נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות
הסתדרות 480-100

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיכללי100 מטפלים מהעולם מעניקים טיפול נפשי לישראלים, ועוד בחינם

100 מטפלים מהעולם מעניקים טיפול נפשי לישראלים, ועוד בחינם

שתי ישראליות מספרד הקימו פלטפורמה שמחברת בין ישראלים למטפלים – והכל בהתנדבות. "אחרי ה-7 באוקטובר החלטנו שאנחנו חייבות לעשות משהו כדי לעזור"

אתר פלאנט-ת’רפי. 100 מתנדבים מכל העולם

מדור “שווים סיפור” מתפרסם בחסות מפעל הפיס

אירועי ה-7 באוקטובר גרמו לטל ניר ואילנה אומאלי, שתי ישראליות המתגוררות בספרד, לשבת יחד ולחשוב איך הן יכולות לעזור. זמן קצר אחר כך הן הקימו את “פלאנט-ת’רפי”, עמותה שמעניקה סיוע נפשי בחינם לישראלים המתמודדים עם טראומה וקשיים בעקבות הטבח.

בתוך זמן קצר התגייסו לפעילות למעלה מ-100 מטפלים, בהתנדבות מלאה. העמותה למעשה מקשרת בין ישראלים שזקוקים לטיפול לבין המטפלים, שמגיעים ממדינות רבות ודוברים 18 שפות. כל מה שהמטופל צריך לעשות זה לבחור את השפה שהוא מעדיף, ואיזה סוג טיפול הוא מבקש (תמיכה רגשית, טארומה, תמיכה בילדים). בשלב הבא הוא כבר מקושר למטפל זמין, כשמלחיצת כפתור הוא מקבל את כל המידע אודות המטפל, כולל הימים והשעות בהם הוא פנוי.

איך הכל התחיל?

“אחרי ה-7 באוקטובר דיברתי עם חברה שלי מהצבא, המתגוררת בארץ, והיא סיפרה לי שבן הזוג של בתה נרצח במסיבה”, מספרת אומאלי. “דיברתי על זה עם בעלי, שהוא לא יהודי. אנחנו נשואים 19 שנה, וזו הפעם הראשונה שהוא אמר לי, ‘עכשיו אני מבין מה זה להיות ישראלי’. באותו הרגע החלטתי שאני חייבת לעשות משהו כדי לעזור. אמרתי לעצמי, שהעולם תמיד רגיל שישראל מתייצבת ראשונה בשעת משבר, בין אם זה רופאים, כבאים, הכל. עכשיו הגיע הזמן לעשות ההיפך, ולחבר את העולם לישראל”.

אילנה אומאלי (מימין) וטל ניר (צילום: גליה סרוגו)

בשלב הבא צלצלה אומאלי לחברתה הקרובה בספרד, טל ניר. אומאלי היא מטפלת שיאצו ורפלקסולוגיה, ובשנים האחרונות החלה לעסוק גם בטיפול רגשי. ניר עובדת בסטארט-אפ ישראלי בספרד, ובמקביל גם היא מטפלת רגשית.

“סיפרתי לטל על הרעיון שלי והיא מיד עזרה לי ליישם אותו”, מספרת אומאלי. “מאז אנחנו ממש כמו זוג נשוי, בלתי ניתנות להפרדה. חשוב לי להדגיש שבלי בני הזוג שלנו לא היינו מצליחות להקים את הדבר הנפלא הזה”.

ניר: “זה בעצם מה שקישר ביני לבין אילנה, שתינו מטפלות בשיטת ה-NLP”.

איך מצאתם את כל המטפלים שהתנדבו למיזם?

אומאלי: “אני בוגרת הקורס של טוני רובינס וקלואי מדנס (שני מאמנים בכירים ומפורסמים שפיתחו שיטה ייחודית). שיתפתי את קלואי בחזון שלי לגבי העמותה והיא החליטה לעזור והפיצה את הבשורה ל-14 אלף מטפלים מכל העולם שסיימו את הלימודים אצלם. שם הייתה פריצת הדרך שלנו”.

********************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

********************

במסגרת התהליך נעזרות ניר ואומאלי גם בד”ר ג’ים פריש־פלס, פסיכולוג קליני מישראל ומומחה לטראומות מלחמה. מדי חודש המטפלים המתנדבים נפגשים בזום עם ד”ר פריש-פלס, שם הם דנים אתו במקרים השונים שיש להם עם המטופלים שלהם, והוא מייעץ מה לעשות וחושב על פתרונות. כולנו עוזרים אחד לשני להתמודד”.

מכיוון שזו עמותה ללא מטרת רווח, וכולם מתנדבים, העמותה זקוקה לתרומות. השתיים מדגישות כי הן לא רוצות שום כסף מישראלים. “אנחנו רוצות לעזור לישראל. לא לקחת ממנה אלא לתת לה”.

האם רוב המתנדבים הם יהודים?

אומאלי: “יש גם ישראלים, אבל יש גם המון מתנדבים שאין להם שום קשר לישראל והם גם לא יהודים. הם פשוט רוצים לעזור”.

לאתר של פלאנט-ת’רפי

לדף הפייסבוק של פלאנט-ת’רפי

לחשבון האינסטגרם של פלאנט-ת’רפי

חיפאית, עברה בתי ספר כל שנתיים בכל העולם מכיתה א׳ ועד שהתגייסה. אדריכלית, אבל כותבת מאז ומעולם. מעדיפה ללמוד אנשים מלתכנן בניינים.

כתבות אחרונות