נושאים קשורים

מרגש: אנשי “בית הגלגלים” מנציחים את המתנדבים שנהרגו ב-7 באוקטובר

חברי עמותת בית הגלגלים, המתמודדים עם מוגבלות פיזית קשה, מובילים מיזם הנצחה לאנשי ובוגרי העמותה שהלכו לעולמם. בין היתר, מופיעים באתר החדש שמותיהם של מתנדבים שנהרגו באירועי השבת השחורה

חוקרים: זה מה שגורם לאוטיסטים עם חום להתנהג “נורמלי”

תופעת "אפקט החום", שמשפרת תסמיני אוטיזם בזמן זיהום של הגוף, נחקרה עד כה רק בעכברים. כעת זוג מדענים ינסה לפתח טיפולים לבני אדם שיחקו את התופעה – גם בלי חום

אחרי הדייט הוא סימס “את נוירוטית ונרקסיסטית”. הוא צודק?

"הוא נישק אותי עם ריח של חומוס ולא זכר מתי היה הסקס האחרון שלו, אז העפתי אותו מהבית". אז למה לרננה יש עכשיו מחשבות שניות...

כך הצלחתי (בסוף) להצביע בבחירות

באמת שרציתי להיכנס לקלפי, אבל הגוף שלי נכנס למצב של סטרס. הרגליים נעו לבדן, ופשוט מצאתי את עצמי עומדת בתחנת אוטובוס ורק רוצה לברוח. זה מה שקרה אחר כך



אירוע בריונות חמור: צילמו נער אוטיסט בשירותים של בית הספר

שישה נערים ממקיף ט' באשדוד נחקרו במשטרה והושעו מהלימודים לאחר שהתעללו בנער בן גילם מכיתת התקשורת, על הרצף. אמו של הילד: "זו טראומה לכל החיים"
ראשיאוטיזם"ביקשתי מעידו פשוט לכתוב כמה מילים על כל תמונה שלו"

“ביקשתי מעידו פשוט לכתוב כמה מילים על כל תמונה שלו”

תערוכה של הצלם עידו עילם, על הספקטרום האוטיסטי, תיפתח השבוע בכפר סבא. לצד כל צילום יופיע סיפור מנקודת מבטו הייחודית

“השילוב בין תמונה לטקסט הוא מאוד מיוחד”. עידו עילם (צילום מהאלבום המשפחתי)

ביום רביעי הקרוב (7 ביוני) תיפתח בכפר סבא תערוכת צילומים מעניינת במיוחד: “תראו אוטי”. מאחורי התערוכה עומד עידו עילם, צלם בן 20, שמאובחן על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה.

“תמיד נמנענו מלעשות לעידו אבחון ללקות תקשורתית”, מספר אביו, ליאור עילם. “היה דיסוננס כל כך גדול בין היכולות שלו בבית הספר להתנהגות שלו. הוא היה נרדם בכיתה ובורח משיעורים. כך למעשה הבנו שהוא מתמודד עם הפרעת קשב וריכוז, לצד חרדה. לצד זה, הוא הראה עניין גדול בצילום, וכשהגיע לבית הספר ‘צורים’ גילינו את הכישרון הגדול שלו”.

עידו השתתף עד כה כבר בשתי תערוכות גדולות בכפר סבא. בעקבותיהן פנתה לאבא ליאור אמא לילד עם מוגבלות ואמרה שהייתה שמחה לראות את עידו גם כותב טקסט לצד כל תמונה, שיסביר את נקודת מבטו הייחודית ואיך הוא רואה את התמונה. “כך נולד הרעיון לתערוכה החדשה”, מספר האב. “ביקשתי מעידו לכתוב כמה מילים על כל תמונה, ולספר במילים שלו למה בחר להנציח דווקא את הרגעים האלה. השילוב בין התמונה לטקסט הוא מאוד מיוחד. ידענו שיש לו יכולות התבטאות בכתב, אבל לא ידענו עד כמה. גילינו עוד עומק וכישרון שחבויים בו”.

מי שיארח את התערוכה בביתו הוא משה גרומב, מתנדב בקהילה למעלה מארבעה עשורים, שהקים ועומד מאחורי עמותת “זינוק לדרך חדשה”. לדבריו, “מטרת העמותה היא לתת לאנשים להמריא בכל מיני דרכים. הסיפור של עידו נגע בנו, והחלטנו לאמץ אותו ולעזור לו למכור תמונות”.

גרומב גייס כנותנת חסות גם את קבוצת ח.י, יבואנית ומשווקת מוצרי אלקטרוניקה. כל הכסף ממכירת התמונות מיועד לרכישת ציוד צילום לעידו.

צילום ומילים: עידו עילם. מתוך התערוכה
חיפאית, עברה בתי ספר כל שנתיים בכל העולם מכיתה א׳ ועד שהתגייסה. אדריכלית, אבל כותבת מאז ומעולם. מעדיפה ללמוד אנשים מלתכנן בניינים.

כתבות אחרונות