נושאים קשורים

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות



“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"
ראשיחדשותמשרד החינוך: "לקצר את יום הלימודים לאוטיסטים ל-14:30"

משרד החינוך: “לקצר את יום הלימודים לאוטיסטים ל-14:30”

מנהלת אגף החינוך המיוחד הדהימה את הנוכחים במהלך דיון בכנסת כשהכריזה: "אין מספיק עובדי הוראה, לא נוכל להמשיך את הלימודים עד 16:45". מטה המאבק: "ילדינו אינם הפקר"

אין שום משרד ממשלתי שלוקח את מלוא האחריות”. ח”כ פינדרוס (צילום: דוברות הכנסת)

האם בקרוב יצטמצמו שעות הלימודים לתלמידים על הרצף האוטיסטי, ויימשכו עד לשעה 14:30 בלבד?  אם שואלים את משרד החינוך, התשובה עשויה להיות כן. במהלך דיון שנערך היום (ג’) בכנסת, הכריזה מנהלת אגף החינוך המיוחד במשרד החינוך, תמי אומנסקי כי על רקע גידול במספר המאובחנים על הרצף, מורגש מחסור חמור בעובדי הוראה. אומנסקי הפתיעה את הנוכחים כשציינה: “אי אפשר להמשיך את יום הלימודים עד לשעה 16:45. צריך להקדים את סיום יום הלימודים לשעה 14:30 בערך, ולספק לאותם תלמידים מסגרת חינוכית אחרת עד לשעה 16:45”.

הדיון התקיים בוועדה המיוחדת לפניות הציבור, בראשות ח”כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה). הוועדה התכנסה היום (שלישי) לדון בגידול המשמעותי בשיעור הילדים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי, והיעדר מענה מספק בשל כך.

במהלך הדיון התבקשה אומנסקי להתייחס לסוגיה ואמרה: “נדרש כאן מהלך בין-משרדי כדי להקל על הילדים על הרצף האוטיסטי במדינת ישראל. לגבי המחסור בעובדי הוראה – המצב לא טוב. גם אם היינו היום מעסיקים את כל הסטודנטים שמסיימים חינוך מיוחד, אין לנו מספיק אנשים. אנחנו כפופים להנחיות בג”ץ להשאיר את יום הלימודים לילדים אוטיסטים עד השעה 16:45, אבל אין לנו מספיק אנשי חינוך להחזיק יום לימודים מלא עבורם”.

אומנסקי ציינה כי בשנתיים האחרונות המשרד אפשר באופן חריג למסגרות שלא מצאו צוותי חינוך, לקצר את יום הלימודים. “אנחנו משפרים את הרשויות שנותנות מענה להארכת יום הלימודים. נדרשת תוכנית אסטרטגית אחרת. אנשים לא שולחים קורות חיים כדי לעבוד בחינוך המיוחד עם אוטיסטים”.

“המדינה מפקירה את הילדים האוטיסטים”

מערכת החינוך מתמודדת בשנים האחרונות עם עלייה משמעותית במספר התלמידים המאובחנים על הרצף האוטיסטי: מספרם בכיתות החינוך המיוחד ובמסלולי השילוב גדל בעשור האחרון פי 7.08. מהנתונים עולה כי מספר התלמידים בשנת 2024 על הרצף האוטיסטי עומד על 44,377. מתוכם 40.9% לומדים במוסדות לחינוך מיוחד, 32.5% תלמידים שזכאים לסל אישי ו-26.6% לומדים בכיתות חנ”מ בבתי ספר לחינוך רגיל. שיעור תלמידים עם אוטיזם מכלל תלמידי החינוך המיוחד בישראל עומד על 20.4%.

בית ספר (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק
בית ספר (אילוסטרציה). צילום: ביגסטוק

עו”ד מיכאל זץ, סמנכ”ל באלו”ט, טען: “יש חוסר הלימה בין הגידול במספר הילדים על הספקטרום לבין המענה שהמדינה נותנת. המדינה מפקירה את הילדים על הרצף ואת בני משפחותיהם. במקום לתת להם את הכלים להשתלב בקהילה נוצר אצל הילדים האלה תלות בבני המשפחה הקרובים שלהם”.

********************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

********************

רויטל לן-כהן, מקואליציות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, אמרה: “לא היה שינוי בנרטיב, בתפיסות העולם ובידע של כלל משרדי הממשלה בנושא השילוב של תלמידים אוטיסטים. גודל כיתות הלימוד לא מאפשר לשלב את התלמידים האוטיסטים בצורה יעילה במסגרות החינוך הרגילות. הירידה בשילוב בחינוך הרגיל מובילה לחוסר היכולת להפעיל את בתי הספר של החינוך המיוחד עד לשעה מאוחרת”.

מטה המאבק: “שוב משרד החינוך פוגע בילדים ובהורים”

ח”כ אושר שקלים (הליכוד) הוסיף: “קצב הגידול בילדים שמאובחנים על הספקטרום לא תואם את המענה בכוח האדם ובכיתות הלימוד של משרד החינוך. נכון להיום מקצוע הסייעות לילדים על הרצף לא מוסדר בחקיקה, תנאי סף והגדרת התפקיד לוקים בחסר. קיים מחסור במטפלים ורופאים בתחום הבריאות כדי לתת מענה לילדים על הרצף האוטיסטי. צריך להקים גוף מדינתי חדש שימפה את הילדים על הספקטרום ויעניק את סדר העדיפויות לטיפול ברחבי הארץ”.

מטה המאבק לשירותי חינוך מיוחדים מסר בתגובה לדברים: “שנה אחרי, שוב משרד החינוך לא השכיל ולא עשה תוכניות. שוב המשרד פוגע בילדים עם מוגבלויות על הרצף האוטיסטי, שוב המשרד פוגע בהורים בשנת 2024. לשבת בבית זה לא מקובל עלינו, ואנחנו נפעל ביתר שאת לשנות את המצב ואת המחשבה של המשרד כלפי השנה הנוכחית והשנים הבאות. ילדינו לא הפקר”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות