נושאים קשורים

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה

שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?

“דיכאון מי יודע”: ההגדה המיוחדת למתמודדי נפש ומשפחותיהם

"הגדת הנפש", שהופקה על ידי עמותת "משפחות בריאות הנפש", מבקשת לספר את סיפורם של המתמודדים ובני המשפחה ברוח החג
הסתדרות 480-100

ליהנות מהים כמו כולם: תכירו את “חוף האוטיסטים” החדש

בשבוע שעבר הוקם בחוף אכדיה צפון בהרצליה מתחם מונגש לאנשים עם מוגבלויות בלתי נראות. במקום יש לוח תקשורת ויחולקו גם צמידי זיהוי
ראשילילה סגולהמחווה המרגשת של ממשלת מרוקו לישראל

המחווה המרגשת של ממשלת מרוקו לישראל

לבקשת גורמים בכירים במשרדי החוץ והתרבות הישראליים, במרוקו הסכימו להאיר את התיאטרון הלאומי ברבאט לרגל "לילה סגול"

התיאטרון הלאומי של מרוקו ברבאט צבוע בסגול, הלילה. צילום: אייל בן יעיש

במחווה דיפלומטית נוגעת ללב, ממשלת מרוקו, שחידשה את היחסים המדיניים עם ישראל בעקבות הסכמי אברהם, החליטה להאיר את התיאטרון הלאומי ברבאט לרגל “לילה סגול”, וזאת לבקשת גורמים בכירים במשרדי החוץ והתרבות הישראליים.

בימים האחרונים הגיעה לרבאט משלחת ישראלית בראשות שר התרבות והספורט חילי טרופר, לקראת אירוע היסטורי: השקת ההצגה “בוסתן ספרדי” של תיאטרון הבימה במרוקו. “בוסתן ספרדי” נכתבה על ידי נשיא המדינה לשעבר יצחק נבון ז”ל. במקביל, נעשתה פנייה על ידי מפעל הפיס ואתר “שווים” לשלטונות מרוקו באמצעות משרד החוץ ומשרד התרבות, בבקשה להאיר את התיאטרון הלאומי שבו מופיעה “בוסתן ספרדי”.

בסופו של דבר הגיעה הבקשה לידיו של שגריר ישראל במרוקו, דוד גוברין, והוא פנה לשר התרבות של מרוקו, שנענה בחיוב לבקשה.

“לילה סגול”, אירוע מודעות ארצי המבקש לקדם את שילובם של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות בחברה הישראלית, נערך בישראל זו השנה השלישית. מאחורי הפרויקט עומדים מפעל הפיס, אתר “שווים”, מרכז השלטון המקומי ומרכז השלטון האזורי. במהלך הלילה מוארים ברחבי הארץ 200 בניינים ומבנים מיוחדים, ובהם בנייני רשויות, משרדים ממשלתיים, ארגונים עסקיים ועוד. גם בחוץ לארץ יוארו הלילה שגרירויות ישראל – בבייג’ינג, לונדון, טשקנט, ברזיל, אתונה, אנקרה וורשה; הכל תוצאה של הירתמות משרד החוץ לנושא.

משכן הפיס לאמנויות הבמה בבאר שבע, הלילה. צילום: דניאל קמפוס

“מפעל הפיס חרת על דגלו את נושא השילוב, התמיכה והקידום של אנשים עם מוגבלויות בישראל והציב אותו כאחד מחמשת תחומי הליבה של הארגון בזירה החברתית”, אמר לקראת הערב רו”ח אביגדור יצחקי, יו”ר מפעל הפיס. “לאחר שבשנתיים האחרונות הצלחנו להגיע עם המסר החברתי החשוב הזה למיליוני אנשים וצרבנו אותו בתודעה הציבורית, הוצאנו אל הפועל, יחד עם שותפינו בשלטון המקומי והאזורי, עשרות רבות של מיזמים שחלקם כבר פועלים וחלקם ייצאו לדרך עוד השנה, וכל מטרתם להעניק הזדמנות שווה לאנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה בישראל, ולשלבם באופן עמוק יותר בחברה ובקהילה. המסר שלנו ביום הזה הוא חד וברור: אנחנו איתכם לכל אורך הדרך ונמשיך להשקיע משאבים ומאמצים רבים למען שיפור איכות חייכם ולמען שוויון הזדמנויות מלא בכל תחומי החיים”.

יו”ר מפעל הפיס רו”ח אביגדור יצחקי. צילום יח”צ

חיים ביבס, יו”ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות: “אני שמח שאנחנו ממשיכים עם היוזמה החשובה הזו. היום מבינים יותר מתמיד כמה ערך יש בשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק התעסוקה ובכלל במרקם החיים. כל אדם הוא ייחודי ומחפש לתרום בדרכו, ואנחנו  ברשויות המקומיות שואפים ללוות את התושבים שלנו לשילוב בכל התחומים. זה מה שיצור חברה חזקה, מלוכדת ומגוונת”.



מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות