נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםאבחון וטיפול באוטיזםאלו"ט מזהירה: השינוי בביטוח הסיעודי פוגע קשות בילדים אוטיסטים

אלו”ט מזהירה: השינוי בביטוח הסיעודי פוגע קשות בילדים אוטיסטים

העלאת גיל התביעה מ-3 ל-5 מהווה מכה אנושה להורים לילדים על הרצף. העמותה מזהירה: "מדובר בפגיעה הרסנית באוכלוסיית הילדים על הספקטרום"

עמית גל, מ”מ הממונה על שוק ההון והביטוח במשרד האוצר. צילום: מארק ניימן, לע”מ

כפי שפרסמנו ב”שווים”: החל מה-1.1.24 יעלה גיל התביעה לקצבת ביטוח סיעודי מגיל 3 לגיל 5, כחלק מרפורמה שמובילה רשות שוק ההון והביטוח במשרד האוצר. בשורה זו מהווה מכה קשה להורים רבים לילדים עם מוגבלויות, ובפרט הורים לילדים על הרצף, שמעתה יהיה להן קשה עד בלתי אפשרי לתבוע את קופות החולים לקבלת הקצבה.

עמותת אלו”ט, הפועלת למען ילדים ובוגרים עם אוטיזם, פנתה לממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון, עמית גל, למציאת פתרונות שילדים על הרצף האוטיסטי ומוגבלויות אחרות (שיתוק מוחין, מוגבלות שכלית, תסמונת דאון וכו’) לא יופלו לרעה בעקבות הרפורמה. “השינוי המשמעותי הזה צפוי לגרום לפגיעה הרסנית באוכלוסיית הילדים עם הצרכים מיוחדים ועל הספקטרום”, כתבה עו”ד מיה לחוביץ צדוק מהאגף לקידום זכויות וקשרי ממשל באלו”ט.

“ילדים שאובחנו או יאובחנו על הרצף לפני גיל חמש שנים יוחרגו מהפוליסה. כיום יש הנחה רווחת בדבר חשיבות האבחון המוקדם (בין גילאי 2-5) של ילדים על הרצף שמובילה לכך שהרוב המכריע של הילדים מאובחנים לפני גיל 5”. לדברי לחוביץ, השינוי המבוקש ישלול דה-פקטו את הזכות לגמולי הביטוח.


עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. לתרומה הקליקו >>> https://bit.ly/Shavvim-igul-letova


מה משתנה בעקבות הרפורמה?

התשלום החודשי על הפוליסה יוקדם לגיל 18, במקום 19, והקצבה החודשית לזכאים תרד בכל קופות החולים. כמו כן, חשוב לציין כי כל השינויים האלה רלוונטיים רק עד ה-1 בינואר 2025, אז אמורים להיכנס לתוקף כללים חדשים בביטוח הסיעודי.

כמה הביטוח יעלה בכל חודש?

  • למבוטחים מגיל 18 עד 30 – 13 שקלים בחודש
  • למבוטחים בגיל 30 ומעלה – 30 שקלים בחודש
  • למבוטחים מגיל 51 ומעלה – 150 שקלים בחודש
  • למבוטחים מגיל 70 ומעלה – 266 שקלים בחודש

בכמה ירדו הקצבאות?

  • למבוטחים עד גיל 49 יקטן ל-5,000 שקלים בחודש
  • למבוטחים בגילאי 50 עד 59 יקטן ל-4,100 שקלים בחודש
  • למבוטחים מעל גיל 60 יקטן ל-3,200 שקלים בחודש
  • למבוטחים במוסדות סיעודיים עד גיל 49 תישאר הקצבה על 10,000 שקלים בחודש
  • למבוטחים במוסדות סיעודיים מגיל 50 ומעלה הקצבה תעמוד על 6,500 שקלים בחודש
  • למבוטחים במוסדות סיעודיים מגיל 60 ומעלה הקצבה תעמוד על 4,500 שקלים בחודש

מה יהיה ב-2025? עדיין לא ברור. בקופות החולים אומרים כי הנושא נמצא על סדר יומם של משרדי הממשלה הרלוונטיים, והם יצטרכו להחליט האם הפוליסה של 2024 תימשך או שיימצא פתרון אחר ארוך טווח. פתרון אפשרי שמציע מנכ”ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הוא לחייב את אזרחי ישראל לחסוך במקביל לפנסיה גם לביטוח הסיעודי. הצעה זו נבחנת בימים אלה יחד עם הצעות אחרות, אם כי סביר להניח שלא תתקבל אצל המבוטחים באהדה רבה.

“זו תהיה מכה אנושה להמון הורים, כי זו עוד הוצאה חודשית קבועה שמצטרפת להוצאות קבועות בלתי אפשריות”, אומרת ליה שאולי אשכנזי, אמא לילד אוטיסט, יוצרת תוכן ומרצה על אוטיזם והורות מיוחדת.

היא מספרת שאחרי האבחנה של הבן שלה, לביא, היא חטפה מכה כלכלית קשה מאוד. “פוטרתי מהעבודה ונאלצתי להסתדר לבד. הייתי צריכה לבחור אם לקנות מוצרים בסופר או ללכת עם הילד שלי לטיפול. מצאתי את עצמי בלי עבודה. אף אחד לא רצה לקבל אותי בגלל הטיפולים הרבים שהבן שלי היה צריך”.

“לא עשו דבר במשך שנים”

שוק הביטוח הסיעודי בישראל נמצא בבעיה קשה. בשנים האחרונות נרשמה מגמת עלייה של עשרות אחוזים בתביעות המוגשות לביטוח הסיעודי של קופות החולים, וכבר היום הפוליסה מאוד לא משתלמת עבורן ועבור חברות הביטוח. לפי רשות שוק ההון והביטוח, כיום מבוטחים במסגרת הביטוח הסיעודי הקבוצתי לחברי קופות החולים כ-4.6 מיליון אזרחים. במסגרת הביטוחים האלה משולמים מדי שנה תגמולים בסך כ-3 מיליארד שקלים למבוטחים הנמצאים במצב סיעודי.

לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2022 הגירעון של ארבע קופות החולים עמד על כ-3.2 מיליארד שקלים. המדינה העניקה להן תמיכות ייצוב בסך של למעלה משני מיליארד שקלים, ועדיין הגירעון הסתכם בכ-1.5 מיליארד. על פי הערכות, הגירעון בסוף 2023 צפוי לחזור ל-3 מיליארד שקלים.

גילי פארן, סוכן ביטוח מומחה במשפחות מיוחדות, מביע דאגה מהעתיד: “המצב הזה בעייתי, ובמשך שנים לא עשו דבר. כבר ב-2019 ביטלו את המכירה של ביטוחים סיעודיים פרטיים, ומאז החל המשבר. המדינה לא פעלה בנושא, והתעוררו מאוחר מדי. לצערי הרב, אני חושש שהביטוח הסיעודי מתחיל להיעלם מהעולם”.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות