נושאים קשורים

מרגש: אנשי “בית הגלגלים” מנציחים את המתנדבים שנהרגו ב-7 באוקטובר

חברי עמותת בית הגלגלים, המתמודדים עם מוגבלות פיזית קשה, מובילים מיזם הנצחה לאנשי ובוגרי העמותה שהלכו לעולמם. בין היתר, מופיעים באתר החדש שמותיהם של מתנדבים שנהרגו באירועי השבת השחורה

חוקרים: זה מה שגורם לאוטיסטים עם חום להתנהג “נורמלי”

תופעת "אפקט החום", שמשפרת תסמיני אוטיזם בזמן זיהום של הגוף, נחקרה עד כה רק בעכברים. כעת זוג מדענים ינסה לפתח טיפולים לבני אדם שיחקו את התופעה – גם בלי חום

אחרי הדייט הוא סימס “את נוירוטית ונרקסיסטית”. הוא צודק?

"הוא נישק אותי עם ריח של חומוס ולא זכר מתי היה הסקס האחרון שלו, אז העפתי אותו מהבית". אז למה לרננה יש עכשיו מחשבות שניות...

כך הצלחתי (בסוף) להצביע בבחירות

באמת שרציתי להיכנס לקלפי, אבל הגוף שלי נכנס למצב של סטרס. הרגליים נעו לבדן, ופשוט מצאתי את עצמי עומדת בתחנת אוטובוס ורק רוצה לברוח. זה מה שקרה אחר כך
הסתדרות 480-100

אירוע בריונות חמור: צילמו נער אוטיסט בשירותים של בית הספר

שישה נערים ממקיף ט' באשדוד נחקרו במשטרה והושעו מהלימודים לאחר שהתעללו בנער בן גילם מכיתת התקשורת, על הרצף. אמו של הילד: "זו טראומה לכל החיים"
ראשיאנשים עם מוגבלויותמעתה: ילדים קטועי גפה אחת יקבלו 50% מקצבת ילד נכה

מעתה: ילדים קטועי גפה אחת יקבלו 50% מקצבת ילד נכה

הצעת התיקון של חה"כ ינון אזולאי (ש"ס) אושרה על ידי ועדת העבודה והרווחה בכנסת: "לא נתפס שעד היום לא הייתה הכרה". יו"ר הוועדה חה"כ אייכלר: "מדובר בעוול היסטורי"

יו"ר ועדת הרווחה, חה"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה). צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
יו”ר ועדת הרווחה, חה”כ ישראל אייכלר (יהדות התורה). צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

כפי שפורסם לראשונה בשווים: ועדת העבודה והרווחה אישרה היום (רביעי) תיקון לתקנות הביטוח הלאומי, שיעניקו לראשונה זכאות של 50% מגמלת ילד נכה לילדים קטועי גפה אחת, או בעלי גפה אחת שאינה מתפקדת.

גמלת ילד נכה ניתנת בחמש רמות זכאות, בהתאם למוגבלות הקטין והעומס המוטל על ההורים. כיום התקנות קובעות זכאות לגמלה בשיעור של 100% למי שילדו קטוע שתי גפיים, אך אינן מזכות בגמלה את מי שילדו קטוע גפה אחת בלבד. עו”ד שרית דימרי דבוש מהביטוח הלאומי הסבירה בדיון קודם שנערך בכנסת על תיקון החוק, כי עד כה ילדים אלה לא היו יכולים לקבל גמלה אם היו לקויות אחרות הנלוות או נובעות מהקטיעה, שבגינן אפשר היה להכיר בהם כזכאים. עם זאת, לדבריה, עצם הקטיעה או היעדר התפקוד לא הקנו זכאות לקצבה.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova


התיקון שאושר היום בוועדה קובע כי בשל חוסר תפקוד מלא של גפה אחת או בשל העדר גפה אחת כל ילד יהיה זכאי לקצבה חודשית בשיעור של 50% מגמלת ילדה נכה, בסך של 1,676 שקלים בחודש. על פי הנתונים שהוצגו בדיון, התיקון אמור לחול על כ-200 ילדים, ועלותו כ-4 מיליון שקלים בשנה.

חה"כ ינון אזולאי (ש"ס). צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
חה”כ ינון אזולאי (ש”ס). צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

“תיקון עוול גדול”

יו”ר הוועדה ח”כ ישראל אייכלר אמר בדיון כי: “מדובר בתיקון עוול גדול, ואני מתפלא שכל כך הרבה שנים לא ניתנה הכרה לילד עם יד או רגל אחת. התחלנו לקדם את המהלך כבר בדיונים על חוק ההסדרים. היו שותפים לו גם מספר חברי כנסת, ושר העבודה יואב בן צור שנרתם, והנחה את הביטוח הלאומי לקדם את תיקון התקנות”.

מספר חברי כנסת שהיו שותפים לקידום התיקון, בשיתוף עמותת “הצעד הבא”, בירכו על אישורו. ח”כ ינון אזולאי אמר: “מדובר בעוול שקיים מ-2009, כמעט 15 שנה. לא ייתכן ולא ראוי שילד שנולד עם גפה אחת או איבד תפקוד בגפה אחת לא יקבל את הגמלה, ולכן התיקון הזה הוא בשורה גדולה”. ח”כ אימאן ח’אטיב יאסין אמרה: “אחרי כל כך הרבה שנים, המדינה פותחת את העיניים והלב ונותנת מענה לאנשים שיקבלו את מה שמגיע להם, ויתאפשרו להם חיים נורמטיביים בעזרת הקצבה”. ח”כ יוסף עטאונה: “אני מברך את השר בן צור על ההיענות לתקן את העוול. זו בשורה טובה מאוד, שיכולה לעזור לאנשים. שמחתי להיות חלק מקידומה”.

“נרגשת ומודה על השינוי”

אתי שבתאי, אמא לילדה קטועת גפה אחת, אמרה לאחר אישור התיקון לחוק: “כשפניתי לביטוח הלאומי וקיבלתי סירוב, לא האמנתי שלא מכירים בבת שלי. גם את הערעור דחו לנו. אנחנו בשנת 2023 וכמו שמכירים בהפרעות קשב וריכוז, באלרגיות, בסכרת נעורים, לא נתפס שעד היום לילד קטוע גפה אחת לא הייתה הכרה. הטיפול בילדים האלה כולל ריצות, טרטורים, טיפולים פסיכולוגיים, ריפוי בעיסוק ועוד. אפילו סייעת בגן לא רצו לאשר לי כי אין לי הכרה. אני נרגשת ומודה לכם על ששיניתם את זה”. עוד פנתה שבתאי לנציגי הביטוח הלאומי, וביקשה שיפעלו למתן הכרה ותגמול רטרואקטיבי להורים שעד היום נשאו לבדם בעלויות הטיפול בילדים.

עו”ד רותי פרמינגר, שהגיעה כמייצגת את קטועי הגפיים בישראל ביקשה להחילו רטרואקטיבית: “מדובר בתיקון היסטורי שצריך להודות עליו. הכרה רטרואקטיבית תהיה אמירה שהממשלה לוקחת אחריות על הלקונה הזאת, שהייתה קיימת שנים רבות, ומסייעת למשפחות שגידלו את הילדים הללו ללא כל סיוע”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות