נושאים קשורים

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות



“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"
ראשיחדשותילדה בת 6 הלכה בפעם הראשונה – בזכות הליכון מיוחד

ילדה בת 6 הלכה בפעם הראשונה – בזכות הליכון מיוחד

שני סטודנטים לעיצוב תעשייתי מהמכון הטכנולוגי בחולון יצרו תוסף ייחודי להליכון, שעזר לילדה עם תסמונת גנטית שבגללה היא מתקשה להתהלך עם הליכון רגיל. "התרגשנו לראות את השמחה שלה"

הילדה עם ההליכון. צילום באדיבות שני אהרוני ושחר כהן

מדור “שווים סיפור” מתפרסם בחסות מפעל הפיס

שני אהרוני ושחר כהן, סטודנטים שנה רביעית לעיצוב, זכו במקום השני בפרס יוקרתי על עיצוב תוסף ייחודי להליכון – המאפשר תנועה והליכה לילדים שמתקשרים להתמודד עם הליכון רגיל.

הפיתוח נעשה במסגרת לימודיהם של אהרוני וכהן במחלקה לעיצוב תעשייתי של הפקולטה לעיצוב ב-HIT, המכון הטכנולוגי בחולון. הפרס, Helen Hamlyn Design Awards, ניתן להם על ידי הקולג’ המלכותי לעיצוב בבריטניה (RCA). הפיתוח נעשה במסגרת קורס fixperts, שהוא חלק ממיזם מיוחד ליצירת תוצרי עזר לאנשים עם מוגבלויות. המיזם הוא חלק מיוזמה בינלאומית חברתית שבה משתתף מכון HIT.

במסגרת הפרויקט, יצרו אהרוני וכהן תוסף אשר משמש כמשענת אמות, המתמשק להליכון אחורי. הם פיתחו אותו ספציפית עבור ילדה בת 6, תלמידת גן מעיר בשפלה, שלוקה בתסמונת אפרט (Apert). זוהי מחלה גנטית שבה המפרקים בגולגולתו של היילוד נסגרים מוקדם מדי, וגורמים להתפתחות לא תקינה של הגולגולת ואיחוי אצבעות בגפיים. בעקבות כך לא הייתה לילדה אפשרות לאחוז בהליכון באופן רגיל. במסגרת בניית התוסף, הגיעו השניים לגן של הילדה ונתנו לה להתנסות באבטיפוס – עד למוצר המוגמר. בזכות ההליכון, הצליחה הילדה ללכת בפעם הראשונה, לשמחתם הרבה של הסובבים אותה.

*******************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

*******************
“המטרה הייתה להתאים את ההליכון לילדה בצורה שתתאים ליכולות והמגבלות הייחודיות שאיתן היא מתמודדת”, מספרים אהרוני וכהן. “יצרנו פריט שמתממשק להליכון, שיאפשר לילדה להשתמש בו. בכל שבוע הגענו לגן ונתנו לה להתנסות באבטיפוס המתפתח. בפעם הראשונה שהיא הצליחה ללכת עם התוסף שהכנו, זה היה מרגש. כל מי שהיה מסביב, בין אם הילדים וצוות הגן, התלהבנו לראות את השמחה ואת תחושת העצמאות שהיא קיבלה בעקבות השימוש בהליכון”.

התוסף מורכב על ההליכון
כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות