
???
אנונימית שואלת בפייסבוק
“הייתי במסיבה בדרום ביום שבת, אני לא יכולה לעבוד בגלל מצבי הנפשי”, כתבה גולשת אנונימית באחת מקבוצות הסיוע המשפטי בפייסבוק. “רק היום גיליתי שאוכל להיעזר בענף של הביטוח הלאומי שמטפל בניצולי פעולות איבה. יש מישהו שיוכל לכוון אותי איך להתחיל את תהליך הסיוע? איזה טפסים להגיש או עם מי לדבר?”.

!!!
אמיר עונה
ביום שבת האחרון עברנו כישראלים אירוע זוועה, שהותיר אותנו כאובים ופצועים נפשית ופיזית. בעת הזו אנחנו נאלצים להתמודד עם אתגרים רבים שעומדים בפנינו, בין היתר האתגר הנפשי של אנשים שנכחו באירועים הקשים או נפגעו נפשית בסבב הלחימה. לאור כך, החלטנו להכין לכן מדריך שיעזור לכן להתמודד עם הביורוקרטיה ויאפשר לכם לקבל עזרה.
מי שמתקשה לחזור לעבודה בעקבות התמודדות נפשית, ניתן לפנות לרופא ולבקש אישור מחלה. חשוב להדגיש שהתמודדות נפשית הינה סיבה מוצדקת לבקש אישור מחלה מרופא המשפחה. צרו קשר עם רופאת המשפחה שלכם, עדכנו אותה במצבכם ובקשו ממנה אישור מחלה לימים הקרובים. בנוסף לכך, הביטוח הלאומי יצרו מוקד ייעודי שנועד לעזור לנפגעים עם מיצוי זכויותיהם. קו החירום מיועד אך ורק לפצועים ובני משפחותיהם, במספר: 02-6269999.
עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova
לגבי הזכויות המגיעות לכם מהביטוח הלאומי, בשלב הראשוני: סיוע למשפחות הפצועים שמאושפזים בבתי החולים בכל רחבי הארץ, סיוע למשפחות שכולות, סיוע לנפגעי חרדה, סיוע לפצועים. לאחר השלב הראשוני, הביטוח הלאומי ילווה את הפצועים והמשפחות בהליך ההחלמה והשיקום עם יועצים סוציאליים ומומחים מאגפי איבה ושיקום. חשוב שתדעו: הזכויות של נפגעי איבה זהות לחלוטין לנפגעי כוחות הביטחון, אך הטיפול באזרחים נפגעי איבה נמצא באחריות הביטוח הלאומי, ולא באחריות משרד הביטחון.
הביטוח הלאומי מממן טיפולים לנפגעי חרדה, הניתנים על ידי פסיכולוגים ועובדים סוציאליים שמומחים לטיפול בטראומה. בעקבות המצב הביטחוני, אפשר לקבל טיפולים גם באופן מקוון בזום. הסיוע לנפגעי חרדה כולל מענה מידי במוקדי חירום טלפוניים בשלב הראשון, וקבלת סדרת טיפולים במרפאות ובמרכזי חוסן בשלב השני.
איך פונים?
בשלב הראשון, כדי לקבל עזרה מיידית פונים לער”ן ב-1202*
או לנט”ל (נפגעי טראומה לאומית) ב-1-800-363-363
בשלב השני כדי לקבל עזרה נפשית ארוכת טווח, פונים למרפאות חוסן במרכזים לחוסן לאומי. את רשימת המרפאות ניתן למצוא בקישור הבא: לחצו כאן
חשוב גם להדגיש שבמקרה שצריך טיפול אינטנסיבי, אפשר לפנות למיון פסיכיאטרי בכל מרכז לבריאות הנפש. הביקור במיון פסיכיאטרי לא דורש טופס 17 או תשלום. למיטב ידיעתי, ובעת כתיבת שורות אלו, המרכז לבריאות הנפש באר יעקב מרכז את הטיפול בנפגעי חרדה באזור הדרום.
לבקש עזרה עשוי להיות קשה, אך זכרו שחרדה הינה תגובה נורמלית למצב לא נורמלי.
לעיון נוסף בשירותי הביטוח הלאומי הניתנים לאזרחים ניתן להיכנס לכתבה הבאה: לחצו כאן
חשוב להדגיש כי התשובות במדור אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים, מערכת “שווים” או אמיר שטיין, אחראים לתוצאות השימוש בהן.
מייל לשליחת שאלות >>> [email protected]