נושאים קשורים

הלהקה האוטיסטית שביצעה שיר לזכרה של נויה דן

חברי להקת "ויסות חושי", המורכבת מנגנים וזמרים על הרצף בתפקוד גבוה, עלו לבמה בתיאטרון תמונע בתל אביב כדי לשיר לזכרה של הנערה הצעירה שנרצחה ב-7 באוקטובר

שחקנית בריטית על כיסא גלגלים זכתה ב”פרס התיאטרון”

איימי טריג נולדה עם פגם בעמוד השדרה, אבל לא נתנה לזה לעצור אותה. השבוע זכתה בפרס יוקרתי בלונדון. "בעבר אנשים היו נגד ליהוק שחקנים נכים, לשמחתי זה השתנה"

חוק חדש ישים סוף לתביעות ייצוגיות קנטרניות בתחום הנגישות

בשנים האחרונות יותר ויותר עסקים קטנים נתבעים, שלא בצדק, על הפרות קלות של חובות רגולטוריות שאינם בקיאים בהן. משרד המשפטים פועל לצמצם את התופעה

שאלו בנפשכם: איך מאריכים שובר סל שיקום?

במדור "שאלו בנפשכם" מוזמנים מתמודדי נפש ומשפחות לשאול שאלות על זכויות בכל תחומי החיים – וכתבנו אמיר שטיין יענה. והפעם: מה עושים כשהשובר שקיבלנו מהוועדה פג תוקף?



“דיכאון מי יודע”: ההגדה המיוחדת למתמודדי נפש ומשפחותיהם

"הגדת הנפש", שהופקה על ידי עמותת "משפחות בריאות הנפש", מבקשת לספר את סיפורם של המתמודדים ובני המשפחה ברוח החג
ראשיאוטיזםסוף הסיוט? ממחר הורים יכולים לחזור לבקר את הילדים בהוסטלים

סוף הסיוט? ממחר הורים יכולים לחזור לבקר את הילדים בהוסטלים

כך הודיע משרד הרווחה. הכללים: מבקר אחד בכל פעם, בדיקת חום, מסיכה על הפנים ולבישת חלוק חד פעמי

אחרי יותר מחודש של בידוד, געגוע וכאב: ממחר יוכלו הורים ובני משפחה של דיירים עם מוגבלות במוסדות ובהוסטלים של משרד הרווחה להגיע לבקרם. הביקורים מחייבים תיאום מראש, ובכל פעם יוכל להגיע רק מבקר אחד. גורם במשרד אמר ל”שווים” כי כל מנהלי ההוסטלים מיודעים בהנחיות החדשות.

בשבועות האחרונים הושמעה ביקורת נוקבת, גם כאן באתר “שווים”, נגד משרד הרווחה שסגר את ההוסטלים הרמטית, אין יוצא ואין בא, למרות שהתברר שהדבר לא היה בסמכותו. הורים לילדים שמתגוררים במוסדות זעקו כי הם וילדיהם אינם יכולים לעמוד יותר בגזירה הזו. לדבריהם, הילדים נפגעים מכך נפשית והדבר בא לידי ביטוי גם בהידרדרות בהתנהגות שלהם.

היום מודיע משרד הרווחה כי “בעקבות הקלות שאושרו על ידי משרד הבריאות”, הוא עידכן את הנהלים לביקורים של בני משפחות אצל דיירים במסגרות החוץ ביתיות לאנשים עם מוגבלויות. על פי הנוהל המעודכן, המסגרות יתבקשו להקצות מתחם ייעודי לביקורים, תוך מתן עדיפות למקומות פתוחים או במתחם מבודד ומרוחק מדיירי המסגרת. המבקר יוכל להיכנס אך ורק למתחם הביקורים.

המתחם, כך נקבע, יצטרך להיות גדול מספיק כדי לאפשר מרחק של שני מטרים לפחות בין המשתתפים במפגש. אם מדובר בחדר, עליו להיות מאוורר. הביקור ילווה על ידי איש צוות מהמסגרת שיפקח על קיום ההנחיות.

מעון עלה נגב אחרי שאשת צוות נדבקה בקורונה. צילום: עלה נגב

הביקור, כאמור, “יוכל לכלול רק אדם אחד שהינו בן משפחה, אפוטרופוס, מטפל עיקרי או אחר משמעותי. המבקרים יצטרכו לתאם מראש את הביקור, בהיוועצות עם הדייר עצמו ועם הצוות המקצועי הקרוב אליו. הביקורים יווסתו על ידי המסגרות בהתאם לתנאי המקום, למאפייני הדיירים ולמספרם.

“תיעדוף הביקורים יבוצע על פי שיקול דעת הצוות המקצועי ועל פי בקשת הדייר ובני משפחתו. יחד עם זאת, הנוהל מחייב שלכל דייר תהיה את ההזדמנות לזכות בביקור של בני המשפחה שלו. כל דייר יוכל לזכות בביקור אחת לשבועיים כדי לאפשר לכלל הדיירים לפגוש את יקיריהם מבלי ליצור עומס מבקרים והתקהלות במסגרת”.

על פי הנוהל שגובש, אם המבקר במסגרת או מישהו מבני משפחתו חייבים בבידוד, הם לא יוכלו להגיע לביקור, קל וחומר אם מישהו מהם חולה מאומת. לפני שנכנסים למסגרת יש לעבור מדידת חום וחתימה על הצהרת בריאות, שבה יצוין כי המבקר לא סובל מתסמינים נשימתיים. הדייר והמבקר יחבשו מסיכות אף ופה במשך כל המפגש, והמסגרות יצטרכו לספק חומר חיטוי זמין לידיים במרחב הביקורים כל העת.

לאחר כל ביקור יחוטא מתחם הביקורים. כמו כן, מכיוון שבמקרים רבים במסגרות של אנשים עם מוגבלויות ישנו קושי בשמירה על ריחוק פיזי, הדיירים והמבקרים יתבקשו ללבוש גם חלוק חד פעמי. במקרים שבהם מצבם התפקודי של הדיירים לא מאפשר הלבשתם באמצעי מיגון, יחויב הצוות בהחלפת בגדיהם לאחר הביקור ושליחת בגדי הביקור לכביסה.

אם ישנו מקרה שבו אחד הדיירים אינו יכול לחבוש מסיכה מסיבה כלשהי, על צוות המסגרת להקפיד שישמור על מרחק של לפחות 2 מטרים מהמבקר במהלך כל הביקור. מקרים חריגים שבהם לא ניתן לשמור על מרחק בין הדייר למבקר, יובאו לדיון של צוות רב מקצועי במסגרת.

מבקרים יוכלו להביא דברי מאכל מהבית בכלים חד פעמיים או באריזות סגורות. ההנחיות גובשו בשיתוף משרד הבריאות ותקפות בשלב זה עד ל-2 במאי.

שר העבודה והרווחה אופיר אקוניס אמר: “אנו קשובים לצורכי הדיירים והמשפחות. מצאנו את האיזון הנכון בין שמירה על בריאות הדיירים לבין החשיבות בשמירה על הקשר בין בני המשפחות”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות