נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים
הסתדרות 480-100

עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאנשים עם מוגבלויותאנשים עם מוגבלויותאשדוד הראשונה לאמץ: במקום מוגבלות, אנשים עם נחישות

אשדוד הראשונה לאמץ: במקום מוגבלות, אנשים עם נחישות

כך הודיע ראש העיר יחיאל לסרי. לאחרונה פירסמנו ב"שווים" כי מ-2017 מכנים כך אנשים עם מוגבלות בדובאי

“אנשים עם נחישות”. השלט החדש בחוף הים באשדוד

המוני הישראלים שגדשו את דובאי בשבועות האחרונים גילו את הנופים המרהיבים, גורדי השחקים הגבוהים, המסעדות המפוארות, אבל במקביל שמו לב לפרט אחד נוסף מעניין במיוחד: באיחוד האמירויות, בכל שטח ציבורי ועל כל שלט, נכתב “אנשים עם נחישות” כתחליף ל”אנשים עם מוגבלות”.

גם אנחנו ב”שווים” פירסמנו את הסיפור מעורר ההשראה והמחשבה הזה, ואתמול הגיעה הסנונית הראשונה בדמות עיריית אשדוד, שהחליטה לאמץ את הכינוי. ד”ר יחיאל לסרי, ראש העיר, נענה לקריאתו של הגולש ואלוף העולם לנכים בגלישת גלים עדי קלנג, תושב אשדוד, והחליט כי מעתה במקום המונח “אנשים עם מוגבלות”, על כל שלט בעיר הנוגע לנכים ייכתב “אנשים עם נחישות”.

בישראל ניטש ויכוח ארוך שנים איך ראוי לכנות את אוכלוסיית האנשים עם מוגבלויות. בעלי מוגבלויות? עם מוגבלויות, או אולי אנשים עם צרכים מיוחדים? ומה לגבי אוטיסטים? האם אנשים על הרצף או על הספקטרום, או דווקא אנשים עם אוטיזם? מקרב האוטיסטים עצמם יש מי שדווקא מתעקשים שפשוט יקראו להם אוטיסטים, כי “זה מי שאנחנו, ואנחנו לא מתביישים בזה”.

ובחזרה לדובאי. באפריל 2017 שייח’ מוחמד בן ראשיד אל מכתום, שליט דובאי וסגן נשיא איחוד האמירויות, החליט לשנות את השם בחוק כחלק מהאסטרטגיה הלאומית שלו להעצמת אנשים עם מוגבלויות. “נכות היא למעשה חוסר יכולת להתקדם להישגים”, הסביר השייח’. “ההישגים ש’אנשי הנחישות’ השיגו בתחומים שונים במהלך השנים האחרונות הם הוכחה לכך שנחישות ורצון עז יכולים לעשות את הבלתי אפשרי, ולעודד אנשים להתמודד עם אתגרים ונסיבות קשות תוך השגת יעדיהם”.

ההשראה: שלט בדובאי עם הכיתוב” אנשים עם נחישות”

קלנג, המפעיל בית ספר לגלישת גלים באשדוד הנקרא “גל גלים – בית ספר לגלישה נגישה”, נחשף לכתבה ב”שווים” והעלה פוסט מעורר הדים לרשת. וכך הוא כתב: “מהיום אשתדל להשתמש במושג  ‘אנשים עם נחישות’ במקום ‘אנשים עם מוגבלות’. לראות את החיובי במקום השלילי. כאחד שעוסק יום יום בגלישה נגישה במסגרת wגל גלים – בית ספר לגלישה נגישה’,  ומאפשר לאנשים עם צרכים מיוחדים ואנשים עם מוגבלויות (פעם אחרונה חחח) , לגלוש גלים, ואני רואה את הנחישות שלהם, פעם אחר פעם, נופלים וקמים, הבנתי שאם נראה את החיובי, יהיה חיובי. מוגבלות היא מילה שלילית. נכון שהכל סמנטיקה, אבל גם סמנטיקה משפיעה עלינו בתוך הראש, ולכן מבחינתי מהיום אומר אנשים עם נחישות במקום כל היתר”.

עדי קלנג (בכובע מצחיה) עם חניכה ממועדון הגלישה הנגישה שלו

קלנג, אדם נכה בעצמו, הוסיף: “גם אני מוגדר כאדם עם מוגבלות, אבל באמת שעושה הכל, עם ההתאמות הדרושות או בלעדיהן. אבל באמת, למה לא לראות  את החיובי? שתפו, עזרו לי להפיץ את השינוי, וכך נעשה את העולם קצת יותר טוב”. קלנג הודה לסטנדאפיסט עם הנחישות (זהו, אימצנו) דדי כוחן וגם לאתר “שווים”, ש”את הפוסטים שלהם ראיתי לפני שגם אני החלטתי לאמץ”.

*****************************************************
זקוקים למשלבת, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ילדים? מאות נותני שירותים מחכים לכם בפורום “המקצוענים” של שווים

(המאגר הושק לאחרונה, ועם הזמן יילך ויגדל היצע המטפלים)
*****************************************************

הקריאה הזו, מסתבר, לא נשארה באוויר, ומי שהחליט לתרגם אותה למציאות, כאמור, הוא ראש עיריית אשדוד. לסרי כתב בדף הפייסבוק האישי שלו: “התחילו לשנן מהיום: במקום ‘אנשים עם מוגבלות’ ‘אנשים עם נחישות’. נחשפתי לפוסט של עדי קלנג, גולש הגלים מאשדוד, והחלטנו לאמץ את הטרמינולוגיה. במקום המונח ‘אנשים עם מוגבלות’ – נשנה את החשיבה ונבין שמוגבלות איננה דבר המונע בפני אף אחד לחיות חיים מלאים בשוויוניות ובכבוד. תודה לראש מינהל השירותים החברתיים הגב’ רונית צור, לאגף החופים בעיריית אשדוד ולכל המעורבים במיזם המבורך. נמשיך לעשות עבור אוכלוסייה זו וליצור שוויון בין כולם, בנחישות וברגישות”.

עכשיו נותר רק לקוות שעוד רשויות ילכו בעקבות אשדוד.

יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות