נושאים קשורים

“בזכות הקורס הזה נוכל להשפיע בתקשורת”

14 משתתפים עם מוגבלויות הצטרפו למחזור השני של קורס הסושיאל המיוחד של "ישראל בידור". פעיל ההסברה יוסף חדאד הרצה בפני החניכים: "המוגבלות היא רק הכותרת"

משלחת של אנשים עם מוגבלות תשתתף ב”מצעד החיים” באושוויץ

קבוצת עובדים של חברת "המשקם" יצאה לפולין כדי להשתתף בטקס העוצמתי, המתבצע בהליכה ממחנה ההשמדה הידוע לשמצה – לבירקנאו. "חוויה מעצימה ומרגשת"

כתב אישום: ארבעה ביצעו עבירות מין בקטינה עם מוגבלות

נגד שלושה קטינים ובגיר משועפאט הוגשה הצהרת תובע, לאחר שנחשדו כי אנסו צעירה בת 16 עם צרכים מיוחדים בביתה בירושלים. "מקרה מזעזע שלא נתקלנו בכמותו זמן רב"

הערב: טקס יום השואה לזכר הקורבנות “המיוחדים”

הטקס, שיועבר בשידור חי, יתמקד בזכרם של נספים עם צרכים מיוחדים, שממעטים לדבר עליהם. בין השאר יסופר סיפורו של סאלי ביין, "יאנוש קורצ'ק של אנשים עם מוגבלויות"
הסתדרות 480-100

הרגע הזה בו נהג אוטובוס הפך אותי לנכת גפיים

יוספה גיל נפלה באוטובוס לאחר שהנהג האיץ מהר מדי – ובתוך 30 שניות הפכה לאישה עם מוגבלות וחייה השתנו. בטור מיוחד ל"שווים" היא כותבת על הכעס והתסכול, כשהפכה מאדם עצמאי ליצור רואה ואינו נראה
ראשיכבדי שמיעהלשחק כדורסל בלי לשמוע את השחקנים וגם את השופט

לשחק כדורסל בלי לשמוע את השחקנים וגם את השופט

לראשונה התקיים בישראל טורניר גביע העולם בכדורסל לחירשים. השתתפו 14 נבחרות גברים ו-8 נבחרות נשים מכל העולם

נבחרת ישראל מול יוון באחד המשחקים בטורניר. צילום: אריק מרמור

בשיתוף מפעל הפיס

במהלך חודש ספטמבר התקיים בישראל טורניר גביע העולם בכדורסל DIBF 3×3 World Cup – טורניר כדורסל המיועד לשחקנים חירשים. לרגל האירוע הגיעו לישראל 14 נבחרות גברים ו-8 נבחרות נשים מכל העולם.

“גביע העולם בכדורסל 3×3 התקיים בפעם הראשונה בהיסטוריה בכפר המכביה, שהוא נגיש וקרוב למלון”, הסביר עידו רושינק, יו״ר ארגון הספורט של החירשים בישראל. “המשמעות של ספורט עבור כל אחד מהשחקנים האלה היא גדולה. עבור אדם עם מוגבלויות יש לספורט משמעות כפולה ומכופלת”.

“יש לי אהבה גדולה לכדורסל”, סיפרה חנה איטח, בת 48, שחקנית כדורסל נלהבת שהתחרתה בטורניר. “זה כיף ענק, זה ממש חלק ממני. להשתתף בטורניר כזה זו ממש חוויה חד פעמית מבחינתי. פוגשים אנשים מכל העולם, עוד שחקנים עם שפות חירשים שונות. זה מרתק”.

“טוב לבריאות הנפש”. חנה איטח

איטח תיארה את ההשפעה החיובית העצומה של הכדורסל על חייה. “הספורט הזה גרם לי לפתח ביטחון עצמי גבוה”, אמרה, “הנפש שלי רגועה ופתוחה והוא משחרר ממני הרבה עצב ומועקות. זו הזדמנות בשבילי לעשות סוויץ’ בראש ולהתמקד רק בזה למעני ולעצמי בלבד. מניסיונה האישי היא ממליצה לאנשים עם מוגבלויות בכלל ולחירשים בפרט לבחור לעצמם ענף ספורט. “זה כל כך טוב לבריאות הנפש, מונע דיכאונות ומביא הנאה. הקבוצה, הביחד וההיכרות עם חברים חדשים. יש בזה באמת הרבה רווחים”.

“אני מרגיש שזו חוויה ממש גדולה”, שיתף דניאל קולומיץ, שהשתתף גם הוא בטורניר, “זה לא ספורט של אדם אחד. זה ספורט קבוצתי שמחייב שיתוף פעולה”. כמו כל ספורטאי, הוא סיפר שהחלום שלו בכל טורניר זה להשיג מדליה. “אל תוותרו בכלל, לא משנה מה המגבלה שלכם”, הוא אומר, “הכל אפשרי”.

“המטרה שלנו היא לפתח עוד ענפי ספורט לחירשים”, אמר היו”ר רושינק, “לפתח את הספורט הקיים ולהביא עוד נבחרות לישראל, למרות הקושי הכלכלי של כל האנשים שאינם שומעים בישראל. יש לכם כתובת. בואו אלינו ונמצא לכם את ענף הספורט שלכם וניתן לכם את כל המשאבים והכלים כדי שתמצאו את המקום שלכם”.

יו”ר ארגון הספורט של החירשים עידו רושניק

התמיכה בשילוב ספורטאים עם מוגבלויות במגוון ענפי ספורט הוא נדבך נוסף מתוך מהלך רחב היקף שמוביל מפעל הפיס בשנים האחרונות, לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה הישראלית, במטרה לייצר שיווין הזדמנויות מלא בכל תחומי החיים. זאת, בעזרת הקמת מבני ציבור ייעודיים ומימון פעילויות במסגרת הקהילה, רכישת אופני טנדם עבור הרשויות המקומיות והאזוריות, אירועי “לילה סגול” ופרויקטים לאומיים כמו “שווים בתעסוקה” והקמת קורסי הכשרה למען שילוב מיטבי בעולם התעסוקה. במסגרת זו הפיס משקיע משאבים גדולים בפרויקטים רבים ויוזמות מגוונות יחד עם הרשויות.

“מפעל הפיס הציב בראש סדר העדיפויות של הארגון, בתחום החברתי, את הסיוע לאנשים עם מוגבלויות, בדגש על מתן הזדמנות שווה בתעסוקה, בתקשורת, בספורט, בקהילה ובכל תחומי החיים”, אומר מנכ”ל מפעל הפיס, עו”ד בני דרייפוס. “אנחנו גאים לסייע למיזם חשוב זה, כחלק ממהלך רחב היקף למען שילובם של אנשים עם מוגבלויות בחברה הישראלית”.

הטורניר אורגן על ידי ארגון הספורט של החירשים בישראל, תחת פיקוחו של – DIBF – International Deaf Federation Basketball, בשיתוף פעולה ובסיוע של איגוד הכדורסל בישראל וכפר המכביה ברמת גן, לרבות המלון ומועדון הספורט במקום. לטורניר הגיעו נבחרות מאוקראינה, איטליה, אסטוניה, ארגנטינה, ארצות הברית, טייוואן, יוון, מונגוליה, סלובניה, ספרד, פולין, שבדיה וכמובן ישראל.

הכתבה בשיתוף מפעל הפיס

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות