נושאים קשורים

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"

ברוכה הבאה: רותם סלע מצטרפת לוועד המנהל של עמותת שווים

השחקנית והמגישה, מנחת "ריאיון מיוחד" (קשת 12), תסייע בהתנדבות לקידום מודעות למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ולהרחבת פעילות העמותה ואתר שווים. סלע: "שמחה להצטרף לשווים ולתרום מזמני, מניסיוני ומהכלים שעומדים לרשותי"

בעקבות חשיפת שווים: משרד התיירות דורש בירור בפרשת הילד שגורש מהמלון

מנכ"ל משרד התיירות פנה להתאחדות המלונות בעקבות המקרה שבו משפחתו של אוריאל בן ה-14 נדרשה לעזוב את מלון המלך שלמה בנתניה לאחר שצעק בלובי: "התנהלות מחפירה, בלתי רגישה ומדירה"

בגלל נכה צה"ל בקמפיין: קריאות בעולם להחרים את אדידס

שליו ביטון איבד את רגלו מירי נ"ט מרצועת עזה ב-2021. אדידס בחרה בו לקדם שירות שמאפשר לקטועי גפיים לרכוש נעל אחת בחצי מחיר. כעת תמונתו מופצת ברשת, בעיקר על ידי פעילים פרו-פלסטיניים, לצד קריאות לחרם על החברה

"אולי מצאתי את אהבת חיי": אפליקציית ההיכרויות לאנשים עם מוגבלות

שירה שטילמן, על הרצף בתפקוד גבוה, נכנסה ל-UNIQ, פלטפורמה חדשה עבור אנשים עם מוגבלות, ומצאה בן זוג. בתוך חודשיים הצטרפו כ-800 משתמשים, עם אימות אנושי, מנגנוני מוגנות וליווי של עובדות סוציאליות
ראשיחדשותמוגבלים בראייה ונוסעים ברכבת? ייתכן שמגיע לכם פיצוי

מוגבלים בראייה ונוסעים ברכבת? ייתכן שמגיע לכם פיצוי

בעקבות תביעה ייצוגית על אי הנגשת תחנות על ידי רכבת ישראל: בית המשפט פסק פיצויים בסך 13.5 מיליון שקלים לנוסעים לקויי ראייה

תחנה של רכבת ישראל. צילום: דוברות הרכבת

בית המשפט פסק לאחרונה פיצוי בגובה 13.5 מיליון שקלים, שיחולקו לאנשים עם מוגבלות בראייה שנוסעים ברכבת ישראל. כך עידכן היום ארגון "בזכות" – המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות.

אדם עם מוגבלות בראייה הגיש תביעה ייצוגית נגד רכבת ישראל, בשל אי הנגשת כל התחנות לאנשים עם מוגבלות בראייה, תוך הפרת חובות הנגישות לפי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. כך למשל, נמצא שלא בכל התחנות יש שילוט מתאים לאנשים עם מוגבלות, שאין פס אזהרה בולט במקומות שעלולים להוות סכנה, כמו לפני מדרגות, שמכונות לרכישת כרטיסים אינן נגישות לאנשים שמתניידים בכיסאות גלגלים ולא לאנשים עיוורים, ועוד.

בית המשפט ציטט בפסק הדין מתוך החוויה של התובע בתחנת הרכבת: "עמדתי כמו טמבל כמה דקות, ידעתי שיש מדרגות, לא ידעתי איפה הן. הפחד הכי נורא זה ליפול במדרגות. חיכיתי שיגיע מישהו והלכתי אחריו, ולפי תנועות הרגליים שלו הבנתי איפה המדרגות. למה? כי המדרגות לא מסומנות. עם כל הכבוד למה שעשתה הרכבת, אם היו עושים מה שצריך לפי התקנות, דואגים לסיפור הזה, לא הייתי עומד שם כמו טמבל ומחכה שמישהו יעבור."

Igul-Letova

 בית המשפט עמד בהחלטתו על חשיבות ההנגשה: "הנגשת מבני ציבור ותחבורה ציבורית לאנשים עם מוגבלות היא בעלת חשיבות עליונה בהקלת הקשיים שהם מתמודדים עימם ובהקלת ההתמודדות עם הגבלת העצמאות הנגזרת מן המוגבלות. שומה על החברה לתת פתרונות ראויים שיקלו על התנהלות עצמאית ככל האפשר של אנשים עם מוגבלות. לשם כך נחקק חוק השוויון. המטרה היא להקל ולשלב, לאפשר עצמאות מירבית, פרטיות וכבוד".

מנגד, נציגי הרכבת טענו שהם עוזרים לאנשים עם מוגבלות בראייה בדרכים אחרות, למשל על ידי סיוע של עובדי הרכבת. על כך אמר בית המשפט: "עם כל ההערכה, אין הדבר פוטר את הרכבת ממילוי הוראות הדין. יתרה מזו, חוק השוויון מבקש להעצים את האפשרויות של אנשים עם מוגבלויות לעצמאות על ידי יצירת מרחב ציבורי שיאפשר לאדם עם מוגבלות לנוע בו בביטחון. פתרון שכרוך בבקשת עזרה אינו עוזר להשגת מטרה חשובה זו, ומשום כך אין לראות בו מענה ראוי לצרכים. קודם יש לעמוד בדרישות הדין, ואחר כך להוסיף עליהן, ולא להחליט בשם הקבוצה או בשם המאסדר מה טוב לקבוצת האנשים עם מוגבלות."

כאמור, בית המשפט פסק פיצוי של 13.5 מיליון שקלים, שיחולק לאנשים עם מוגבלות בראייה שנוסעים ברכבת. הדרך לפנות ולבקש לקבל חלק מהפיצוי תפורסם בהמשך.

Igul-Letova
מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות