נושאים קשורים

“בזכות הקורס הזה נוכל להשפיע בתקשורת”

14 משתתפים עם מוגבלויות הצטרפו למחזור השני של קורס הסושיאל המיוחד של "ישראל בידור". פעיל ההסברה יוסף חדאד הרצה בפני החניכים: "המוגבלות היא רק הכותרת"

משלחת של אנשים עם מוגבלות תשתתף ב”מצעד החיים” באושוויץ

קבוצת עובדים של חברת "המשקם" יצאה לפולין כדי להשתתף בטקס העוצמתי, המתבצע בהליכה ממחנה ההשמדה הידוע לשמצה – לבירקנאו. "חוויה מעצימה ומרגשת"

כתב אישום: ארבעה ביצעו עבירות מין בקטינה עם מוגבלות

נגד שלושה קטינים ובגיר משועפאט הוגשה הצהרת תובע, לאחר שנחשדו כי אנסו צעירה בת 16 עם צרכים מיוחדים בביתה בירושלים. "מקרה מזעזע שלא נתקלנו בכמותו זמן רב"

הערב: טקס יום השואה לזכר הקורבנות “המיוחדים”

הטקס, שיועבר בשידור חי, יתמקד בזכרם של נספים עם צרכים מיוחדים, שממעטים לדבר עליהם. בין השאר יסופר סיפורו של סאלי ביין, "יאנוש קורצ'ק של אנשים עם מוגבלויות"
הסתדרות 480-100

הרגע הזה בו נהג אוטובוס הפך אותי לנכת גפיים

יוספה גיל נפלה באוטובוס לאחר שהנהג האיץ מהר מדי – ובתוך 30 שניות הפכה לאישה עם מוגבלות וחייה השתנו. בטור מיוחד ל"שווים" היא כותבת על הכעס והתסכול, כשהפכה מאדם עצמאי ליצור רואה ואינו נראה
ראשיאוטיזםבני לא מסוגל להוציא תעודת זהות בלשכה. מה עושים?

בני לא מסוגל להוציא תעודת זהות בלשכה. מה עושים?

במדור "טוב ששאלתם" אתם שואלים על זכויות ילדים ובוגרים עם מוגבלות, והמומחים של עמותת "קשר" עונים. והפעם על הנפקת תעודת זהות

?????

שירה מאזור הצפון שואלת  

הבן שלי רועי מאובחן על הרצף האוטיסטי בתפקוד נמוך ומוכר בביטוח הלאומי עם 188% נכות. רועי חגג לאחרונה 16, הגיל בו מוציאים תעודת זהות. ביררתי קצת והבנתי שהפרוצדורה מחייבת להגיע ללשכת משרד הפנים המקומית וכוללת צילום פנים וסריקת טביעות אצבע. אין מצב שרועי ישתף פעולה. אני ממש לא יכולה להביא אותו לשם. אני חושבת פשוט לוותר על התהליך. אשמח להתייעץ בעניין.

!!!!!

אנחנו עונים

שלום שירה. חוק החזקת תעודת זהות והצגתה מחייב הוצאת תעודת זהות, אשר חוקית ניתן להנפיק מגיל 16. תעודת הזהות הישראלית הינה מסמך רשמי שהמדינה מנפיקה לכל תושב ישראלי החל מגיל זה. על פי החוק, התעודה כוללת תמונה ופרטי זיהוי כלליים ומהווה אמצעי זיהוי לביצוע פעולות, קבלת שירותים ומסמכים. בחיים הבוגרים מקומות רבים דורשים תעודת זהות של הבן או הבת, גם כאשר מדובר באדם עם מוגבלות. 

תהליך הנפקת תעודת זהות אכן מחייב את בעל התעודה להגיע ללשכת משרד הפנים המקומית למסירת פרטים אישיים וזיהוי של המבקש. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי על פי נהלי רשות האוכלוסין וההגירה, מי שאינו יכול להגיע ללשכה מפאת מוגבלותו, יש אפשרות להנפיק את תעודת הזהות בלעדיו, באמצעות אחד מבני המשפחה בקרבה ראשונה, שיגיע ללשכה במקומו.

***************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
***************

הדבר כרוך בתהליך, אותו נפרט מיד. יש לעבוד מסודר ובהתאם לנהלים. במסגרת התהליך על בן המשפחה מקרבה ראשונה לקבוע תור מראש בלשכה ולהביא מספר טפסים, בהתאם לרשימה הבאה:

1. טופס בקשת תעודת זהות ביומטרית שמולא בשלמותו ונחתם הן על ידי המבקש (הכוונה לבן/בת) והן בחתימה וחותמת של רופא מומחה.

2. מסמך מזהה אחר של המבקש.

3. מכתב מרופא מומחה שנכתב עד 48 שעות מהגשתו ללשכה, שמאשר כי מפאת מחלה המבקש אינו מסוגל להגיע באופן אישי ללשכה. 

4. שתי תמונות של המבקש בהתאם לדרישות – תמונות חזותיות ,צבעוניות, עדכניות, חדשות וזהות, על רקע בהיר וחלק, בגודל 35X45 מ”מ.

5. חתימה של הרופא המומחה על גבי שתי התמונות שמצורפות לבקשה.

6. תעודת זהות של בן המשפחה שמגיע ללשכה.

7. תצהיר בן המשפחה על נכונות הבקשה.

8. ייפוי כוח של המבקש לבן המשפחה להגשת הבקשה בלשכה.

9. חתימה על טופס “אזהרה למבקש – תעודת זהות הכוללת תעודה אלקטרונית לאימות ואמצעי זיהוי אלקטרוני”.

10. תשלום אגרה (במקרה הצורך).

במהלך הגשת הבקשה על ידי בן המשפחה מיופה הכוח בלשכת האוכלוסין, יבצע עובד רשות האוכלוסין שאלון אימות ממוחשב.

שירה, כיום, משהגיע בנך לגיל 16, את עלולה למצוא את עצמך במצבים הדורשים הצגת תעודת זהות שלו, וכדאי להיערך לכך מראש. מומלץ לפעול בהתאם להנחיות האמורות ולהוציא לבנך תעודת זהות עוד לפני גיל 18, שכן אז ההורה נחשב לאפוטרופוס טבעי של הילד והתהליך פשוט יותר.

בכל שאלה את מוזמנת לפנות אל מרכז הסיוע ומיצוי הזכויות של עמותת “קשר” – הבית של המשפחות המיוחדות. נשמח לסייע במייל [email protected]  או בטלפון 1-700-501-601.

גם לכם יש שאלה חשובה? מוזמנים לפנות אלינו

במסגרת המדור “טוב ששאלתם”, אתם, הקוראים, מוזמנים לשלוח שאלות הנוגעות לזכויותיכם כאנשים עם מוגבלות או כבני משפחה של ילדים/בוגרים עם מוגבלות, והמומחים של “קשר” ישמחו לענות לכם.

השאלות יכולות לעסוק בכל תחומי החיים: קצבאות נכות, הנחות והטבות כספיות ואחרות המגיעות לכם, זכויות במערכות החינוך, הבריאות והרווחה, תעסוקה, נגישות ועוד. את השאלות אתם מוזמנים לשלוח ללינק הבא.

אנחנו נבחר שאלות מעניינות או כאלה שרלוונטית למספר גדול של אנשים, ונפרסם אותן עם התשובה כאן במדור. אנחנו מתחייבים שזהותכם האמיתית תישמר בסוד (השמות שיפורסמו יהיו בדויים).

שימו לב! אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להשתמש בשאלות שלכם, ועליכם לקחת זאת בחשבון כאשר אתם פונים אלינו. שוב, שמותיכם האמיתיים לא יופיעו בפרסומים. כמו כן,חשוב להדגיש כי התשובות במדור אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים, “קשר” או מערכת “שווים”, אחראים לתוצאות השימוש בהן.

עמותת "קשר"
עמותת “קשר”

למדורים קודמים:

You searched for טוב ששאלתם | שווים (shavvim.co.il)

***************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 4 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
***************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות