נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםמחקר: נטילת חומצה ולפרואית בהריון מגדילה דרמטית את הסיכוי לאוטיזם בילדים

מחקר: נטילת חומצה ולפרואית בהריון מגדילה דרמטית את הסיכוי לאוטיזם בילדים

התרכובת, שמשמשת כתרופה לאפילפסיה ולמחלות נוירולוגיות שונות, נמצאה כגורם שעלול לגרום לפגמים קוגניטיביים בעוברים ולאוטיזם

אישה בהריון. צילום אילוסטרציה - BigStock
אישה בהריון. צילום אילוסטרציה – BigStock

מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי “PLOS Biology”, מגלה כי נטילת חומצה ולפרואית במהלך ההיריון, עלולה לגרום למומים מולדים קשים ואף לאוטיזם. חומצה ולפרואית מצויה בתרופות נגד אפילפסיה ומחלות נוירולוגיות שונות.

במחקר שבוצע על ידי ביל קיז ועמיתיו מהמכון לגנטיקה וביולוגיה מולקולרית ותאית בצרפת, עולה כי נטילת התרופה בזמן היריון עלולה לגרום למומים מולדים. מאז יציאת התרופה לשוק דווחו אלפי מקרים של לידות ילדים עם מומים, ביניהם שדרה שסועה, שינויים בפנים ובעיות לב. בנוסף, כשליש מהתינוקות שנחשפו לתרופה ברחם פיתחו ליקוי קוגניטיבי ואוטיזם.

במחקר נמצא כי החומצה, ממנה מופקות תרופות שונות לטיפול במיגרנה, אפילפסיה, הפרעה דו קוטבית ולעיתים דיכאון, גורמת להזדקנות תאית של תאי הגזע שמובילים למערכת העצבים המרכזית, דבר שמונע מהתאים לגדול ולהתחלק בצורה נכונה. לדברי צוות המחקר, מדובר באחד המחקרים הראשונים שקושרים הזדקנות תאית עם פגמים התפתחותיים.

“הזדקנות תאית נקשרה עד כה בהקשר של הזדקנות ושל מחלות הקשורות לגיל, אך כעת, לאחר המחקר ניתן לראות כי הזדקנות חריגה של התאים יכולה להיגרם גם מתרכובות כימיות דבר שעלול לגרום לפגמים התפתחותיים”, אומרת מיוריאל רין, אחת מהחוקרות. “מכיוון שחומצה ולפרואית קשורה קשר חזק לפגמים קוגניטיביים ולהפרעת הספקטרום האוטיסטי, המחקר הזה מדגיש את הצורך במחקרים נוספים”.

לצד התוצאות המדאיגות של המחקר, חשוב לציין כי אין להחליף או להפסיק טיפול תרופתי, בלי להתייעץ עם רופא מומחה.

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות