נושאים קשורים

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות



“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"
ראשיחדשותעל חשבון החופשות: כמה ימים נוספים ילמדו בחינוך המיוחד

על חשבון החופשות: כמה ימים נוספים ילמדו בחינוך המיוחד

לפי חוזר משרד החינוך, מנהלי המסגרות המיוחדות יוכלו להוסיף 6 ימי לימודים על חשבון לוח החופשות החדש, מתוכם 3 בגשר הארוך שבין יום כיפור לסוכות    

לוח שנה. צילום: פיקסלס

מצד אחד, 15 ימי חופשה ברציפות בחודש תשרי (יום הכיפורים, גשר וסוכות); מצד שני, לומדים כרגיל באסרו חג, תענית אסתר ול”ג בעומר – אלה השינויים המשמעותיים בלוח החופשות החדש שפירסם משרד החינוך לקראת שנת הלימודים הקרובה (תשפ”ד) שתחל ב-1 בספטמבר 2023.

במילים אחרות, ימי האסרו חג, שעד היום היו ימי חופש, הופכים לימי לימודים; ובין יום הכיפורים לסוכות תהיה חופשה אחת ארוכה (כולל גשר) – מיום שבת, ה-23 בספטמבר, ועד יום שבת של ה-7 באוקטובר.

אבל מה לגבי תלמידי החינוך המיוחד? חוזר חדש של מנכ”ל משרד החינוך שהופץ בשבוע שעבר למפקחים על החינוך המיוחד כולל הנחיות ללוח החופשות של תלמידים אלה. באופן כללי, מסגרות החינוך המיוחד יהיו צמודות לימי החופשה שנקבעו עבור מערכת החינוך הכללית:

מה-15.9 עד ה-17.9 – חופשת ראש השנה

מה-24.9 עד ה-7.10 – חופשת יום כיפור, גשר וסוכות (ללא חופש באסרו חג ב-8.10)

מה-30.10 עד ה-31.10 – חופשת בחירות לרשויות המקומיות

מה-10.12 עד ה-15.12 – חופשת חנוכה

מה-24.3 עד ה-25.3 – חופשת פורים (ללא תענית אסתר, ה-21.3)

מה-14.4 עד ה-29.4 – חופשת פסח (ללא אסרו חג ב-30.4)

מה-14.5 עד ה-15.5 – חופשת יום העצמאות

מה-11.6 עד ה-12.6 – חופשת שבועות (ללא אסרו חג ב-13.6)

בנוסף לכך, כך על פי החוזר, יוכלו מנהלי מסגרות החינוך המיוחד להוסיף ימי לימודים בתקופות של חופשות החגים, “בהתחשב בצרכים המיוחדים של התלמידים”, כאשר סך כל ימי הלימוד הנוספים לא יעלה על 6 ימים בשנה. מתוך 6 ימים אלה, יוכלו המנהלים במוסדות החינוך הרשמי לקיים 3 ימי לימודים בתאריכים 26.9.23 עד 28.9.23 (כולל), שהם חלק מהחופשה הארוכה שבין יום הכיפורים לסוכות.

החוזר מגדיר כי בחירת 6 ימי החופשה הנוספים במסגרת החינוך המיוחד צריכה להיעשות על ידי מנהלי המסגרות באישור המפקח על החינוך המיוחד ובתיאום עם הרשות המקומית ועם הורי הילדים. “יש להקפיד על אורך יום הלימודים בהתאם לתוכנית החופשה ואין להפחית משעות הלימודים”, מדגיש משרד החינוך. בנוסף, “יש לתכנן את מערך כוח האדם לעבודה במסגרת הפעלת תוכניות החופשה לשנת הלימודים כולה, בתיאום עם אנשי הצוות, באישור הפיקוח ובתיאום עם הרשות המקומית בעת הצורך”.

הורים, שימו לב! עם תחילת שנת הלימודים מחויבים מנהלי מסגרות החינוך המיוחד למסור לכם ולרשות המקומית דף מודפס עם לוח החופשות, ובכלל זה 6 ימי הלימודים הנוספים (נקראים “ימי בחירה”) בחופשות. המטרה היא לא להפתיע אתכם ולאפשר לכם להיערך מראש ללימודים ולחופשות באופן מיטבי.

חשוב לציין כי ארגון המורים, המאגד את הצוותים החינוכיים בבתי הספר העל יסודיים, עדיין מאיים בשביתה ב-1 בספטמבר. לכן, בכלל בתי ספר אלה לוח החופשות החדש עדיין לא תקף. בעניין הזה מציע משרד החינוך להתעדכן ישירות מול מנהלי התיכונים והמסגרות. 

לטבלת החופשות המלאה של משרד החינוך >>> https://apps.education.gov.il/Mankal/Hodaa.aspx?siduri=293&UTM_SOURCE=NEWSLETTER&UTM_MEDIUM=EMAIL_2023/79&UTM_CAMPAIGN=MNK

***************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
***************

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות