נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםשוברת תקרה: הצעירה האוטיסטית שמככבת בסדרה לצד יהודה לוי

שוברת תקרה: הצעירה האוטיסטית שמככבת בסדרה לצד יהודה לוי

פריצת דרך על המסך הישראלי: גפן קמינר, בת 19 מיקנעם, תגלם צעירה עם צרכים מיוחדים, כמוה, בסדרה "איסט סייד" של כאן 11

יהודה לוי (מימין), נטע ריסקין וגפן קמינר. צילום - בר זיגדון ודקלה ברקאי
יהודה לוי (מימין), נטע ריסקין וגפן קמינר. צילום – בר זיגדון ודקלה ברקאי

עוד תקרת זכוכית מתנפצת לה: גפן קמינר, בת 19 על הרצף האוטיסטי מיקנעם, תככב בסדרה חדשה של כאן 11 שבה תגלם צעירה עם צרכים מיוחדים, כמוה. לצדה מככבים בסדרה, הנושאת את השם “איסט סייד”, השחקנים המצליחים יהודה לוי ונטע ריסקין, ששיתפו כבר פעולה בעבר בסדרה “איש חשוב מאוד”.

בימים אלה נערכים הצילומים ל”איסט סייד”, המגוללת את סיפורו של אב יחידני (לוי) למאיה בת ה-18, כאמור נערה עם צרכים מיוחדים (קמינר). האב, מומי, הוא סוחר נדל”ן כריזמטי שסוגר עסקאות מסובכות במקום הכי יצרי ונפיץ בעולם – מזרח ירושלים. ריסקין מגלמת בסדרה את אסתי, מטפלת באמנות המתקשה לבחור בין מחויבותה לטיפול לבין אהבתה מומי. ריסקין תגלם את אסתי – המטפלת באמנות של מאיה והמאהבת של מומי, שמתקשה לבחור בין מחוייבותה לטיפול במאיה לאהבתה למומי.

הליהוק של קמינר מהווה פריצת דרך בייצוג אנשים עם מוגבלות בתעשייה המקומית. לאורך השנים הופיעו כמה וכמה דמויות של אוטיסטים בהפקות טלוויזיה וקולנוע ישראליות, אולם הם מעולם לא גולמו על ידי שחקנים עם אוטיזם. כך למשל בסדרה המיתולוגית “פלפלים צהובים” (הילד עם האוזניות) של קרן מרגלית, ב”על הספקטרום” (שלוש הדמויות הראשיות) של היוצרת דנה אידיסיס וגם בסרטה “הנה אנחנו”, המוקרן בימים אלה בבתי הקולנוע (התפקיד של הבן שעוזב את הבית לדיור חוץ ביתי). כעת, סוף סוף, תגלם שחקנית עם אוטיזם דמות של צעירה עם צרכים מיוחדים בהפקה ישראלית מרכזית.

גפן קמינר. צילום - עוז שמש
גפן קמינר. צילום – עוז שמש

עם כוח גדול באה אחריות גדולה

“בשבילי לשחק בסדרה כזאת זו הגשמת חלום ילדות, אבל כמו שדוד בן מספיידרמן אומר: ‘עם כוח גדול באה אחריות גדולה'”, אומרת קמינר לאתר “שווים”. “אני משחקת לצד שמות גדולים בתעשייה, וביניהם האחד והיחיד יהודה לוי. לא סתם קראו לו ‘איש חשוב מאוד’. הוא תמיד מביא איתו אווירה כיפית על הסט, ובין סצנה לסצנה לפעמים יוצא לנו להתבדח. בקיצור, אני נרגשת לקחת חלק בדבר הענק הזה, ויאללה, ההרפתקה מתחילה”.

בראיון שנתנה בעבר ל-ynet סיפרה קמינר על ההתמודדות שלה עם האוטיזם. “תמיד ידעתי והרגשתי שמשהו שונה אצלי, אני לא זוכרת ולא כל כך יודעת מה ואיך”, שיתפה. “בסוף מסיבת יום הולדת תשע אזרתי אומץ ושאלתי את אמא שלי מה הבעיה שיש לי. היא ענתה את כל התשובות מלבד התשובה שחיפשתי. היא קראה לזה PDD עם חרדות. למחרת חיפשתי מידע באינטרנט וגיליתי ש־PDD נמצא תחת הכותרת אוטיזם. כעסתי שלא סיפרו לי על זה לפני כן”.

בראיון נוסף, לרדיו החברתי, היא תיארה את האוטיזם כך: “כשאתה אוטיסט אתה כאילו נמצא בארץ פלאות . כולם יודעים את הקודים ורק אתה לא יודע אותם. אין לך את המדריך שיש לכולם, ואף אחד לא מוכן לשתף אותך בשלו. כדי להשתלב בחברה אתה חייב להתאים לעצמך סוג של מדריך משלך, זאת טכניקת הישרדות. אנשים שלא מפתחים אחת כזו הם לרוב לא בתפקוד גבוה. ככל שאתה בתפקוד גבוה, כך אתה מסוגל להשתלב בחברה יותר טוב ולהיות יותר מונגש בעיני אחרים. אתה נמצא בארץ פלאות ונשאר שם כל החיים שלך”.

“איסט סייד”, כאן 11

יוצרים: יעל רובינשטיין (“סרוגים”), יוסי מדמוני (“מתיר עגונות”, “בת ים ניו יורק”)
מפיקה: דקלה ברקאי (“סרוגים”, “שטיסל”, “מנגן ושר”)
במאי: יבגני רומן (“מנגן ושר”, “קולות רקע”)
הפקה: אבוט המאירי ברקאי
מלהקת:  לימור שמילה

כותבת ומנהלת תוכן, מעל עשור בעולמות התקשורת. נפגעה בעינה במהלך השירות הצבאי אך לא הוכרה עד היום

כתבות אחרונות