נושאים קשורים

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
הסתדרות 480-100

“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"
ראשיחדשותמטרגדיה אישית לנתינה אינסופית: נפטרה מייסדת אלו"ט

מטרגדיה אישית לנתינה אינסופית: נפטרה מייסדת אלו”ט

ליאורה אביגדורי הלכה לעולמה בעקבות מחלה קשה בגיל 79. אוהביה ספדו לה: "תמיד ראתה את טובת העמותה לנגד עיניה"

ליאורה ועופר אביגדורי ז"ל
ליאורה ועופר אביגדורי ז”ל

ליאורה אביגדורי, ממייסדות עמותת אלו”ט, הלכה השבוע לעולמה בעקבות מחלה קשה, והיא בת 79.

“ליאורה הייתה מדור המייסדים של העמותה”, סיפר מנכ”ל אלו”ט, דדי עטאס, בהספד שנשא בהלווייתה. “היא החליפה את לאה רבין ז”ל כנשיאת אלו”ט, הייתה ממקימות הבית לחיים (ההוסטל) הראשון של העמותה – ‘כפר עופרים’ אשר קרוי על שמו של בנה עופר ז”ל, ומאז לא הפסיקה לפעול בהתנדבות מלאה למען הילדים והבוגרים על הרצף האוטיסטי והפכה אותם למפעל חייה.

“כשאומרים את השם ליאורה אביגדורי באלו”ט”, המשיך עטאס לספר, “כולם יודעים על מי מדברים. כולם מכירים את אומץ הלב, את המוטיבציה, את היכולת לקום מהטרגדיה והאובדן האישי ולגייס אותם למען מטרה של קידום החלשים בחברה, תוך דאגה לכל ילד ולכל משפחה שהילד או הילדה שלה נמצאים על הרצף האוטיסטי.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


“מסגרות ושירותים שהיום נראים לנו מובנים מאליהם – מעונות יום שיקומיים, גני תקשורת, בתים לחיים – לא היו כשליאורה התחילה את דרכה באלו”ט. היא הייתה חלק מהקמתם והייתה שותפה למאבקים ולהישגים. תמיד אמרה את דעתה הנחרצת ותמיד הייתה הראשונה לצאת למאבק.

“גם בשנים האחרונות ליאורה לא הפסיקה לקחת חלק בחיי העמותה, כיהנה כחברת מועצה ציבורית פעילה והייתה השראה עבור כולנו. תמיד ראתה את טובת אלו”ט לנגד עיניה, ופעלה רבות כדי לקדם, לסייע ולאחד.

“אני נפרד ממך היום כמנכ”ל אלו”ט בשמן של עשרות אלפי משפחות וילדים, אשר בזכותך זכו וימשיכו לזכות לעוד שנים ארוכות בבית, בטיפול מקצועי, באהבה, בחום ובזכויות. ליאורה יקרה – את הלכת מאיתנו, אבל המורשת המפוארת שהשארת אחרייך תישמר לעולם”.

הטרגדיה של חייה

אלו”ט הוקמה ב-1974 על ידי אביגדורי ועוד מספר הורים לילדים אוטיסטים שהבינו שאשפוז כפוי, שהיה מקובל באותם ימים, הוא לא הפתרון הנכון לילדיהם. כעבור שש שנים, ב-1980, אירעה טרגדיה נוראית כשאביה של אביגדורי, יוסף בראניצקי, לקח את בנה האוטיסט עופר, אז בן 11, לטיול, ובמהלכו ירה בו והתאבד.

האירוע הנוראי זיעזע את המדינה. אביגדורי, למרות הטרגדיה האישית ואולי דווקא בגללה, המשיכה לפעול כל השנים למען ילדים אוטיסטים ובני משפחותיהם. ב-1988 היא הייתה שותפה להקמת ההוסטל הראשון לבוגרים אוטיסטים של אלו”ט ברמת השרון שנקרא על שם בנה – “כפר עופרים”.

בראיון מיוחד שהעניקה לאתר “שווים” ב-2021 אמרה אביגדורי כי לאחר שאביה הרג את בנה, היא נדרה נדר שדבר כזה לא יקרה לעוד ילד אוטיסט. “המקרה עצמו היה שוק עולם”, סיפרה לכתבת בת אל מור. “אבא שנתן את חייו בשבילנו, אהב את נכדו הבכור אהבת נפש והסתכל מהצד על המצב. ברור לך שהוא לא התייעץ ולא הסביר מה הוא הולך לעשות. זה היה כמו רעם ביום בהיר. כבר למחרת היום עטו עלינו צוותי העיתונות. צילצלתי למשפחות ואמרתי ‘זה צ’אנס חיינו – מישהו שואל עלינו’. בימים של השבעה הייתי עסוקה עם העיתונות. פתאום הבנו שמישהו שואל עלינו, ומפה זה התגלגל, ואני לא יכולה לעזוב גם היום. זה מפעל חיי”.

לראיון המלא עם ליאורה אביגדורי >>>

מערכת שווים כוללת כ-12 כותבים, כמעט כולם אנשים עם מוגבלויות. כל עבודתה מוקדשת לסיקור חייהם של אנשים עם מוגבלות בישראל.

כתבות אחרונות