נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםכך שינתה "רחוב סומסום" עמדות כלפי ילדים עם אוטיזם

כך שינתה “רחוב סומסום” עמדות כלפי ילדים עם אוטיזם

מחקר: חשיפה של הורים לילדים "רגילים" לתכנים על אוטיזם בתוכנית הפחיתה את ההטיה השלילית כלפי הנושא

אם הייתם זקוקים לעוד הוכחה שלתקשורת יש יכולת השפעה על עמדות של בני אדם, אז הנה: מחקר חדש שפורסם בכתב העת “אוטיזם” מלמד כי תכני התוכנית האמריקאית “רחוב סומסום” העוסקים באוטיזם הצליחו לשנות דעות של הורים לילדים “רגילים” כלפי ילדים אוטיסטים.

לפני חמש שנים החליטו בתוכנית המיתולוגית לשים דגש מיוחד על נושא האוטיזם. לשם כך נוספה דמות מרכזית לתוכנית, ג’וליה, הנמצאת על הרצף, ובנוסף עלו באתר ייחודי של התוכנית חומרים מקוונים עם מידע על הלקות, אינפורמציה חשובה להורים ועוד.

Sesame Street and Autism: See Amazing in All Children website – זה שמו של האתר, או בתרגום חופשי לעברית “רחוב סומסום ואוטיזם: לראות דברים מדהימים בכל הילדים”. עכשיו מתברר, כאמור, שהאתר הצליח לגרום לשינוי אצל הורים, בין אם לילדים “רגילים” ובין אם לילדים אוטיסטים.

מאחורי המחקר עומדות כמה מהאוניברסיטאות המובילות בארה”ב. בסך הכל השתתפו בו 1,180 הורים, מתוכם 473 הורים לילדים על הספקטרום ו-707 הורים לילדים שאינם על הרצף. ההורים נשאלו על עמדותיהם לפני שנחשפו לתכנים המדוברים של “רחוב סומסום”, וגם אחרי שנחשפו אליהם. בין השאר נשאלו ההורים לגבי ידע ועמדות בנושא אוטיזם, תחושות ביטחון הורי, פחד וסטיגמות.

כצפוי, לפני החשיפה לתכנים של “רחוב סומסום” לאמהות ולאבות לילדים “רגילים” הייתה יותר הטיה שלילית כלפי אוטיזם לעומת הורים לילדים אוטיסטים. לאחר צריכת התכנים ההטיה השלילית פחתה בקרב ההורים לילדים ללא אוטיזם, ולמעשה שתי קבוצות ההורים היו בעלות רמות הטיה דומות.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

בנוסף, הורים רבים לילדים עם אוטיזם דיווחו על תחושת העצמה בעקבות החשיפה לאתר “לראות דברים מדהימים בכל הילדים” ולתכנים שלו.

“רכישת ידע מאתר אינטרנט עשויה לשמש דרך קלה ומהירה להפחתת הטיה ללא השלכות מזיקות פוטנציאליות כלפי אנשים עם אוטיזם”, ציינו מחברי המחקר, “מדובר בצעד מעודד לשיפור עמדות כלפי אנשים עם אוטיזם”.

ג’וליה, הילדה על הספקטרום מ”רחוב סומסום”. צילום מתוך פייסבוק

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות