נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויות"35 שנה אחרי המלחמה, גיליתי שאני פוסט טראומטי"

“35 שנה אחרי המלחמה, גיליתי שאני פוסט טראומטי”

יקי מואב בן ה-69, זוכה פרס בטחון ישראל, גילה מאוחר בחייו מה עשתה לו מלחמת יום כיפור. היום הוא מציע פתרון לשיקום הלומי הקרב בישראל

יקי מואב - צילום עצמי
יקי מואב – צילום עצמי

“ביום כיפור הייתי מ”מ טנקים בגזרה הדרומית. נלחמתי מהדקה הראשונה ועד סיום המלחמה, למעט מספר ימים בהם שהיתי בתאג”ד עקב פציעה”, כך סיפר היום יקי מואב (69), סא”ל במיל’, במסגרת דיון של ועדת החוץ והבטחון בכנסת. מואב, בכיר לשעבר ברפאל ובתעשייה האווירית וחתן פרס בטחון ישראל,  הטיל פצצה במהלך עדותו ואמר “35 שנה אחרי המלחמה, גיליתי שאני פוסט טראומטי”.

הוועדה שמעה עדויות ונתונים על הלומי הקרב בישראל, שביקשו להכיר בהם כנכי צה”ל.  מואב משך את תשומת הלב כשפירט על פציעתו שהובילה גם למצבו הנפשי, “ספגתי זעזוע מוח חמור והתעלפויות חוזרות ונשנות. אחרי המלחמה המשכתי במסלול הפיקודי והגעתי לתפקיד סמג”ד. נכנסתי לאחר מכן לניתוח אורטופדי של המיניסקוס ולעוד 5 ניתוחים”.


עשרות פניות למיון פסיכיאטרי

מואב המשיך וספר על כך שבמשך שנתיים הוא החזיק את ”הסוד הנורא”, לדבריו, על היותו פוסט טראומטי. “אחרי שנתיים התפוצצתי, ועברתי לא פחות מחמישה אשפוזים פסיכיאטריים. יותר מחודשיים במצטבר, מתוכם חודש וחצי שהיתי במחלקה סגורה. רק לפני חודש השתחררתי מהאשפוז האחרון שלי”, הוא סיפר.


“פניתי עשרות פעמים למיון פסיכיאטרי עקב התקפי חרדה ומחשבות אובדניות. יש לי פוסט טראומה ברמה גבוהה מאוד. אני מתעקש לחיות בסביבת מגורים רגילה ,להמשיך להתנדב ולתרום לחברה. אני נופל וקם, נופל וקם אך תמיד נלחם”.

הפתרון: בית חם עם שגרה יומית

מואב הציע להקים בית חם שייתן מענה להלומי הקרב על-ידי פעילות יום-יומית של יצירה, הרצאות וקצת סיורים. “אנחנו זקוקים למקום שאליו נוכל לבוא במצבי משבר כשאנחנו עייפים מההתמודדות עם הסבל שמלווה אותנו במצבי דכאון, סיוטים וחרדות, ובשחיקה הנוראה במעברים התכופים בין המצבים הנפשיים השונים”, הוא אמר לחברי הוועדה.

“אנחנו אוכלוסייה ייחודית, עם בעיות ספציפיות ומובחנות ברורה ונבדלת”, הוא הוסיף והתייחס לאוכלוסיה הכללית של מתמודדי הנפש, “העירוב הזה, הן באשפוזי יום והן באשפוזים במחלקות, לא נותן לנו מענה מיטבי, ולעיתים קרובות מזיק. בית חם יאפשר לנו להירגע, לאסוף כוחות, להיפגש עם שכמותנו ולקבל טיפול משלים שיסייע לנו בהמשך ההתמודדות היום יומית עם הקשיים, הייסורים והחוויות המעיקות”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות