נושאים קשורים

“בזכות הקורס הזה נוכל להשפיע בתקשורת”

14 משתתפים עם מוגבלויות הצטרפו למחזור השני של קורס הסושיאל המיוחד של "ישראל בידור". פעיל ההסברה יוסף חדאד הרצה בפני החניכים: "המוגבלות היא רק הכותרת"

משלחת של אנשים עם מוגבלות תשתתף ב”מצעד החיים” באושוויץ

קבוצת עובדים של חברת "המשקם" יצאה לפולין כדי להשתתף בטקס העוצמתי, המתבצע בהליכה ממחנה ההשמדה הידוע לשמצה – לבירקנאו. "חוויה מעצימה ומרגשת"

כתב אישום: ארבעה ביצעו עבירות מין בקטינה עם מוגבלות

נגד שלושה קטינים ובגיר משועפאט הוגשה הצהרת תובע, לאחר שנחשדו כי אנסו צעירה בת 16 עם צרכים מיוחדים בביתה בירושלים. "מקרה מזעזע שלא נתקלנו בכמותו זמן רב"

הערב: טקס יום השואה לזכר הקורבנות “המיוחדים”

הטקס, שיועבר בשידור חי, יתמקד בזכרם של נספים עם צרכים מיוחדים, שממעטים לדבר עליהם. בין השאר יסופר סיפורו של סאלי ביין, "יאנוש קורצ'ק של אנשים עם מוגבלויות"
הסתדרות 480-100

הרגע הזה בו נהג אוטובוס הפך אותי לנכת גפיים

יוספה גיל נפלה באוטובוס לאחר שהנהג האיץ מהר מדי – ובתוך 30 שניות הפכה לאישה עם מוגבלות וחייה השתנו. בטור מיוחד ל"שווים" היא כותבת על הכעס והתסכול, כשהפכה מאדם עצמאי ליצור רואה ואינו נראה
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותכמה תשלם עיריית ירושלים על אי הנגשת תחנות אוטובוס

כמה תשלם עיריית ירושלים על אי הנגשת תחנות אוטובוס

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בסוף השבוע תובענה ייצוגית שהוגשה בשם תושבים עם מוגבלות בעיר

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל בסוף השבוע האחרון תובענה ייצוגית שהוגשה על ידי אנשים עם מוגבלות בניידות, תושבי העיר, נגד עיריית ירושלים. הסיבה לתביעה: העירייה לא עמדה ביעדי ההנגשה של תחנות אוטובוס עירוניות הנמצאות בתחומה. בית המשפט קבע כי כפיצוי תעניק העירייה הטבה לתובעים בשווי 2 מיליון שקל.

מדובר למעשה בחיבור של שתי תובענות ייצוגיות, שהוגשו על ידי שושנה ברגר, המתניידת באמצעות כיסא גלגלים חשמלי ונזקקת לעיתים גם לשירותי תחבורה ציבורית עירוניים. ברגר, בעלת תואר בחינוך מיוחד, משמשת כרכזת פעילים ומתנדבים בעמותה המסייעת ומייעצת לאנשים עם מוגבלויות.

בתובענה הראשונה נטען כי העירייה הפרה חובה חוקית בכך שלא עמדה ביעדים ואבני הדרך שנקבעו לה ב”תוכנית ההנגשה” לשנים 2010-2011, בכך שלא ביצעה התאמות נגישות בתחנות אוטובוס לקווים עירוניים בתחומי ירושלים. בתובענה השנייה נטען כי העירייה לא סיימה להנגיש את כל תחנות האוטובוס שבתחומה, ובכך הפרה את חובותיה לסיים את כל התאמות הנגישות בתחנות האוטובוס עד לסוף 2014.

בית המשפט קבע כי אמנם העירייה לא עמדה ביעדים ובאבני הדרך שנקבעו בתוכנית ההנגשה. “המבקשת העמידה תשתית ראייתית לכאורית לנזק בדמות פגיעה באוטונומיה שנגרמה לה ולחברי הקבוצה שאותה היא מבקשת לייצג”, נכתב בפסק הדין, “בכך שהמשיבה מנעה ממנה את הזכות לעשות שימוש בתחבורה ציבורית ברחבי העיר ירושלים בכך שלא עמדה בתוכנית ההנגשה שנקבעה”.

בתובענה הראשונה ביקשה התובעת פיצוי לכל אחד מחברי הקבוצה, בגין נזק לא ממוני של הפגיעה באוטונומיה של הפרט, ללא הוכחת נזק, בסך 100 שקל לאדם. בתובענה השנייה העמידה התובעת את גובה הפיצוי לכל חבר על 1,000 שקל.

לאור זאת פסק בית המשפט כי עיריית ירושלים תתקן את הדרוש תיקון על פי דין ותעניק לחברי הקבוצה הטבה בכך שתפעל להתקנת מתקנים ייעודיים לאנשים עם מוגבלות בעלות כוללת של 2 מיליון שקל – הן מתקני משחק נגישים לילדים עם מוגבלות, והן מתקני כושר גופני למבוגרים עם מוגבלות, בגנים או בפארקים. לפי דרישתו, ההתקנה תיעשה בשני אתרים שונים לפחות, במסגרת גני שעשועים או פארקים המיועדים לציבור הרחב.

בנוסף קבע בית המשפט כי העירייה תשלם לתובעת הייצוגית, בשתי התובענות יחד, 50 אלף שקל וכן שכר טרחת עו”ד בסך כולל של 350 אלף שקל.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות