נושאים קשורים

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה

שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?

“דיכאון מי יודע”: ההגדה המיוחדת למתמודדי נפש ומשפחותיהם

"הגדת הנפש", שהופקה על ידי עמותת "משפחות בריאות הנפש", מבקשת לספר את סיפורם של המתמודדים ובני המשפחה ברוח החג



ליהנות מהים כמו כולם: תכירו את “חוף האוטיסטים” החדש

בשבוע שעבר הוקם בחוף אכדיה צפון בהרצליה מתחם מונגש לאנשים עם מוגבלויות בלתי נראות. במקום יש לוח תקשורת ויחולקו גם צמידי זיהוי
ראשיחדשותהעסק לא נגיש? תוכלו לדווח באפליקציה חדשה

העסק לא נגיש? תוכלו לדווח באפליקציה חדשה

שני סטודנטים מבאר שבע פיתחו אפליקציה שתאפשר לקבל מידע על רמת הנגישות בכל בתי העסק בארץ, ולדווח ולדרג עסקים על פי פרמטרים של חניה, שולחנות מתאימים, שירות ידידותי ועוד

האם אפליקציית XSible תגרום למהפכה בעולם הנגישות? האפליקציה, שזכתה השבוע בפרס ״סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי 6.0״ ובפרס כספי של 20,000 שקל, מאפשרת לכל אחד לדרג בתי עסק על פי רמת הנגישות שלו, ולקבל מידע על הנגישות של העסקים. את האפליקציה יצרו הלל להמן, סטודנט למדעי המחשב ושי פולג, סטודנט לניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. 

אפליקציית XSible
אפליקציית XSible

איך זה עובד? מחפשים את בית העסק ואפשר לסמן אם יש בו חניה, כניסה נגישה, שירותים מתאימים לנכים, שירות ידידותי, אפשרות כניסה לכלבי שירות, קדימות בתור לנכים, דלפק מונמך שולחנות מתאימים, תאורה חזקה מספיק שמאפשרת שיחה ועוד קטגוריות. אפשר גם לכתוב כמה מילות ביקורת במילים שלכם ולפרסם. 

איך מוודאים שהביקורת תהיה אמינה, ולא יהיו בה טעויות או ניסיון לנקום בבית עסק? להמן ופולג הסבירו שכמות הדיווחים מהווה פקטור לאמינות: אם יש למשל ביקורת בודדת שמעידה שאין חניה זה לאו דווקא מעיד על המצב, אבל שמונה משתמשים שמעידים על היעדר חנייה כנראה מצביעים על בעיה. בנוסף, אפשר לפרסם תמונה של בית העסק כדי שהביקורת תהיה אמינה יותר. בתי העסק יוכלו לפנות ליוצרי האפליקציה ולתקן מידע שגוי. 

להמן ופולג מבטיחים שהמידע יאפשר לקבל תמונה עדכנית ואמינה על מצב הנגישות במקומות שונים כדי להקל בצורה משמעותית על שגרת יומם של אנשים עם מוגבלות ושל קרוביהם. “הקושי קיים בכל יציאה מהבית של אדם עם מוגבלות פיזית”, הם מסרו. 

מימין: שי פולג והלל להמן
מימין: שי פולג והלל להמן

השניים חשבו על הרעיון לאחר שנחשפו מקרוב לקושי של ידידתם, נכה עם מוגבלות פיזית. “המידע בכלל לא קיים על עסקים רבים״, הם אומרים, ״וגם כשהוא אכן קיים, פעמים רבות הוא אינו עדכני ואינו מדויק. אנחנו נשנה את זה”. 

האפליקציה פותחה בשיתוף נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. היא עדיין לא זמינה לקהל הרחב, אבל בשבועות הקרובים יתחיל פיילוט בבאר שבע, שבמסגרתו אנשים עם מוגבלויות שונות ימפו את העסקים בעיר. 

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות