נושאים קשורים

6 מדליות זהב לישראלים באליפות אירופה לשחייה פראלימפית

נבחרת ישראל חזרה עם 14 מדליות סך הכל. כעת כולם נושאים את העיניים לאולימפיאדה בקיץ: "מאחלים לשחיינים לשחזר את ההצלחות גם בפריז"

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה



שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?
ראשיבריאות"אנשים עם מוגבלות בתחתית הרשימה לקבל מכונת הנשמה"

“אנשים עם מוגבלות בתחתית הרשימה לקבל מכונת הנשמה”

כך טוענים ארגוני זכויות בארה"ב. במוקד הביקורת: אלבמה ומדינת וושינגטון

ארגונים למען אנשים עם מוגבלויות בארה”ב התלוננו בפני משרד הבריאות האמריקאי וטענו כי המדיניות לתיעדוף מכונות הנשמה עבור חולי קורונה באלבמה ובמדינת וושינגטון מפלה נגד אנשים עם מוגבלויות – כך מדווחת רשת NBC.  

לטענת מכון לורי למדיניות כלפי אנשים עם מוגבלויות, גם ביוטה ובטנסי יש מדיניות שלפיה אנשים עם מוגבלויות פיזיות ושכליות מסוימות יקבלו תיעדוף נמוך במקרה שתהיה דרישה קיצונית למכונות הנשמה. ארי נאמן ממכון לורי אמר לעיתון USA Today כי יש חשש שאנשים עם מוגבלויות יסבלו מאפליה כשיגבר הצורך במיטות אשפוז ומכונות הנשמה.  

32 נבחרי ציבור אמריקאים הצטרפו לארגוני הזכויות ופנו גם הם למשרד הבריאות האמריקאי, בדרישה שיספק הנחיות לבתי החולים, כדי שאנשים עם מוגבלויות לא יסבלו מהאפליה בעת הטיפול במגיפה.  

נכון לעכשיו, על פי הדיווח של NBC, באלבמה יש הנחיה לא לספק הנשמה בזמן משבר רפואי למי שהיה לו כשל לבבי, כשל נשימתי או סרטן גרורתי. נוסף על כך, אנשים עם פיגור חמור, דמנציה קשה ופגיעה מוחית קשה נמצאים בתחתית הרשימה לקבל הנשמה ממכונה. 

מהמחלקה לבריאות הציבור בוושינגטון אמרו בתגובה לדיווח כי ההנחיות נועדו לסייע לאנשי רפואה לקבל החלטה במקרה שיש יותר חולים ממכונות הנשמה, וכי אנשי הרפואה מונחים בכל מקרה לפעול לפי כללי אתיקה ולא להפלות על בסיס גיל, גזע, מגדר, מצב סוציו-אקונומי, יכולות פיזיות או מאפיינים אחרים. 

ההנחיה לצוותי מיון במדינת וושינגטון היא לא לאשפז חולים עם מוגבלויות, אלא לתת להם טיפול בסימפטומים בלבד. מחלקת הבריאות של המדינה לא הגיבה לדיווחים. איוונה סמית׳, אישה עם מוגבלות שכלית, אמרה לרדיו NPR כי לאורך זמן אנשים עם מוגבלות כזו מסורבים לקבל טיפולים. “לא רואים בנו כמועילים או בעלי ערך”, טענה סמית’, “הנחה שהיא שגויה”. 

חשש נוסף שעלה בקרב גופים המגנים על אנשים עם מוגבלות הוא שהם לא יוכלו לקבל סיוע רפואי וסיעודי בבית, בגלל שאנשי הצוות לא יוכלו לעשות ביקורי בית – מה שיאלץ לאשפז אותם ולהרע את מצבם. מייקל מוריס, מייסד המכון הלאומי לאנשים עם מוגבלויות בארה”ב, העיד כי בעצמו הפסיק לקבל טיפולי מעקב לסרטן, מכיוון שהמערכת שולחת את הרופאים לטפל בחולי קורונה. לטענתו, זה קורה לאלפי חולים כרוניים שלא מקבלים יותר טיפולים שוטפים. 

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות