מעיריית חולון כדי להבין מה קורה, אבל אין מענה”, אומרת יחיא נבו. “פתחנו קריאה במוקד ההסעות וסגרו לנו אותה לאחר מספר דקות. פתחנו שוב קריאה, ושוב זה קרה עם התשובה המעצבנת: ‘הטיפול הושלם’. אף אחד לא דיבר איתנו בכלל עד היום. אתמול הגננת הקפיצה אותנו בשעה 17:00 כשראתה שאין מענה לאף אחד, והגענו לקחת את הילדים. בשעה 18:00 עוד היינו בדרכים”.

**************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
**************

לדברי יחיא נבו, “היחס של עיריית חולון הוא מזלזל בנו ובעיקר בילדים שלנו. התירוצים הם קבועים: ‘אנחנו בחבלי לידה וזה יסתדר’. אבל אנחנו מרגישים שבמקום להקל עלינו ולבוא לקראתנו, רק מערימים עלינו קשיים נוספים. גם היום אני לא יודעת אם תהיה בכלל הסעה לבת שלי, ואני כבר מוכנה בהזנק לקחת אותה, כי הגננת כבר לא תוכל להישאר עם הילדים גם היום. עושים לה עוול בזה שמשאירים אותה על חשבונה הפרטי לחכות להסעות, זה לא התפקיד שלה. הילדים שלנו הם לא משחק”.

אבי לוי, אבא של יניב ויובל, תאומים בני 13 על הרצף האוטיסטי מחולון, סיפר על כאוס בשירותי ההסעה: “הילדים שלי מאחרים לבית ספר באופן קבוע בגלל ההסעות. המורה מחכה לילד כדי להתחיל את השיעור. איפה זה נשמע הגיוני? בגלל שהוא על הרצף אז אפשר לזלזל בו ככה?”.

לטענת לוי, חברת ההסעות והעירייה מסרו לו כי זה בטיפול והאיחורים נובעים מהסעה קודמת ואילוצי תקציב ולצערם זה על חשבון הילדים. “אני לא מוכן לקבל את התשובה הזאת”, המשיך כהן. “אני משלם ארנונה מהיקרות בארץ, תקציב זה לא הבעיה. הם לא יחסכו על חשבון הבנים שלי. זה אבסורד שילדים אוטיסטים צריכים ‘לבלות’ כל יום לכל כיוון נסיעה לפחות שעה פלוס בדרכים. ספק גדול אם ילדים רגילים היו עומדים בזה, אז בוודאי ילדים על הרצף האוטיסטי”.

יוסי (שם בדוי) סיפר אתמול בשיחה עם “שווים” כי בנו נשכח בבית הספר בבת ים. הוא התבשר על כך כשקיבל טלפון מבהיל מהמנהלת, שבישרה לו שההסעה שלו לא הגיעה. הבן, תלמיד כיתה ה’ על הרצף האוטיסטי, בתפקוד נמוך, לומד בבית ספר לחינוך מיוחד בבת ים. “אי אפשר להסביר מה עובר לך בגוף ברגע שאתה מקבל כזה טלפון”, סיפר, וטען כי זה לא הפעם הראשונה שזה קורה לו וכי גם בשנה שעברה היו לא מעט תקלות בנושא ההסעות.

“טסתי לבית הספר לקחת אותו והוא חיכה לי בחוץ עד עכשיו לא קיבלתי שום התייחסות מהעירייה. הילד שלי לא יכול לדבר ולהביע את עצמו, אני רק יכול לתאר את ההרגשה שהוא חווה שהוא רואה שכולם עולים להסעה ורק הוא נשאר, זו תחושה שלא עוזבת אותי והיא קשה מאוד. אני מפחד לצאת מהבית רחוק מהעיר, כי אם זה יקרה בשנית מה עושים? איזה מן חיים אלה? אשתי לא ניידת ואני מחוץ לבית רוב היום, מזל שזה נגמר ככה ולא קרה שום דבר”.       

לפני חודשיים פרסמנו כי לאחר האיומים של מערך ההסעות כי לא יפתחו את שנת הלימודים, הגיעו במשרד האוצר וחברות ההסעות ברחבי הארץ להסכם פיצוי על ההתייקרויות השונות בהפעלת המערך ושינוע הרכבים ותחזוקתם ממקום למקום.

רק לאחרונה גם פרסמנו בפרסום בלעדי וראשון על ההנחיה החדשה של משרד החינוך לרשויות המקומיות כי במידת הצורך, הורים יוכלו להסיע את ילדיהם עם המוגבלות (בהתאם לרמת התפקוד של הילד) בגילאי 3-12 למסגרות הלימודיות – ולקבל על כך החזר כספי של בין 900-1,000 שקלים בחודש (מחיר מלווה). כל זאת כי הוכח שהעירייה לא יכולה לעמוד בדרישות ההסעה, ההנחיה היא במטרה להקל על הרשויות להתמודד עם המצב, אך בעיריית חולון האופציה הזאת כרגע לא עומדת על הפרק.

מעיריית חולון לא התקבלה תגובה והיא תפורסם כשתתקבל.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות