נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות



אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםרפורמה? התלונות על תורים להתפתחות הילד ממשיכות להיערם

רפורמה? התלונות על תורים להתפתחות הילד ממשיכות להיערם

כך עולה מדוח נציבות קבילות הציבור שהוגש לאחרונה לשר הבריאות. הדוח: "אין הטבה משמעותית וציבור המטופלים ממשיך להתלונן על הנושא"

שר הבריאות אוריאל בוסו. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

“גם בשנה שעברה נרשמו תלונות רבות בתחום התפתחות הילד. ברור כי הבעיה בנושא התורים לאבחונים וטיפולים בילדים טרם נפתרה” – כך עולה מדוח נציבות קבילות הציבור לחוק ביטוח בריאות ממלכתי שהוגש לאחרונה לשר הבריאות.

בשנת 2021 התקבלו בנציבות 207 קבילות בנושא, מתוכן 87 נמצאו מוצדקות (42%). בשנת 2022 התקבלו 192 קבילות בתחום התפתחות הילד, מתוכן 71 נמצאו מוצדקות (37%).

בדוח הקודם שבחן את שנת 2020 ציינו בנציבות כי עם כניסתה של הרפורמה בתחום התפתחות הילד לתוקף בספטמבר 2020 הייתה עלייה במספרי התלונות לנציבות בנושא זה. במהלך 2021 נעשה שינוי רגולטורי נוסף עם פרסומו של חוזר חדש שהאריך את זמני ההמתנה המרביים לשירותי התפתחות הילד מתקופה של עד שלושה חודשים קודם לרפורמה לתקופה של עד חמישה חודשים, בהתאם לגיל הילד ומצבו הרפואי.

ב-2022 נרשמה אמנם ירידה קלה במספר הקבילות בתחום, אך בנציבות קובעים כי המגמה של ריבוי התלונות מאז כניסת הרפורמה נמשכת. “נראה באופן ברור כי הבעיה בתחום זה טרם נפתרה”, נכתב בדוח. “אין הטבה משמעותית וציבור המטופלים ממשיך להתלונן על הנושא”.

עוד מוסיפים בנציבות כי “מהקבילות שהתקבלו אנו רואים כי זמן ההמתנה שנקבע בחוזר כזמן המתנה כולל (ההמתנה לאבחון ולהתחלת טיפול) מיושם לעיתים על ידי קופות החולים כזמן המתנה עד לאבחון ראשוני של הילד בלבד (כאשר לאחריו יש זמן המתנה נוסף לתחילת הטיפול עצמו)”. בנציבות מדגישים כי המדידה של זמן ההמתנה צריכה להתייחס לכלל התהליך, מהפנייה הראשונית ועד להתחלת הטיפול.

עוד בעיה קשה: טיפולי שיניים בהרדמה

נושא חשוב נוסף הדורש טיפול של הנהלת משרד הבריאות הוא חסם הקיים ביחס למתן טיפולי שיניים בהרדמה. מי שזקוק לטיפול זה פעמים רבות הם ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, ובהם אוטיסטים רבים. “נבהיר כי ביתר תחומי הרפואה, ככל שלצורך מתן טיפול הקיים בסל הבריאות יש להרדים את המטופל, אזי ההרדמה כלולה בטיפול, והיא ניתנת במסגרת הרפואה הציבורית”, כותבים בנציבות. “עם זאת, בטיפולי שיניים מתעוררות מחלוקות ביחס לזכאות להרדמה במקרים בהם עקב סיבות רפואיות לא ניתן לתת טיפול שיניים הכלול בסל ללא הרדמה. יש מקום להסדרה והבהרה של נושא זה על מנת שלא יהווה חסם למתן השירות.

“לצערנו”, ממשיכים בנציבות, “גם בתחום זה בולטת מאוד הבעיה של אי זמינות שירותים. זמני ההמתנה הממושכים מאוד לטיפולי שיניים בהרדמה, המתבצעים בבתי החולים, עולים שוב ושוב בקבילות המוגשות על ידי הציבור ביחס לכלל קבוצות הזכאות. מהקבילות נראה כי התורים להרדמה הם ארוכים ומגיעים לעיתים לשנה ויותר. זמני המתנה ארוכים אלו אינם סבירים עבור מטופלים הסובלים מכאבי שיניים, ויש למצוא מענה רוחבי למצוקת הציבור בנושא זה”.

לאחרונה נכנסו לתוקף שינויים בתעריפים הציבוריים של טיפולים בתחום בריאות השן. במסגרת עדכון זה עודכנו תעריפי ההרדמה הכללית לפי גילאים, והתמורה לנותני השירותים בעד מתן השירות עלתה. “אנו מקווים”, מסכמים בנציבות, “כי התמחור העדכני יועיל להרחבת השירות בבתי החולים הציבוריים וכפועל יוצא גם לקיצור תורים”.

*************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו https://bit.ly/Shavvim-igul-letova
*************


מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות