נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות
הסתדרות 480-100

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיחינוך מיוחדצפו: התיכון ללקויי למידה שמשיג 91% זכאים לבגרות

צפו: התיכון ללקויי למידה שמשיג 91% זכאים לבגרות

בבית הספר "אל שורוק" פיתחו שיטות לימוד חווייתיות ומבוססות הנאה, שמאפשרות לתלמידים עם הפרעות למידה להגיע להישגים חסרי תקדים. המנהלת: "אני מאמינה בהם, התלמידים האלה יכולים". הנה הסרטון המרגש

מדור “שווים סיפור” מתפרסם בחסות מפעל הפיס

אם היו מבקשים מכם לנחש איזה בית ספר בישראל השיג 91% זכאות לבגרות – 15% יותר מהממוצע הארצי – האם אחד מהניחושים שלכם היה תיכון לתלמידים עם הפרעות למידה? זה בדיוק הסיפור המפתיע של בית הספר “אל-שורוק” בטמרה שבצפון.

ב”בית הספר אל-שורוק למצוינות” לומדים נערים עם טווח רחב של לקויות למידה, הפרעות התנהגות, ADHD, אוטיזם וגם מוגבלויות פיזיות. במקום נלמדת שיטת לימוד ייחודית, שמבוססת יותר על חוויות ופחות על לימוד פרונטלי. בין השאר לימודים התלמידים שיעורי רכיבה באופניים, שיעורי אפייה, חדר כושר, מחשבים ורובוטיקה, חדר VR, מועדון דיבייט ועוד. בנוסף, מפעילים התלמידים בית קפה במרחב בית הספר (בו מוגשים המאפים משיעור האפייה).

שיעור רובוטיקה, מעבדת הדימיון בבית הספר אלשורוק

גולת הכותרת של הלמידה הייחודית היא “מעבדת הדימיון”, מרחב טכנולוגי 360 מעלות בו הרצפה והקירות הם מסכי מגע והתלמידים נמצאים במרחב ולומדים דרך תכנים שמוקרנים מסביבם. בדרך זו הם יכולים להיות פעם ביער ופעם בתחתית האוקיינוס, ללחוץ על כפתורים וללמוד על עובדות מעניינות. המעבדה הוקמה בסיוע מפעל הפיס וקרן “אתנה”.

“מעבדת הדימיון”, בית הספר אלשורוק

“במעבדת הדימיון אפשר להשתמש בכל אסטרטגיות הלמידה במקום אחד”, מסבירה מנאל חג’וג’, הרכזת הפדגוגית של בית הספר. “כשמפעילים את כל החושים, התלמיד זוכר יותר ולומד בצורה מיטבית יותר”.

********************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

********************

חג’וג’ מספרת עוד כי “תלמידים שהגיעו אלינו לא חוו בעבר חוויות הצלחה. כאן הם מרגישים שכן מצליחים. שהם יכולים להיות שותפים בלמידה – ולהצליח”.

ד”ר סוהיל דיאב, ראש עיריית טמרה, מספר: “העירייה תומכת בבית הספר הזה. מאוד חשוב לנו להתאים את הסביבה לתלמידים שמתמודדים עם הפרעות קשב, ריכוז והפרעות התנהגות”.

בראש בית הספר עומדת עולא דיאב, שמנהלת אותו מאז הקמתו לפני 11 שנה. לדיאב מעורבות אישית בתחום: בנה התמודד בילדותו עם הפרעות למידה, ולמד בבית ספר רגיל. “אני ידעתי כאמא שהבן שלי היו בתוכו המון כוחות”, היא נזכרת בעיניים דומעות. “אבל בבית ספר הרגיל היה קושי לראות את הכוחות האלה. זה היה מאוד קשה. החלטתי שאני אהיה מנהלת בית ספר ואעזור לכל תלמיד לקוי למידה, כי אני ממש מאמינה ויודעת היטב שהתלמידים האלה יכולים”.

“זה היה מאוד קשה”. המנהלת, עולא דיאב

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות