נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות
הסתדרות 480-100

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיחדשות6 דברים שאנשים עם מוגבלות שכלית צריכים לדעת על הבחירות

6 דברים שאנשים עם מוגבלות שכלית צריכים לדעת על הבחירות

מחר בבוקר ייפתחו הקלפיות בבחירות המוניציפליות. עמותת אקים פרסמה מדריך ייעודי שמונגש לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות, עם כל מה שחשוב כדי לממש את זכות ההצבעה

קלפי בבחירות המקומיות. צילום אורן: בן חקון

\ב-256 רשויות מקומיות בישראל ייערכו מחר הבחירות המוניציפליות, שיקבעו את זהותם של אנשי השלטון המקומי לחמש השנים הבאות. הקלפיות ייפתחו בשעה 07:00 בבוקר, ויינעלו בשעה 22:00. בכל רשות מקומית יוצבו בקלפיות פתקים עם שמות המועמדים לראשות הרשות המקומית (פתק צהוב), הרשימות המועמדות לחברות במליאת המועצה (פתק לבן) ובמועצות האזוריות יתווסף אליהן פתק נוסף (כחול) – לבחירת הוועד המקומי.

ארגון אקים הכין עבור משרד הפנים חוברת מיוחדת (הזמינה להורדה בסוף כתבה זו) בעברית ובערבית, שמנגישה את הליך הבחירות כולו לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות. בין היתר, כוללת החוברת הסבר על מה הן הבחירות, על הזכות שלהם לקחת חלק בבחירות, איך מתבצע התהליך, מה מותר ומה אסור לעשות כשבאים להצביע ועוד.

אז מה כדאי לאנשים עם מוגבלות לדעת לקראת הבחירות בשלטון המקומי?

  1. לכל אדם מעל לגיל 17 שהוא אזרח או תושב ישראל, מתגורר ברשות מקומית ומופיע בפנקס הבוחרים, יש את הזכות להצביע בבחירות. חשוב שתדעו – לכל אדם עם מוגבלות יש את הזכות להצביע ולהשפיע.
  2. לראשונה, השנה יום הבחירות לרשויות המקומיות הוא יום שבתון שבו מרכזי היום ומרכזי התעסוקה יהיו סגורים.
  3. אנשים עם מוגבלות בניידות יכולים להצביע בקלפי נגישה בישוב או בעיר שלהם. בכל רחבי הארץ פזורות סך הכל 2,757 קלפיות נגישות. מעוניינים לדעת איפה הקלפי הנגישה הקרובה אליכם? הקליקו על הקישור הזה או צלצלו: 1-800-101-975 או 073-2458358.
  4. זקוקים לעזרה בביצוע הפעולה הפיזית של בחירת הפתק והכנסתו למעטפה? דעו כי אתם יכולים להיכנס לתא ההצבעה עם מלווה. על פי החוק המלווה אינו רשאי ללוות יותר משני בוחרים, ואינו יכול להיות מנהל או מדריך במסגרת הדיור שבה אתם מתגוררים.
  5. לאנשים עם מוגבלות שיש ברשותם תעודת “פטור מתור” – הציגו את התעודה בקלפי וקבלו פטור מעמידה בתור.
  6. הקלפיות יפעלו בין השעות 07:00-22:00 ברציפות. ברשויות קטנות (שבהם עד 350 בוחרים בלבד), ייסגרו הקלפיות כבר בשעה 20:00.

המידע המלא והמונגש מופיע כאמור בחוברת שהוכנה על ידי מכון אקים להנגשה קוגניטיבית (עמותת אקים), עבור היחידה לפיקוח ארצי על הבחירות במשרד הפנים. החוברה מסבירה לראשונה בשפה פשוטה ותוך פישוט לשוני על זכות ההצבעה והליך הבחירות לרשויות המקומיות.

*****************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova

*****************

סיגל פרץ יהלומי, מנכ”לית אקים ישראל: “חברה מכלילה היא חברה חזקה וטובה יותר. המידע המונגש בחוברת הבחירות שלנו יאפשר לאנשים עם מוגבלות שכלית לקחת חלק בחגיגה הדמוקרטית החשובה כל כך”.

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות