נושאים קשורים

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה

שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?



“דיכאון מי יודע”: ההגדה המיוחדת למתמודדי נפש ומשפחותיהם

"הגדת הנפש", שהופקה על ידי עמותת "משפחות בריאות הנפש", מבקשת לספר את סיפורם של המתמודדים ובני המשפחה ברוח החג
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותלנגן דרך העיניים – הכירו את כלי הנגינה הנגישים

לנגן דרך העיניים – הכירו את כלי הנגינה הנגישים

בזכות ה-EyeHarp וה-Clarion קמו תזמורות המשלבות אנשים עם ובלי מוגבלויות, שמנגנים יחד. ככה יוצרים מוזיקה באמצעות הכלים המיוחדים האלה

אם בעבר תעשיית המוזיקה נתפסה כבלתי נגישה עבור אנשים עם מוגבלויות, הרי שהקדמה והחדשנות לא משאירות אף אחד מאחור. כלי נגינה יחודיים מאפשרים גם לאנשים עם מוגבלויות ליצור מוזיקה באמצעות תנועות עיניים וגוף.

EeHarp – לנגן עם העיניים

בשנת 2010 חברו הטוב של זכריאס וומווקוסיס עבר תאונת דרכים. החבר, שהיה מוזיקאי, נותר משותק והמוזיקה הפכה עבורו לזכרון רחוק בלבד. וומווקוסיס, שלמד לתואר שני במוזיקה ממוחשבת וסאונד, לא יכול היה להישאר אדיש לסבלו של חברו. הוא פיתח עבורו טכנולוגיית מוזיקה פורצת דרך שתאפשר לו להמשיך לנגן, וכך נולד ה-EyeHarp.

זהו כלי שניתן לנגן בו באמצעות העיניים בלבד, והוא תוכנן במיוחד עבור אנשים עם שיתוק מוחין, טרשת נפוצה, ניוון שרירים, קטיעה של גפה עליונה או פגיעה בחוט השדרה ואפילו לאנשים עם מוגבלות שכלית. השימוש ב-EyeHarp פשוט מאוד ודורש התקנה של התוכנה ושימוש במצלמה. לאחר מכן, על ידי התבוננות ב”קלידים” צבעוניים מאויירים על המסך, יכולים המבצעים ליצור מוזיקה.

בשנת 2019, קמה יוזמה חברתית ללא מטרות רווח עם הקמת עמותת EyeHarp, שייעודה הוא לשפר את איכות החיים של אנשים עם מוגבלויות. היוזמה רוצה להעניק להם גישה לכל היתרונות שיש לחינוך המוזיקלי להציע כמו שיפור השפה והזיכרון, פיתוח יצירתיות, העלאת הערכה עצמית ועוד.

התזמורת המשולבת

בטקס הסיום של המשחקים הפאראלימפיים שנערך בשנת 2012 בלונדון, הופיעה “הפאראורקסטרה הבריטית” – האנסמבל המקצועי הראשון בעולם של מוזיקאים עם מוגבלויות. מאז אותה הופעה, קמו עוד תזמורות נוער ובהן מוזיקאים עם מוגבלויות. אחת מהן היא “תזמורת הנוער הפתוחה הלאומית”, שנוסדה בשנת 2018 על ידי בית הספר למוזיקה “Open Up”. בית הספר עוזר לשנות את יצירת המוזיקה עבור צעירים עם מוגבלויות ברחבי אנגליה.

https://www.youtube.com/watch?v=cDpnAU5C2NA

כלי הנגינה העיקרי של התזמורת הוא ה-Clarion, עטור הפרסים, שאפשר לנגן עליו באמצעות כל חלק בגוף, כולל העיניים. התזמורת משלבת נגנים עם ובלי מוגבלויות ובכאלה שלא בגילאי 11-25, שיוצרים מוזיקה, מנגנים ביחד ומופיעים כחברים בהרכב חלוצי.

חידושים חיוביים בטכנולוגיית המוזיקה

מאט גריפית’, מנכ”ל ארגון הצדקה הלאומי “Youth Music” שמממן את “Open Up”, אמר שטכנולוגיה דיגיטלית היא חלק בלתי נפרד מהמוזיקה כיום, ושיש לה לעתים קרובות תפקיד גדול עוד יותר בתמיכה במוזיקאים עם מוגבלויות.

“יש עדיין דרך לעבור עד שיצירת המוזיקה תהיה נגישה לכולם. האתגר הוא להכניס כעת את הטכנולוגיות הללו למיינסטרים, שיהיו זמינות במחיר סביר”, הוא אמר, “זה יבטיח שוויון גדול יותר ביצירת מוזיקה עבור אנשים בעלי מוגבלויות, שגם כך לעתים קרובות מדי מתמודדים בחיים עם לא מעט מחסומים”.

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות