נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאנשים עם מוגבלויותהתרומה של עובדי המפעל המוגן לילדי הרחוב

התרומה של עובדי המפעל המוגן לילדי הרחוב

מפעל במשגב המעסיק אנשים עם מוגבלויות תרם עשרות טלפונים ניידים מחודשים לבני נוער החיים ברחוב

עובדי “אקולוגיה לקהילה מוגנת”, מפעל במשגב המעסיק אנשים עם מוגבלויות בפעילות של טיפול בפסולת אלקטרונית, נחשפו לאחרונה לראיון ב”ידיעות אחרונות” עם צעירה שהתגוררה במשך שנים ארוכות ברחוב, והיום פועלת למען נערים ונערות במצב דומה.

הצעירה סיפרה בין השאר על ההחמרה במצב ילדי הרחוב בתקופת הקורונה, וגם דיברה על הצורך הדחוף לצייד אותם בטלפונים סלולריים, כדי שיוכלו לפנות לעזרת הרשויות בעת חירום וסכנה. בלי טלפון, היא הסבירה, במיוחד בתקופה זו, צעירים וצעירות חשופים לניצול בלי שום יכולת לבקש עזרה.

העובדים ב”אקולוגיה לקהילה מוגנת”, שמתמחים בין היתר בחידוש מחשבים וטלפונים סלולריים ישנים, לא נותרו אדישים לסיפור, והחליטו לעשות מעשה. הם החליטו לתרום לעמותת עלם, הפועלת למען נוער בסיכון, שבה פעילה גם הצעירה (במסגרת קבוצת אקטיביסטיות בשם “עלמות משנות עולמות”), עשרות מכשירי טלפון מחודשים עם כל הציוד הנלווה.

ניצן ברנשטיין מעמותת עלם בעת קבלת התרומה. צילום: יפה מן

את הטלפונים קיבלה ניצן ברנשטיין מקהילת “עלמות משנות עולמות” של עלם בירושלים, וממנה הם הועברו לנערים ולנערות בסיכון. ברנשטיין הודתה לעובדים של “אקולוגיה לקהילה מוגנת” על התרומה היפה והמרגשת.  

ישי בן-טוב, בן 45, שעובד במפעל במשגב 8 שנים, וכיום מנהל את מחלקת שירות לקוחות ומחלקת משלוחים, מאוד גאה בתרומה שניתנה לעלם. “כאשר אני יודע שהמפעל שלי תרם לצעירים וצעירות בסיכון, אני ממש מתרגש וזה עושה לי טוב בנשמה”, הוא אומר. “אני יודע שאותם צעירים שלא יכולים לקנות לעצמם סמארטפון מקבלים אותו בשמחה. אני מודה על הזכות לשרת את העם שלי במאמץ נגד הקורונה ועל ההזדמנות להרגיש חיוני”.

ישי בן-טוב במפעל במשגב

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

“אקולוגיה לקהילה מוגנת” היא חלק מתאגיד “אקומיוניטי”, שחרת על דגלו העסקה של אנשים עם צרכים מיוחדים. יותר מ-80 עובדים כאלה מועסקים במפעל בתנאים סוציאליים וביחסי עובד-מעביד מלאים. העובדים עוברים הכשרות שונות, ועבור כולם המפעל – שעובד גם בימים אלו, כיוון שהוגדר חיוני – הוא חלק חשוב בשגרת החיים.

במסגרת הפעילות, מחשבים ישנים, טלפונים חכמים, טלוויזיות ומוצרי חשמל אחרים מפורקים וחלקיהם ממוינים. השימושיים מורכבים מחדש לטובת מחשבים מחודשים שנמכרים לציבור במחירים מוזלים במיוחד, וחלקם אף נתרמים למשפחות שאין ביכולתן לממן את עלויות המחשב.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות