נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות
הסתדרות 480-100

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזם"הפרקליטה וו" הופכת את האוטיזם לכלי נשק בבית המשפט

“הפרקליטה וו” הופכת את האוטיזם לכלי נשק בבית המשפט

הדמות שובת הלב של וו יאנג וו בדרמה הקוריאנית החדשה בנטפליקס חדה, שובת לב ועוזרת לשבור סטגימות. ביקורת טלוויזיה

הפרקליטה וו. צילום - מתוך הסדרה בנטפליקס
הפרקליטה וו. צילום – מתוך הסדרה בנטפליקס

נושא האוטיזם עולה לתודעה ביתר שאת בשנים האחרונות בכל המדיה, ובמיוחד בעולם התרבות, הספרות, הקולנוע והטלוויזיה. שנים אחרי “איש הגשם” ההוליוודי, גם עולם הסדרות לא מפחד להתייחס לנושא. אפילו בארץ הופקה “על הספקטרום” (שאף קיבלה גירסה אמריקאית).

אין ספק שהיצירה אוהבת אנשים על הרצף: את הגולם שבתוכו אצור פרפר, את הגאונות העוטפת את האדם בחליפה חונטת של הרגלים כפויים והתנהגות שבלונית.

שובת לב חדה ואמיצה

דרמת המשפט הקוריאנית החדשה שעלתה השבוע לנטפליקס, “הפרקליטה ווּ”, מספרת את סיפורה של וו יאנג וו, עורכת דין מבריקה על הספקטרום האוטיסטי שמתקבלת לעבודה במשרד עורכי דין מוביל. למרות שהיא ניחנת באינטליגנציה גבוהה להפליא (164 איי-קיו), היא מתמודדת עם קושי חברתי ובעייתיות ביצירת קשר עם שותפיה לעבודה ולקוחותיה.

השחקנית יון בין פארק, המגלמת את דמותה של וו, משחקת נפלא. היא שובת לב בחדות שלה, שעוטפת את ההומור ואת הנימוס שלה בדידקטיות חיננית. הדמות של וו כל כך בטוחה בעצמה, ולא מקבלת את המקובל מאליו. היא עושה זאת באופן כל כך שובה לב, מפגינה חדות ואומץ, עד כדי כך שהצופה עשוי לייחל לעצמו להיות אוטיסט.

לאחר שהיא מסיימת את לימודי המשפטים, וו מתחילה לעבוד בפירמת עורכי הדין “הנבאדה”. וו מצוותת למשפטן הוותיק ג’ונג מיונג סוק, שלא מתלהב מהעובדה שהיא מצטרפת לחברה. לאחר שכנוע מהמנכ”ל, וו מתחילה לעבוד על תיק בפיקוחו של מיונג סוק, וגורמת לו להשתאות מגאונותה.

החיבור ללוויתנים

במהלך הסדרה, וו חושפת בפני חבריה לעבודה עובדות ספציפיות על לוויתנים, אותן צברה מהתעניינות כמעט אובססיבית בחיות העצומות. בכך, וו למעשה פותחת בפני ידידיה צוהר לעולם הלוויתנים, שהוא למעשה מראה לעולמה. אנשים על הרצף לעיתים מגלים דבקות בתחום ידע מסוים, או מוקסמים להחריד מחיה, שעשויה להפוך למוטיב כפייתי בחייהם.

כשוו מנסה להמחיש את רגשותיה בפני הקרובים לה, היא פולטת בזריזות עובדות ספציפיות להחריד על לוויתנים, כדי לנסות להגיע, בדרכה, לקרבה. בכך, החיות הימיות הענקיות מלוות אותה בכל שיחה או מחשבה.

מחברת מציאות לדמיון

“הפרקליטה וו” לוקחת את האוטיזם למחוזות שבהם לא היה קודם: עולם המשפט. הסדרה מצליחה לשבור סטיגמות על עורכי דין, לכאורה היצורים הכי מקובעים שהולכים על פי הספר, שגם בעולמם המעונב והפוליטקלי קורקט – לאוטיזם יש מקום. וו מצליחה להפוך את האוטיזם שלה, הירידה האובססיבית לפרטים, ותשומת לב לכל דבר חריג, ליתרון. אופן המחשבה האוטיסטי הוא כלי הנשק שלה.

כמו כן, הגיבורה מצליחה לשלב בין עולם הספר, לעולם הדמיוני שבמוחה (הצפוף מעובדות על לוויתנים) ומסבה כל שיחה פרטית עם חבריה לשיחה על לוויתנים. בכך, היא מצליחה לחבר מציאות ודמיון, ולהוציא מזיכרונה פסקי דין וחוקים שלמים על פרטיהם הקטנים, ולכאורה שוליים, במטרה לפצח את התיק.

דמותה של וו חודרת לליבו של הצופה, ועשויה אפילו לתת השראה לאנשים ללא מוגבלות על גמישות מחשבה, דמיון ועולם פנימי מפותח ככלי להצלחה מקצועית. על כך מגיע ליוצרי הסדרה שאפו גדול על הטיפול בנושא האוטיזם והפיכתו לכוח עבור כולם.

אפשר לומר שהסדרה מתמצתת את כלל המאבק של אנשים עם מוגבלויות. בהתחברות הקולגות לוו, הם לא רק לומדים עליה יותר, אלא מנצחים בתיקים עבור לקוחות ועבור הצדק. הסדרה מראה איך קבלת השונה והמוזר לכאורה, היא מתנה שאתה נותן לעצמך על מנת להרחיב אופקים, ולהכיר עולמות נפשיים אחרים.

אל תשפטו, תציצו, ואולי הסדרה תמצא חן בעיניכם. זכרו: אין מוגבלים, יש גמלים שנושאים דבשות כבדות, שרק צריך לשבת ביניהם ולרכב אל אופק החיים.

ילדית 1974. באה מהבטן אל הבטן דרך הבטן-והבטן כמו השמש שורפת ומרפאה. חולה כרונית באנורקסיה ובולמיה. עבדה במעריב לנוער, מקומונים, ידיעות אחרונות, מעריב וגלובס וחברת ענני תקשורת. הוציאה שלושה ספרים: "אכולות", "יותר מכל" ו"גירת הגמל".

כתבות אחרונות