נושאים קשורים

אירוע בריונות חמור: צילמו נער אוטיסט בשירותים של בית הספר

שישה נערים ממקיף ט' באשדוד נחקרו במשטרה והושעו מהלימודים לאחר שהתעללו בנער בן גילם מכיתת התקשורת, על הרצף. אמו של הילד: "זו טראומה לכל החיים"

טוב שהמונח “אספרגר” נעלם מהעולם. זו הסיבה

במאמר שעלה ב"שווים" ניסו לשטוח את ההבדלים בין אוטיזם לבין התסמונת על שם המדען הנאצי, שראה באנשים עם מוגבלויות נחותים. וגם: הגיע הזמן למשפיענית אחרת, שהיא לא גרטה תורנברג

מ-1 ביוני: גם משפחות אומנה לילד עם מוגבלות יקבלו קצבה

ביטוח לאומי הודיע כי משפחות מאמצות שמטפלות בילד העונה על תנאי הזכאות – יקבלו עבורו קצבת נכות מלאה ממש כמו משפחות ביולוגיות

דוגמנית-העל שהסתירה 12 שנה שהיא חירשת – “יוצאת מהארון”

ג'ורג'יה מיצ'אם, שעבדה עם "ווג" וסטלה מקרטני, שיתפה כיצד הסתירה את המוגבלות שלה שנים, וגם סיפרה על תהליך הקבלה העצמית שהוביל לחשיפה
הסתדרות 480-100

המפגש המרגש של אמא של נויה ז”ל עם ילדי כיתתה

גלית דן, שבתה ואמה נרצחו ב-7 באוקטובר, הגיעה בערב יום הזיכרון, לראשונה, לפגוש את חבריה של נויה בביה"ס לחינוך מיוחד: "הם סיפרו כמה היא הייתה משמעותית בשבילם"
ראשיחדשותנכה על כיסא גלגלים סורבה לקבל תג נכה: "מזלזלים באדם סובל"

נכה על כיסא גלגלים סורבה לקבל תג נכה: “מזלזלים באדם סובל”

למרות 100 אחוזי הנכות ומחלת העור הנדירה שלה, משרד התחבורה סירב לבקשתה של שמרית ברק: "התנועה ללא רכב לא תחמיר את מצבה הרפואי"

שמרית ברק על כיסא גלגלים. צילום: באדיבות המצולמת
שמרית ברק על כיסא גלגלים. צילום: באדיבות המצולמת

שמרית ברק (41) מהיישוב עטרת מתניידת בכיסא גלגלים בשבע השנים האחרונות כתוצאה ממחלת עור דלקתית נדירה. המחלה הקשה גורמת לה לכאבי תופת ופוגעת בכפות הרגליים שלה. “אני פשוט לא מסוגלת לדרוך על כף הרגל”, היא מסבירה.

לברק יש שלושה ילדים, אחד מהם על הרצף האוטיסטי. עד היום השתמשה ברק ברכבה הפרטי בתג הנכה שהוציאה לבנה. “בגלל שהיה לי את התג שלו עד היום, לא הוצאתי אחד משלי. עם הזמן הבנתי שאני צריכה גם אחד משלי, כי אני רוצה לקנות רכב עם מעלון שיקל עליי בהתניידות עם כיסא הגלגלים”.

לפני שבועיים פנתה ברק למשרד הרישוי בבקשה להוציא תג נכה על שמה, וצירפה את כל המסמכים הרפואיים שמוכיחים את זכאותה. התשובה שקיבלה היממה אותה. “אני סבור שהתנועה בדרכים ללא רכב לא תחמיר את מצבה הרפואי של המבקשת”, נכתב במכתב הדחייה שקיבלה ממשרד הרישוי.

חשוב לציין כי התניידות בכיסא גלגלים לכשעצמה אמורה לזכות את ברק בתג נכה, ללא כל קשר אם יש תחבורה ציבורית נגישה באזור מגוריה או לא.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


גם מכתב הערעור נדחה

“לא הבנתי איך הם נותנים לי תשובה כזאת”, אמרה ברק ל”שווים”. “הם אומרים שאני יכולה לנסוע בתחבורה ציבורית, אבל אין בכלל תחבורה ציבורית נגישה באזור שלי”. כאמור, ברק מתגוררת ביישוב עטרת באזור בנימין. “גם אם הייתה תחבורה ציבורית נגישה, אני לא מבינה איך הם אומרים שהנסיעה בתחבורה ציבורית לא תחמיר את המצב. נסיעה ברכב למקום מסוים לוקחת שעה, ובתחבורה ציבורית בערך ארבע שעות”, הוסיפה.

בעקבות תגובת משרד הרישוי לבקשתה, החליטה ברק לשלוח מכתב ערעור שהתייחס לעובדה שאין תחבורה ציבורית נגישה באזור מגוריה, אך גם אם הייתה – נסיעה באוטובוסים ורכבות עלולה להשפיע על מצבה הרפואי. “ישיבה ממושכת כאשר הרגליים שלי לא מורמות למעלה גורמת לי לבצקות קשות, והפצעים ברגליים שלי נפתחים עוד יותר”, כתבה. “לא חלמתי בכלל שתזלזלו עד כדי כך באדם שסובל, מבלי לברר אם יש לו את האפשרות לנסוע בתחבורה ציבורית”.

גם מכתב הערעור ששלחה נענה באותה תשובה מטעם אגף הרישוי, וברק עדיין לא קיבלה את תג הנכה שלה. “אני לא מאמינה שעדיין הם עונים את אותה התשובה”, הוסיפה לסיכום.

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: “לאחר שבחנתי את המסמכים הרפואיים שהוגשו לי, ואת הפנייה על רקע מחלה אורטופדית ברמת חומרה נמוכה, אני סבור שהתנועה בדרכים לא תחמיר את מצבה הרפואי של הפונה”.

יליד 1998, רווק. נולד עם חולשה בפלג גוף שמאל. כותב מגיל 14 סדרות. משחק טניס כיסאות גלגלים באופן תחרותי

כתבות אחרונות