נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיחדשותהפסיכולוגים החינוכיים בעיצומים: ממחר אין ועדות זכאות ואפיון

הפסיכולוגים החינוכיים בעיצומים: ממחר אין ועדות זכאות ואפיון

הסיבה: עומסי עבודה בעקבות משבר הקורונה והתיקון בחוק החינוך המיוחד. דורשים יותר שעות עבודה והעלאת שכר

3,200 פסיכולוגים חינוכיים ברשויות המקומיות יחלו בעיצומים מחר (שלישי), במחאה על עומסי העבודה שנוצרו בעקבות התיקון בחוק החינוך המיוחד. הפסיכולוגים לא יקיימו כל פעילות הנוגעת לתיקון בחוק, לרבות ישיבה בוועדות זכאות ואפיון – כך שלא יתאפשר לקיים ועדות אלו.

“עומס העבודה בוועדות שהוכפל בעקבות התיקון לחוק החינוך המיוחד מתווסף לעומס עבודה קיצוני שנוצר כתוצאה מההשלכות הנפשיות של משבר הקורונה והצורך במענים מיידיים לילדים, להורים ולצוותים החינוכיים”, אומרת הפסיכולוגית החינוכית ד”ר נעם יצחקי ממטה המאבק של פורום הארגונים למען פסיכולוגיה ציבורית. “עד כה הממשלה לא תיקצבה בשקל את העומס הנוסף שנוצר על המערכת בשל התחלואה הנפשית של משבר הקורונה, וכלל הפעילות, הן של הוועדות והן של הטיפול בעומסי הקורונה, נעשה בחסר אדיר. רק 70% מהתקנים מאוישים, בשל תנאי שכר עלובים – בממוצע 40 שקלים ברוטו לשעה – שאינם תואמים את ההשכלה וההכשרה המקצועית של הפסיכולוגים. המעטים שעובדים במערך הציבורי נאלצים להידרש תמידית לנפח עבודה לא הגיוני (בממוצע פסיכולוג אחד על כל 1,500 ילדים ובני נוער), והעבודה נמשכת פעמים רבות על חשבון זמנם הפרטי של הפסיכולוגים, שחשים אחריות טיפולית ואינם יכולים לעמוד בפרץ”.

ד”ר יובל הירש, יו”ר חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות המחר, פורום הארגונים למען הפסיכולוגיה הציבורית, אמר כי “במצב הקיים אין לנו יכולת טיפולית, ואין לנו ברירה אלא להרים דגל אדום. במידה שהאוצר לא יתעשת והמשבר יימשך, נשבית את כל השירותים. לא נמשיך לתת למדינת ישראל להיבנות מהאחריות המקצועית של הפסיכולוגים, שעובדים על חשבונם בזמנם הפרטי. התקופה הזו הסתיימה. כמו שידעתם לתת משאבים לעצמאים ולתגבר מיטות בבתי החולים, זה הזמן להכניס יד לכיס ולתקצב שעות עבודה ולהעלות את שכר העבודה – מה שיאפשר להון אנושי לזרום ולאושש את מערך טיפולי הנפש”.

במשרד החינוך ובשלטון המקומי מכירים בעלייה בעומסים ובפגיעה שיצרה בעבודתם השוטפת של הפסיכולוגים במסגרות החינוכיות, אולם לטענת הפסיכולוגים לא נקבע שום תגמול בגין העבודה שנוספה, וגם לא הופחתו משימות אחרות מעבודתם.

בעיית העומסים, טוענים במטה המאבק, פוגעת לא רק בפסיכולוגים, אלא גם במקבלי השירות. לדבריהם, העומסים אינם מאפשרים לפסיכולוגים לתת מענה למצוקות הקורונה הבוערות ולקדם תהליכי הכלה משמעותיים במערכת החינוך בהתאם לערכי התיקון בחוק החינוך המיוחד.

בטווח הקצר דורשים הפסיכולוגים תגמול עבור עומסי העבודה הנוספים שנוצרו. בטווח הארוך, הם אומרים, “נמשיך לדרוש פתרון אמיתי לבעיית העומסים, שפוגעת לא רק בפסיכולוגים אלא גם בשירות שניתן לילדים, הורים וצוותי חינוך”.

לטענתם, המצב שמתקיים כבר שנים רבות מבריח מומחים מהשירות הפסיכולוגי-חינוכי אל השוק הפרטי, שם מרוויחים 450 שקלים לשעה מול 40. “בכך מצטרפת הפסיכולוגיה החינוכית למגמת הייבוש השיטתית של מדינת ישראל את שירותי הפסיכולוגיה הציבורית”, הם אומרים.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות