נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות



אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותזה בתוקף: הנחה מוגדלת לנוסעים עם מוגבלות בתחבורה ציבורית

זה בתוקף: הנחה מוגדלת לנוסעים עם מוגבלות בתחבורה ציבורית

רפורמת "צדק תחבורתי" יוצאת מחר, ה-25.3, לדרך. המשמעות: נוסעים עם מוגבלות יזכו ל-50% הנחה באוטובוסים וברכבות. כל הפרטים בכתבה

אוטובוס של חברת “קווים”. צילום מתוך ויקיפדיה

נוסעים עם מוגבלות? ממחר, 25.3, אתם יכולים להתחיל ליהנות מהנחה מוגדלת של 50% בנסיעה בתחבורה ציבורית. זאת, הודות לרפורמת “צדק תחבורתי” של משרד התחבורה שתיכנס בתוך 24 שעות לתוקף.

לפני כעשרה ימים הציג המשרד את הרפורמה החדשה, המביאה איתה בשורה לנוסעי התחבורה הציבורית בכל רחבי הארץ, ובהם נוסעים רבים עם מוגבלויות. המהלך צפוי להביא לחיסכון של עד אלפי שקלים לשנה בהוצאות התחבורה הציבורית למשפחה בישראל.

מה יש ברפורמה?

אנשים עם מוגבלות וזכאי ביטוח לאומי ייהנו מ-50% הנחה על מנויים חודשיים. עד היום נהנתה אוכלוסייה זו מהנחה של 33% בעת רכישת חופשי-חודשי.

לדוגמה, עד עכשיו שילם נוסע עם מוגבלות עבור מנוי חופשי-חודשי פריפריאלי (עד 40 ק”מ באזור אחד) 99 שקלים בחודש, ומעתה ישלם 49.5 שקלים בלבד. בעבור חופשי-חודשי ארצי באוטובוס בלבד שילם עד היום 225 שקלים בחודש, ומעכשיו 112.5 שקלים. מנוי חופשי-חודשי על אוטובוס ורכבת עלה עד עתה לנוסע עם מוגבלות 255 שקלים לחודש, ומעכשיו הוא יעלה 127.5 שקלים בלבד.

עבור חופשי-חודשי אוטובוס ורכבת ארצי (עד 75 ק”מ) שילם עד היום נוסע עם מוגבלות 410 שקלים לחודש, ומעתה ישלם 205 שקלים; ועל מנוי חופשי-חודשי ארצי ללא הגבלה שולמו עד עכשיו 610 שקלים בחודש, ומעתה ישולמו 305 שקלים בלבד. המסלולים המוזלים החדשים עשויים לחסוך לנוסעים עם מוגבלות בין 594 שקלים ל-3,660 שקלים בשנה.

חיילים משוחררים ייהנו במשך שנה ממועד שחרורם מהטבת נסיעה חינם בכל רחבי הארץ, כולל ברכבת. באופן זה יוכלו לחסוך בשנה בין 1,188 שקלים על חופשי-חודשי אזור 1 (99 שקלים לחודש) ל-7,320 שקלים עבור מנוי ארצי משולב.

תושבי הפריפריה ייהנו מ-50% הנחה על מחירי מנוי חופשי-חודשי מכל סוג שהוא. בדרך זו יוכלו לחסוך בין 594 שקלים לשנה (50% הנחה על חופשי חודשי אזור 1) ל-3,660 שקלים בשנה לנסיעות חינם בכל רחבי הארץ, כולל רכבת.

הזכאות להנחה לתושבי הפריפריה נקבעה לאחר עבודת מטה מעמיקה אשר הגדירה את היישובים על פי דירוגם הפריפריאלי (אשכולות 1-5 במדד הפריפריה של הלמ”ס), הנקבע על פי ריחוקם ממרכז הארץ וממרכזי תעסוקה גדולים. עם זאת, נקבע כי תושבי רשויות מבוססות המצויות בפריפריה אך נהנות מדירוג סוציו-אקונומי גבוה (9-10), לא יהיו זכאים להנחה. במשרד התחבורה הדגישו כי ההנחה כוללת את מנוי אזור 1, המנוי האזורי הפריפריאלי לנסיעות למרחק של עד 40 ק”מ. במקום 99 שקלים יעלה מעתה מנוי זה לתושבי הפריפריה 49.50 שקלים בלבד.

צעירים מגיל 18 עד 26 (למעשה עד יום הולדתם ה-27) ייהנו מ-33% הנחה על כל סוגי המנויים החודשיים ועל רכישת ערך צבור, הן מתוך התחשבות במצבם הכלכלי והן במטרה לעודד אותם להשתמש בשירותי התחבורה הציבורית וליצור אצלם שינוי תפיסתי והעדפה לתחבורה הציבורית על פני הרכב הפרטי, וכך לרכוש הרגלי התנהגות לאורך זמן. כך יוכלו לחסוך בין 392 שקלים בשנה (33% הנחה על חופשי חודשי אזור 1) ל-2,415 שקלים בשנה (33% הנחה על חופשי חודשי ארצי, כולל רכבת).

למידע נוסף על הרפורמה, הציבור מוזמן להתקשר למוקד משרד התחבורה 4515*, המספק מענה בשפות עברית וערבית, להיכנס לאתר משרד התחבורה, או לחפש בגוגל “צדק תחבורתי”.

השלב השני: גמלאים ושכונות

הרפורמה תושק בשני שלבים. הפעימה הראשונה, כאמור, תיכנס לתוקף ב-25 במרץ, ואילו הפעימה השנייה עתידה לצאת לדרך במהלך החודשים הקרובים. פעימה זו תכלול בנוסף נסיעות חינם לאזרחים ותיקים (נשים מגיל 62, גברים מגיל 67), והנחות על בסיס דירוג סוציו-אקונומי בפילוח ברמה שכונתית ולא יישובית, מתוך הבנה כי ביישובים רבים קיימים פערים משמעותיים בין השכונות והרפורמה צריכה להתייחס אליהם.

“הצגתי את רפורמת ‘צדק תחבורתי’ זמן קצר לאחר כניסתי לתפקיד”, אמרה שרת התחבורה מירי רגב, “במטרה לתקן עיוותים וחוסר התחשבות שאפיינו את רפורמת המחירים הקודמת, אשר התעלמה מצורכי הפריפריה, הצעירים והשכבות החלשות. הרפורמה שלי היא צעד מהפכני של צדק חברתי ותחבורתי, שנועד לקרב בין הפריפריה למרכז, לצמצם פערים גיאוגרפיים וחברתיים, ליצור הזדמנויות תעסוקה, להוריד את יוקר המחיה ולעודד שימוש בתחבורה ציבורית על חשבון הרכב הפרטי, בדגש על יצירת הרגלי שימוש בקרב הצעירים”.

אלכס פרידמן, מייסד ויו”ר ארגון “נכה לא חצי בן אדם”, בירך על המהלך: “בשורה נהדרת נוספת שמגיעה ממשרד התחבורה. אני מודה לשרה מירי רגב על הרגישות והעשייה הברוכה, ומצפה להמשך שיתוף פעולה פורה ומוצלח לטובת אנשים עם מוגבלות בישראל”.

עוד בנושא:

בעלי תו נכה? ייתכן שמגיע לכם החזר של אלפי שקלים

************************
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova
************************

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות