נושאים קשורים

14 דיונים ירדו לטמיון: התקנות לחוק המוגבלויות שוב נתקעו

משרד הרווחה משך ברגע האחרון את התקנות שהיו אמורות לעבור בינואר 2024. הסיבה: מחלוקת על שירותים למתמודדי נפש עם מוגבלות קוגניטיבית. ח"כ וולדיגר: "בושה". משרד הרווחה: "הם מקבלים את השירותים ממשרד הבריאות"

כאוס בהסעות החינוך המיוחד בחולון; הורים: "נאלצים להסיע בעצמנו"

כשבוע לפתיחת שנת הלימודים, משפחות בעיר מדווחות על הסעות שלא מגיעות, איחורים ממושכים ונסיעות שמתארכות לשעה. החברה העירונית: "מודעים לבעיות אבל ניכר כבר שיפור"

איבד את שתי רגליו בעזה: אלישע מדן שוריין ברשימת הליכוד לכנסת

לוחם המילואים נפצע אנושות בבית חאנון ואיבד את שתי רגליו באירוע שבו נהרגו ארבעה מחבריו. מאז הפך לדמות המזוהה עם שיקום ואיחוי הקרעים בחברה ואף השיא משואה

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"
ראשיחדשותאתר חדש מזמין אתכם להעלות סרטון אישי ולקבל סיוע רגשי

אתר חדש מזמין אתכם להעלות סרטון אישי ולקבל סיוע רגשי

"דרופ אימפקט" נולד בעקבות אירועי המלחמה והצורך של נפגעים לשתף במה שעברו. באתר לינק המאפשר לקבל סיוע אנונימי וחייגן לקו החם של ער"ן

אתר "דרופ אימפקט"

מאת יעל כהן

ישנן פלטפורמות רבות ברשת המאפשרות העלאת תכנים בווידיאו, אבל אתר חדש שהושק בעקבות המצב הביטחוני הקשה מביא איתו ערך מוסף וייחודי – אפשרות לקבל מענה למצוקה הרגשית שבה מצוי ציבור רחב בישראל.

 "דרופ אימפקט"היא פלטפורמה חברתית שהוקמה על ידי ציפי קרליק (בימאית דוקו) בליווי עמותת ער"ן, הכוללת קבוצה של יוצרי קולנוע, אנשי תוכנה ואנשי עיצוב ושמלווה על ידי אנשי מקצוע טיפוליים. צוות הפרויקט העמיד את כלי העריכה והליווי של הפלטפורמה על מנת לתעד את זכרם של הנרצחים באירועי המלחמה, את סיפורי החטופים, להשמיע את קולות משפחות הנעדרים ולשמש כלי במלחמת ההסברה העולמית של ישראל. באתר הוטמע חייגן לקו הסיוע החם של ער"ן ולינק המאפשר להיכנס ולקבל סיוע אנונימי.

Igul-Letova

"אנשים צריכים שיקשיבו להם בפן רגשי", אומרות עובדות סוציאליות שליוו את מוסרי העדויות ממסיבת הנובה ומיישובי עוטף עזה בשבת השחורה של ה-7.10. "הרבה מהם דיברו על הצורך לשתף במה שעברו. הם אומרים: 'ככל שאני מספר יותר לאנשים ולחברים, אני מרגיש יותר טוב. זה מקל עליי'".

לדברי קרליק, מטרת הפלטפורמה היא לאפשר לאנשים לספר את הסיפור האישי שלהם ולאוורר את רגשותיהם. "'דרופ אימפקט' מאפשרת לאנשים לעשות עיבוד רגשי ראשוני על ידי השמעת קולם וסיפורם האישי בליווי מקצועי ולקבל ייעוץ רגשי במידת הצורך", היא מסבירה.

יוזמת הפרויקט ציפי קרליק

מחשבה רבה הוקדשה לאוכלוסיית בני הנוער מתוך הבנה כי וידיאו הוא כלי ביטוי מרכזי שלה. הפלטפורמה מאפשרת להם ליצור סרטון שיאפשר להם לדייק את הרגשות תוך שימוש בטמפלטים פשוטים להעלאת חומרים. במילים אחרות, ליצור את "המכתב האישי" שלהם. כל נער ונערה יכולים לעלות את התחושות, את הסיפור שלהם, את הסיפור של המשפחה, וליצור סרטים קצרים שמאפשרים עיבוד רגשי וגם בנייה מחדש של נרטיב חיובי ומחזק.

Igul-Letova

בנוסף, מאפשרת הפלטפורמה לארגונים ועמותות להשתמש בה לצורכי הסברה, שיתוף מידע רלוונטי למלחמה וכדומה.

"צילום של סרטים כשהוא מלווה ומכוון על ידי שאלות מנחות יכול לדמות כלי תרפויתי עבור יוצר הסרט ומי שמשתמש בו ככלי לעיבוד רגשי", מסבירה פרופ' רבקה תובל-משיח, פסיכולוגית קלינית מאוניברסיטת בר אילן. "לא כל תיעוד עצמי עוזר אם אין הנחיה ואין ליווי".

"דרופ אימפקט" היא פלטפורמה חינמית ללא כוונת רווח המבוססת על התנדבות מלאה של כל גורמי המקצוע שהתגייסו להקימה בתקופת המלחמה.

קישור לפלטפורמה: www.dropimpact.co.il  


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >>> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות