נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותארה"ב, דובאי וישראל בפרויקט משותף להעסקת עובדים עם מוגבלות

ארה”ב, דובאי וישראל בפרויקט משותף להעסקת עובדים עם מוגבלות

כך פורסם הבוקר ב"מעריב". במסגרת הפרויקט ילמדו מעסיקים מה אנשים עם מוגבלות יכולים לתרום לבתי העסק שלהם

פרויקט חדש שאותו מובילים נציגים מישראל, ארה”ב ואיחוד האמירויות, משתף ומלמד מעסיקים על מה שאנשים עם מוגבלות יכולים לתרום לבתי העסק שלהם, ומעודד אותם לשלבם במקומות עבודה שונים. הידיעה פורסמה הבוקר בעיתון “מעריב”.

מי שמובילה את הפרויקט בצד הישראלי זו פלר חסן־נחום, המשנה לראש עיריית ירושלים וחברת מועצת העיר. הפרויקט מבוסס על יוזמה דומה של השופט האמריקאי ריצ’רד ברנשטיין, שרשם היסטוריה כאשר נבחר לשופט העליון הראשון אי פעם במדינת מישיגן.

לדברי חסן־נחום, “בעקבות החתימה על הסכמי אברהם החלטנו לצאת בתוכנית למען שילוב אנשים עם מוגבלות במקומות עבודה, בידיעה שהיא תועיל לכל הצדדים ותשנה תפיסות ועולמות”.

השופט העליון האמריקאי ריצ’רד ברנשטיין עם פלר חסן-נחום בירושלים

“לאנשים עם מוגבלות יש כל יום מלחמה אחרת, ולכן יש להם מוטיבציה עצומה גם להצליח ולהוכיח את יכולותיהם”, אמר השופט ברנשטיין, “ואנו אכן רואים שבאיחוד האמירויות שינו את ההגדרה שלהם ל’אנשים עם נחישות’, כי אמנם יש להם נחישות יתר ורצון להצליח. וכשיש נחישות – יש גם תוצאות”.

את הוצאת הפרויקט לפועל יזמה חסן־נחום בכובעה כמייסדת של מועצת עסקי אמירויות־ישראל ומועצת הנשים של המפרץ וישראל. הפרויקט נעשה בשיתוף עמותת “נגישות ישראל”, עמותת “שלווה” וארגונים נוספים. “העצמת האוכלוסיות המוחלשות זה משהו שאנו חייבים לפעול ולעבוד עבורו”, סיכמה.

יליד 1986. ממנצ'סטר באנגליה. על הרצף האוטיסטי. הבן השביעי מתוך 14 אחים לרב חרדי. נשוי לאישה גם עם מוגבלויות. משמש כעיתונאי במעריב ובאתר שווים. מתנדב בוועד של עמותת Keep Olim , ובמגן לקהילות.

כתבות אחרונות