נושאים קשורים

נכים רווקים יוכלו להשתתף בהגרלת “דירה בהנחה”

בסוף מאי יוגרלו 4,000 דירות ברחבי הארץ. ההגרלה מיועדת לזוגות צעירים – אבל תתאפשר הרשמה גם לנכים יחידים בני 21 ומעלה. איך נרשמים ולמי תינתן עדיפות? כל הפרטים

מדהים: טיפול של 16 דקות השיב לפעוטה חירשת את השמיעה

לראשונה בעולם: רופאים בבריטניה הצליחו לשחזר את השמיעה של פעוטה חירשת באמצעות החדרת וירוס לאוזנה. החוקר: "זו בתקווה התחלה של עידן חדש"

לקח מהמלחמה: אושרו תקנות לטיפול באנשים עם מוגבלות בחירום

התקנות יאפשרו להעביר לרשויות המקומיות מידע לגבי צרכים חיוניים של חולים עם צרכים מיוחדים, גם במקרים בהם לא מפנים את הציבור מהבית

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18
הסתדרות 480-100

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"
ראשיחדשותהחוק שיגן על אנשים עם מוגבלות בחקירות במשטרה

החוק שיגן על אנשים עם מוגבלות בחקירות במשטרה

תזכיר חוק שפרסם שר המשפטים יאפשר נוכחות סניגור בחקירת חשודים עם מוגבלות שכלית ונפשית. המטרה: למנוע הודאות שווא. "האמון שהם נותנים בחוקרים מצריך הגנה על זכויותיהם להליך הוגן"

תחנת משטרה. צילום David King

שר המשפטים יריב לוין פרסם אתמול להערות הציבור תזכיר חוק “חקירת אוכלוסיות מיוחדות”, שיאפשר נוכחות סניגור בחקירת קטינים או אנשים עם מוגבלות נפשית, וכן אנשים עם מוגבלות שכלית, הנחקרים במשטרה כחשודים. מטרת תזכיר החוק היא לצמצם את החשש מהודאות שווא, ולסייע במימוש זכותן של אוכלוסיות אלו להליך משטרתי ומשפטי הוגן.

דוח הביניים של הוועדה הציבורית למניעת הרשעות שווא, בראשות כב’ השופט (בדימוס) פרופ’ יורם דנציגר, שהוגש לאחרונה לשר לוין, התמקד, בין היתר, בנושא הודאות שווא בחקירה. הדוח עסק במנגנון הראוי לבירור טענות בדבר הרשעות שווא, ובכלים שיש לפתח לאיתורן ותיקונן. אחת מהמלצות הוועדה הייתה כי ככל שמדובר בחשודים המצויים בסיכון מוגבר למסירת הודאת שווא, בהם קטינים ואנשים עם מוגבלות נפשית או שכלית, יש לאפשר לאותם חשודים להיות מלווים בסניגור במהלך חקירתם.

בהתאם למדיניות השר לשמירה על זכויותיהן של אוכלוסיות ייחודיות, בשנה האחרונה נעשתה במשרד המשפטים עבודת מטה בהובלת מנכ”ל משרד המשפטים, בשיתוף ייעוץ וחקיקה וכלל הגורמים הרלוונטיים.

יש לציין כי מאחר ומדובר בהצעת חוק המשנה במידה רבה את אופייה של החקירה הפלילית בישראל, עשויות להיות לה השלכות רוחב המחייבות בחינה ושינויים עתידיים. לפיכך הוחלט לחוקקה כהוראת שעה לתקופה של חמש שנים עם אפשרות להארכה, תוך ליוויה במחקר שיבחן את השפעתה.

************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

************************

“מדובר במהלך פורץ דרך שמטרתו להיטיב עם אוכלוסיות הקטינים והאנשים עם מוגבלות נפשית או שכלית ולהבטיח את השמירה על זכויותיהם, כפי שכבר קורה כיום במדינות ברחבי העולם”, אמר מנכ”ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד. “האמון שהם נותנים בגורם המוסמך שניצב מולם בחדר החקירות, יחד עם חוסר היכולת להבין את ההשלכות העתידיות ואת המשמעות של מה שנאמר על ידם בחקירה, מצריך מעטפת נוספת שתבטיח את זכותם להליך הוגן בהליך הפלילי כבר בשלב החקירה”.

לקריאת תזכיר החוק שהופץ להערות הציבור באתר החקיקה הממשלתי הקליקו כאן

שר המשפטים יריב לוין. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות