נושאים קשורים

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות

“הפועל שווים”: הכירו את קבוצת הכדורסל הראשונה לאנשים עם מוגבלות

שבעה שחקנים עם מוגבלות שאינן פיזיות ושבעה אוהדי הפועל תל אביב מתאמנים יחד בכל שבוע – ויוצרים קשרים ספורטיביים וחבריים. מקים הקבוצה: "המטרה - להקים ליגה משלנו"

“בזכות הקורס הזה נוכל להשפיע בתקשורת”

14 משתתפים עם מוגבלויות הצטרפו למחזור השני של קורס הסושיאל המיוחד של "ישראל בידור". פעיל ההסברה יוסף חדאד הרצה בפני החניכים: "המוגבלות היא רק הכותרת"



משלחת של אנשים עם מוגבלות תשתתף ב”מצעד החיים” באושוויץ

קבוצת עובדים של חברת "המשקם" יצאה לפולין כדי להשתתף בטקס העוצמתי, המתבצע בהליכה ממחנה ההשמדה הידוע לשמצה – לבירקנאו. "חוויה מעצימה ומרגשת"
ראשיחדשותפסיכולוגים התפתחותיים יורשו לטפל גם בילדים מעל גיל 9

פסיכולוגים התפתחותיים יורשו לטפל גם בילדים מעל גיל 9

עד כה הוגבל הגיל, מה שיצר מחסור באנשי מקצוע וזמני המתנה ארוכים – בין 4 ל-6 חודשים

פסיכולוגית ילדים. צילום אילוסטרציה: UNHCR Ukraine‏

התקנה בוטלה: מעתה פסיכולוגים התפתחותיים יורשו לבצע אבחונים ולטפל בילדים ללא מגבלת גיל, ולא רק עד גיל 9. כך בישרו אתמול (שלישי) באלו”ט ובמשרד הבריאות. המשמעות היא יותר כוח אדם שיאבחן את הילדים, ובתקווה גם קיצור התורים לפסיכולוג התפתחותי.

נכון להיום, לפי אתר משרד הבריאות, זמן ההמתנה בשנת 2022 בחודש פברואר עד אפריל לפסיכולוג התפתחותי, מרגע פתיחת התיק ועד לטיפול ראשון, עומד בממוצע על 4-6 חודשים במרבית מקופות החולים בישראל.

***************************

עזרו לנו להמשיך לעבוד בשבילכם. מוזמנים לעגל לטובה לעמותת שווים. רק 5 שקלים בממוצע בחודש. הקליקו >>> bit.ly/Shavvim-igul-letova

***************************

יש לציין כי עד עתה לא פורסמו נתונים חדשים ממשרד הבריאות לגבי זמני ההמתנה, למרות שהתחייב על כך כאשר הציג את הרפורמה בהתפתחות הילד.

התקנה שהייתה תקפה שינוי זה, לפיה פסיכולוגים התפתחותיים לא יוכלו לבצע אבחונים ולטפל בילדים שגילם מעל 9 שנים, הביאה למחסור בפסיכולוגים עם הכשרה ראויה, ולפגיעה בכושר לאבחן ילדים על הספקטרום האוטיסטי. התקנה הביאה לניתוב ילדים לפסיכולוגים אחרים, עם הרבה פחות ידע, ויצרה תמריץ שלילי לפסיכולוגים כשהביאה אותם לא לפנות להתמחות בפסיכולוגיה התפתחותית – תחום שנמצא במשבר כוח אדם במרכזי התפתחות הילד בישראל.

להליך זה היו שותפים רבים שקידמו את ביטול התקנה ועשיית הצדק, ביו היתר, עו”ד יעל רלוי, ראש תחום בריאות וביטוח לאומי באגף לקידום זכויות וקשרי ממשל; ורונית שוסל, פסיכולוגית התפתחותית מומחית-מדריכה ומנהלת חטיבת המחקר והידע באלו”ט.

כמו כן תרמו גם ד”ר נעמה יושע-אורפז, ראש המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו; אסנת רייכמן ושותפתה יעל קוצינסקי; ורחל בלומנפלד, יו”ר הוועדה לפסיכולוגיה התפתחותית במשרד הבריאות.

שר הבריאות, משה ארבל, שאישר את התיקון המיוחל, חתם על ביטול התקנה הישנה במטרה לאפשר טיפול נאות של אנשי מקצוע מתאימים גם בילדים מעל גיל תשע.

שר הבריאות משה ארבל. צילום: דוברות הכנסת
יליד 1991. נשוי פלוס אחד. נולד עם שיתוק מוחין קל. בוגר תואר ראשון בתקשורת וניהול. היה כתב צבאי בדובר צה"ל, עורך באתר one וכתב אתר השקמה מרשת שוקן. במקביל לעבודתו ב"שווים" מגיש תוכנית ספורט ב"רדיו סול" ומשמש עורך משנה באתר "ישראל ספורט".

כתבות אחרונות