נושאים קשורים

מרגש: אנשי “בית הגלגלים” מנציחים את המתנדבים שנהרגו ב-7 באוקטובר

חברי עמותת בית הגלגלים, המתמודדים עם מוגבלות פיזית קשה, מובילים מיזם הנצחה לאנשי ובוגרי העמותה שהלכו לעולמם. בין היתר, מופיעים באתר החדש שמותיהם של מתנדבים שנהרגו באירועי השבת השחורה

חוקרים: זה מה שגורם לאוטיסטים עם חום להתנהג “נורמלי”

תופעת "אפקט החום", שמשפרת תסמיני אוטיזם בזמן זיהום של הגוף, נחקרה עד כה רק בעכברים. כעת זוג מדענים ינסה לפתח טיפולים לבני אדם שיחקו את התופעה – גם בלי חום

אחרי הדייט הוא סימס “את נוירוטית ונרקסיסטית”. הוא צודק?

"הוא נישק אותי עם ריח של חומוס ולא זכר מתי היה הסקס האחרון שלו, אז העפתי אותו מהבית". אז למה לרננה יש עכשיו מחשבות שניות...

כך הצלחתי (בסוף) להצביע בבחירות

באמת שרציתי להיכנס לקלפי, אבל הגוף שלי נכנס למצב של סטרס. הרגליים נעו לבדן, ופשוט מצאתי את עצמי עומדת בתחנת אוטובוס ורק רוצה לברוח. זה מה שקרה אחר כך
הסתדרות 480-100

אירוע בריונות חמור: צילמו נער אוטיסט בשירותים של בית הספר

שישה נערים ממקיף ט' באשדוד נחקרו במשטרה והושעו מהלימודים לאחר שהתעללו בנער בן גילם מכיתת התקשורת, על הרצף. אמו של הילד: "זו טראומה לכל החיים"
ראשיחדשותהצעיר שהצית עצמו כתב לאגף השיקום: "לא רוצה להישאר מסכן, לא רוצה...

הצעיר שהצית עצמו כתב לאגף השיקום: “לא רוצה להישאר מסכן, לא רוצה להתאבד”

איציק סעידיאן, נכה צה"ל עם פוסט טראומה מצוק איתן, שלח ב-2019 בקשה להעלות את אחוזי הנכות, שמקבלת עכשיו משמעות מצמררת

איציק סעידיאן (26), לוחם גולני לשעבר ונכה צה”ל, שהצית את עצמו אתמול במשרדי אגף השיקום של משרד הביטחון בפתח תקווה ונפצע אנושות, הגיש בשנת 2019 בקשת ערעור לאגף השיקום להגדיל את אחוזי הנכות בגין הפוסט טראומה שממנה הוא סובל. את הבקשה סיים במשפט שמקבל עכשיו משמעות מצמררת: “אני לא רוצה להישאר מסכן, לא רוצה להתאבד”.

חלק מהמכתב פורסם בחשבון הטוויטר של כתבת חדשות 12 מיכל פעילן. “אני לא מאמינה שאיציק הצית את עצמו”, כתבה פעילן ברשת. “במהלך הסגר התקשרתי לבדוק שהוא שורד את הקורונה, והוא דווקא סיפר שהוא מסתדר.  איזו חרא מדינה.  לפני שנתיים הוא הסכים לחשוף את עצמו (בפרויקט של חדשות 12) כי קיווה שמשהו פה ישתנה.  עכשיו אני מתפללת שיחיה כדי לראות פה שינוי. תתפללו גם”.

בהמשך הפוסט כתבה פעילן: “הוא איבד שבעה חברים תוך שלוש שעות, אבל נדרש להוכיח שדבר כזה באמת צילק לו את הנפש. ‘אחרי כל ועדה אתה מרגיש מת’, תיאר אז מציאות שאי אפשר להכיל. תקשיבו למה שהיה לו כל כך חשוב להגיד.  המצב הזה לא יכול להימשך”.

וכך מסתיים אותו מכתב ששלח סעידיאן לאגף השיקום:  “אם לא הייתי צריך אתכם, לא הייתי מגיע לפה. אני לא מצליח להשתלט על עצמי, אני לא יודע מי אני ומה אני. אני מבקש לשכוח מכם ולא לבוא שנית, אתם גורמים לי להרגיש לא טוב עם עצמי. אני לא רוצה להישאר מסכן, לא רוצה להתאבד”.

בשעות אלה מצבו של סעידיאן, שסובל מ-100 אחוזי כוויות, מוסיף להיות אנוש. במהלך הלילה הוא הועבר למחלקת טיפול נמרץ כוויות בבית החולים שיבא תל השומר. יחד איתו נמצאים בבית החולים בני משפחתו וחברים מהשירות הצבאי.

איציק סעידיאן. איבד שבעה חברים תוך שלוש שעות

סעידיאן סובל מפוסט טראומה מאז מבצע צוק איתן ב-2014, והוא מוכר כנכה צה”ל בשיעור של 25 אחוז. לנוכח מצבו הקשה הוא ביקש להעלות את אחוזי הנכות שלו, אולם באגף השיקום של משרד הביטחון טענו שחלק מבעיותיו הנפשיות נובעות מילדות קשה ולא משירותו הצבאי.

ממשרד הביטחון נמסר אמש כי “מדובר בנכה צה”ל המוכר במשרד. מתחקור ראשוני עולה כי הצעיר שלף בקבוק עם חומר דליק שהביא עימו. הוא שפך את החומר על גופו והצית את עצמו ברחבת הכניסה לבניין”.

“לא רוצה להתאבד”. המכתב ששלח סעידיאן לאגף השיקום

לפני כשנתיים התראיין סעידיאן לפרויקט מיוחד ב-N12 שעסק בהלומי קרב. סעידיאן סיפר אז כי למרות השנים שעברו, הקרב שבו השתתף בסג’עייה בקיץ 2014 לא נותן לו מנוח. לא שבעת החברים שנהרגו, לא מראות הזוועה, ולא הריחות הקשים. עוד סיפר כי הוא אינו מצליח למצוא עבודה מסודרת וגם לא לקיים קשר זוגי רציני.

******************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

“רוב האנשים בגילי לא נמצאים איפה שאני, לא בפן הנפשי ולא בפן הכלכלי”, תיאר בכנות את מצבו. “אני מאבד שבעה מחבריי תוך שלוש שעות מתחילת הלחימה, ומשם אני ממשיך לעוד שבועיים וחצי בסג’עייה. לפני ואחרי כל ועדה של משרד הביטחון אתה לא חי. יש לך חצי שעה לספר להם מה עבר עליך בחמש שנים. אם אתה רוצה יחס, תשלם לעורך דין עשרות אלפי שקלים”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות