נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותכמה תשלם עיריית ירושלים על אי הנגשת תחנות אוטובוס

כמה תשלם עיריית ירושלים על אי הנגשת תחנות אוטובוס

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בסוף השבוע תובענה ייצוגית שהוגשה בשם תושבים עם מוגבלות בעיר

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בסוף השבוע האחרון תובענה ייצוגית שהוגשה על ידי אנשים עם מוגבלות בניידות, תושבי העיר, נגד עיריית ירושלים. הסיבה לתביעה: העירייה לא עמדה ביעדי ההנגשה של תחנות אוטובוס עירוניות הנמצאות בתחומה. בית המשפט קבע כי כפיצוי תעניק העירייה הטבה לתובעים בשווי 2 מיליון שקל.

מדובר למעשה בחיבור של שתי תובענות ייצוגיות, שהוגשו על ידי שושנה ברגר, המתניידת באמצעות כיסא גלגלים חשמלי ונזקקת לעיתים גם לשירותי תחבורה ציבורית עירוניים. ברגר, בעלת תואר בחינוך מיוחד, משמשת כרכזת פעילים ומתנדבים בעמותה המסייעת ומייעצת לאנשים עם מוגבלויות.

Igul-Letova

בתובענה הראשונה נטען כי העירייה הפרה חובה חוקית בכך שלא עמדה ביעדים ואבני הדרך שנקבעו לה ב"תוכנית ההנגשה" לשנים 2010-2011, בכך שלא ביצעה התאמות נגישות בתחנות אוטובוס לקווים עירוניים בתחומי ירושלים. בתובענה השנייה נטען כי העירייה לא סיימה להנגיש את כל תחנות האוטובוס שבתחומה, ובכך הפרה את חובותיה לסיים את כל התאמות הנגישות בתחנות האוטובוס עד לסוף 2014.

בית המשפט קבע כי אמנם העירייה לא עמדה ביעדים ובאבני הדרך שנקבעו בתוכנית ההנגשה. "המבקשת העמידה תשתית ראייתית לכאורית לנזק בדמות פגיעה באוטונומיה שנגרמה לה ולחברי הקבוצה שאותה היא מבקשת לייצג", נכתב בפסק הדין, "בכך שהמשיבה מנעה ממנה את הזכות לעשות שימוש בתחבורה ציבורית ברחבי העיר ירושלים בכך שלא עמדה בתוכנית ההנגשה שנקבעה".

Igul-Letova

בתובענה הראשונה ביקשה התובעת פיצוי לכל אחד מחברי הקבוצה, בגין נזק לא ממוני של הפגיעה באוטונומיה של הפרט, ללא הוכחת נזק, בסך 100 שקל לאדם. בתובענה השנייה העמידה התובעת את גובה הפיצוי לכל חבר על 1,000 שקל.

לאור זאת פסק בית המשפט כי עיריית ירושלים תתקן את הדרוש תיקון על פי דין ותעניק לחברי הקבוצה הטבה בכך שתפעל להתקנת מתקנים ייעודיים לאנשים עם מוגבלות בעלות כוללת של 2 מיליון שקל – הן מתקני משחק נגישים לילדים עם מוגבלות, והן מתקני כושר גופני למבוגרים עם מוגבלות, בגנים או בפארקים. לפי דרישתו, ההתקנה תיעשה בשני אתרים שונים לפחות, במסגרת גני שעשועים או פארקים המיועדים לציבור הרחב.

בנוסף קבע בית המשפט כי העירייה תשלם לתובעת הייצוגית, בשתי התובענות יחד, 50 אלף שקל וכן שכר טרחת עו"ד בסך כולל של 350 אלף שקל.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום "המקצוענים" של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות