נושאים קשורים

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות



“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותראש אגף השיקום מודה: לא מסוגלים לתת מענה לכל הפצועים

ראש אגף השיקום מודה: לא מסוגלים לתת מענה לכל הפצועים

מפרוץ המלחמה: 2,816 מטופלים חדשים באגף השיקום, 18% מתוכם עם פגיעה נפשית. הלומי קרב בוועדת הרווחה: "תגידו את האמת, אין לכם יכולת לטפל בהם"

לימור לוריא, ראש אגף השיקום במשרד הביטחון. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת מקיימת בשעה זו דיון בנושא היערכות אגף השיקום במשרד הביטחון לטיפול בנפגעי צה”ל במלחמה, לרבות היערכות לטיפול בנפגעי פוסט טראומה כתוצאה מקרבות.

בראשית הדיון סקרה ראש אגף השיקום לימור לוריא את פעילות האגף לאיתור ולטיפול בפצועי המלחמה. בין היתר התייחסה לנתוני הפצועים, לאופי ולחומרת הפציעה. על פי הנתונים שהוצגו, מפרוץ המלחמה נספרו 2,816 מטופלים חדשים באגף השיקום, 91% מהם מוגדרים כפצועים קל, 6% בינוני ו-3% קשה. 48% פצועים בגפיים ו-18% סובלים מתגובות נפשיות ו-PTSD.

לדברי לוריא, “התפיסה השתנתה. אם פעם היינו מגיעים לפצועים אחרי המלחמה או שהם אלה שהיו פונים אלינו, היום אנחנו מבינים שככל שנקדים להגיע אליהם, אולי נמנע בעיות בעתיד. לכן, אגף השיקום נמצא בכל בתי החולים, מגיע אקטיבית לפצועים, וברגע שהם מסכימים לקבל טיפול של אגף השיקום הם מקבלים חבילת סיוע להם ולבני משפחתם. החייל ובני המשפחה שלו מקבלים מאיתנו מענים נפשיים וכמובן את כל הטיפולים הרפואיים. קיבלנו אישור לתת מענים במשך שנה ללא צורך בוועדות”.

נציגים של נכי צה”ל, נפגעי פוסט טראומה, קטעו את דבריה. נדב וירש, פעיל למען זכויות נפגעי פוסט טראומה, טען כי אגף השיקום לא ערוך לטפל בנפגעי המלחמה: “תגידו את האמת. המצב לא טוב. אין לכם את המשאבים ולא את העובדים לטפל באנשים האלה. אתם מפקירים את הלומי הקרב וגם את הנפגעים פיזית”. 

נפגע פוסט טראומה מדבר במהלך הדיון בוועדת הרווחה. צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לוריא הסכימה כי אגף השיקום במשאביו הנוכחיים לא יכול לתת מענה לכלל הפצועים ולנכי צה”ל הקיימים וקראה לתגבור והקצאה נוספת של משאבים ועובדים לאגף: “אנחנו בקשר עם הגורמים הרלוונטיים בנוגע לזה. צריך לשחרר ביורוקרטיות, לפתוח את היד ואת הלב ולאפשר את זה”.

אביחי לוי, נכה צה”ל סובל מ-PTSD, סיפר על המצוקה הקשה שהוא חווה: “אתם מדברים על הנכים החדשים, והנכים שיושבים פה מופקרים. אני הפכתי לאלכוהוליסט ואלים. יש לי חובות של למעלה מ-800 אלף שקל. אני מחכה לרכב שירות, להלוואה, מתחנן שנה וחצי לפשיטת רגל. אני נלחם כל יום. איפה עובדי השיקום? אני הלכתי להיהרג בשביל כל אחד ואחת פה ואני זועק לעזרה”.

הדיון בוועדה, שבראשה עומד חבר הכנסת ישראל אייכלר (יהדות התורה), התקיים לבקשת חברי הכנסת מיכאל ביטון, יצחק קרויזר, משה רוט וניסים ואטורי.

****************
כדי שנוכל להמשיך לעבוד בשבילכם, מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >>> https://bit.ly/Shavvim-igul-letovaקישור חיצוני.
****************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות