נושאים קשורים

לקנות בגדים בחנות עם מתרגם מיידי לשפת הסימנים

רשת האופנה "תמנון" הודיעה על הנגשת כל סניפיה עבור חירשים וכבדי שמיעה בשיתוף חברת הטכנולוגיה והנגישות Sign Now

מדריכים בדיור בקהילה מוחים על קיצוץ בשעות: "בסוף הדיירים ייפגעו"

עובדים בא.ד.נ.מ מתריעים כי קיצור משמרות הלילה פוגע בשכר ועלול להביא לגל עזיבות. לדבריהם, שינוי השעות משפיע לרעה גם על שגרת הדיירים. החברה: "התאמה נקודתית שנועדה להתאים את נוכחות המדריכים לשעות שבהן מקבלי השירות זקוקים לליווי"

נותרו לו חודשים לחיות ומשימה אחת: למצוא בית לבנו האוטיסט

יותר מ-20 שנה גידל ג'ון גיונג-צ'ול לבדו את בנו ג'ה-וון, בן 27 עם אוטיזם קשה. כשאובחן בסרטן סופני, יצא למרוץ נגד הזמן כדי לענות על השאלה שמפחידה הורים רבים: מי ידאג לילד שלי כשאני כבר לא אהיה?

בעקבות הפרסום בשווים: מכבי חזרה בה ותממן לחולת פרקינסון מעלון

לפני פחות משבועיים חשפנו כי הקופה סירבה לממן מעלון זחליל ליעל המרותקת לכיסא גלגלים, למרות המלצות רפואיות שקבעו כי בלעדיו אינה יכולה לצאת מביתה. אחרי הפרסום מכבי שינתה את החלטתה

עדי אלטשולר מצטרפת לפוליטיקה כמועמדת ישר לשרת החינוך

כלת פרס ישראל, שהקימה את "כנפיים של קרמבו" והייתה ממייסדות רשת החינוך המכיל "אינקלו", מצטרפת למפלגתו של גדי אייזנקוט: "עשיתי כל שביכולתי לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אין לי זכות לעמוד מהצד"
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםמחקר ראשוני: האם הגבלת זמן מסך משפרת תסמיני אוטיזם

מחקר ראשוני: האם הגבלת זמן מסך משפרת תסמיני אוטיזם

הורים לתשעה ילדים אוטיסטים התבקשו להגביל את זמן הצפייה שלהם במסכים לשעה אחת בשבוע. כך זה השפיע על ההתנהגות וההתפתחות

פעוט משחק בטלפון. צילום הדמיה: ביגסטוק

האם זמן צפייה ממושך במסכים – טלוויזיה, מחשב וטלפון סלולרי – עשוי להזיק לילדים על הרצף האוטיסטי? על השאלה הזו, שמטרידה הורים רבים לילדים עם אוטיזם, ניסו לענות חוקרים מאוניברסיטת דרקסל בפילדלפיה שבארצות הברית.

במחקר פיילוט קטן שביצעו החוקרים התבקשו הורים לתשעה ילדים אוטיסטים בגילאי 18 חודשים עד 40 חודשים להגביל את זמן המסך של ילדיהם לשעה אחת בשבוע לכל היותר. בזמן הזה קיבלו ההורים הדרכה של צוות מקצועי על זמן מסך והתפתחות הילד, ובנוסף סיפק הצוות שעה שבועית של תמיכה בבית להורים ולילדים, וכל זאת במשך חצי שנה.

ערב הפיילוט בילו הילדים שנטלו בו חלק 5 עד 6 שעות בממוצע מדי יום מול המסכים, אך בהדרגה, ככל שהמחקר התקדם, הגיעו לכ-5 דקות בלבד בממוצע ביום. כל ילד עבר הערכה בתחילת ובסוף תקופת המחקר בת ששת החודשים בהיבטים של תסמיני אוטיזם, התנהגות תפקודית והתפתחות. כמו כן, ההורים המשתתפים השיבו לשאלונים לגבי תפיסות ההתערבות שלהם בטיפול בילדיהם ורמת הלחץ איתו הם מתמודדים.

Igul-Letova

"ממצאי המחקר שלנו תומכים במחקרים רטרוספקטיביים ובדיווחי מקרה המצביעים על שיפורים מהירים בתסמיני אוטיזם בעקבות הפחתת מסך, וזאת בנוסף לקבלת הטיפולים הרגילים המקובלים", אמרה ד"ר קארן הפלר, חוקרת ב-Drexel University College of Medicine והמחברת הראשית של המחקר. הממצאים פורסמו לאחרונה בכתב העת Pediatrics International. 

"למרות שנדרשת עבודה נוספת, כולל ניסוי אקראי מבוקר של ההתערבות, זהו מחקר פרוספקטיבי ראשון מסוגו הכולל הפחתת מסך בילדים עם אבחנה של אוטיזם וצפייה גבוהה במסך", המשיכה ד"ר הפלר להסביר. "אמנם מדובר במחקר פיילוט קטן, אך המסקנות חד משמעיות – הנחיית הורים, הדרכה, תמיכה וצמצום זמן מסך יכולים להגביר את האינטראקציה החברתית עבור ילדים צעירים עם אוטיזם".

לדבריה, התוצאות הראשוניות מבטיחות ומצביעות על כך שיש צורך במחקר נוסף על צפייה מוקדמת במסכים, הנזקים שהם גורמים והפחתת זמן מסך.

Igul-Letova

למחקר >>> Screen time reduction and focus on social engagement in autism spectrum disorder: A pilot study – PubMed (nih.gov)

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות