נושאים קשורים

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה

שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?



“דיכאון מי יודע”: ההגדה המיוחדת למתמודדי נפש ומשפחותיהם

"הגדת הנפש", שהופקה על ידי עמותת "משפחות בריאות הנפש", מבקשת לספר את סיפורם של המתמודדים ובני המשפחה ברוח החג
ראשיבריאותמחקר בבן-גוריון: איך השפיע חמצן מועשר על סובלים מדיכאון

מחקר בבן-גוריון: איך השפיע חמצן מועשר על סובלים מדיכאון

חולים בדיכאון קל ובינוני קיבלו טיפול באוויר מועשר בחמצן למשך 7 עד 8 שעות מדי לילה. מה היו תוצאות המחקר

צילום: ביגסטוק

האם חמצן יכול לעזור למי שסובלים מדיכאון? מחקר חדשני שנערך בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מצא שהתשובה לכך עשויה להיות חיובית. יש לציין שמדובר במחקר בהיקף קטן, ועל מנת לקבל תשובות ברורות יותר נדרשים מחקרים גדולים יותר.  

המחקר, שהובל על ידי הדוקטורנטית יהודית בלוך ובהנחיית פרופ’ יולי ברסודסקי מהחטיבה הפסיכיאטרית וד”ר עבד נ. עזב מהמחלקה לסיעוד, נמשך בסך הכל כשש שנים והשתתפו בו 55 חולים שפוצלו לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה קיבלה טיפול באוויר מועשר בחמצן (35% חמצן) למשך 7 עד 8 שעות מדי לילה במשך חודש, ולעומתה הקבוצה השנייה קיבלה במשך אותו זמן טיפול באוויר רגיל (21% חמצן), מבלי שחבריה יודעים כמובן שמדובר באוויר רגיל.

לאחר הטיפול נבדק מצבם של המשתתפים לפי כמה סולמות מדידה. בין השאר נבדקו סימפטומים כמו חומרת דיכאון, תסמיני חרדה, תחושות אשמה, מחשבות אובדניות, שינויים בתיאבון ובמשקל והפרעות שינה. כמו כן, נלקחה מהחולים התרשמות קלינית כללית.   

הנחה את המחקר. פרופ’ יולי ברסודסקי 

הממצאים היו חיוביים: לפי החוקרים, הטיפול באוויר מועשר בחמצן תרם לשיפור במצב החולים בקבוצה הראשונה. “מצאנו שהטיפול פשוט, זול ובטוח”, אומר ד”ר עזב. “הגדלת אחוז החמצן באוויר הנשאף הפחיתה את הסימפטומים של דיכאון, ללא תופעות לוואי”. לדבריו, “כעת יש צורך להרחיב את המחקר למקומות נוספים ולהגדיל את מספר המשתתפים, על מנת לנסות לשחזר את התוצאות. אבל בהחלט יש לשיטה הזו פוטנציאל גדול”.

במהלך  הטיפול, כפי שהצביע ד”ר עזב, לא דווח כלל על תופעות לוואי. “להיפך”, מדגישים החוקרים, “חלק מהחולים אף ביקשו להשאיר אצלם את מחולל החמצן לתקופה ממושכת יותר”. חשוב לציין שהחמצן ניתן בתנאים אטמוספריים רגילים, כך שנמנעו הסכנות הקיימות בטיפול בתאי לחץ.

ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Scientific Reports.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות