נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיאוטיזםאיך היו חיי אם הייתי "רגילה" ולא אוטיסטית

איך היו חיי אם הייתי “רגילה” ולא אוטיסטית

האם היו לי הרבה חברים? האם היה לי חבר? אולי הייתי כבר נשואה? האם הייתי רוצה ילדים? לי נווה גיא-רון שואלת את עצמה מה היה אילו

אולי ככה הייתי נראית? לי גיא-רון. צילום באדיבות המצולמת

ראיתי עכשיו סרט על בחורה שמחולק לשני חלקים. שני תרחישים אפשריים. כלומר, שני נתיבים שבהם החיים יכלו לנוע. כל כיוון מוביל לצורת חיים ולסיטואציה אחרת. מבחינתי,   זה היה סרט ממש חמוד, מרגש וקליל…

אבל הסרט הזה משך אותי לכיוון אחר לגמרי. מה היה קורה אם הייתי “רגילה”? איך הייתי נראית ואיך היו נראים חיי? מה הייתי אוהבת לאכול? מה היו התחביבים שלי? איך הייתי מתלבשת או מסדרת את השיער? ובעיקר – איזה מין אדם אחר הייתי, פנימית וחיצונית?

איזה מסלול חיים הייתה בוחרת לי ה”רגילה”, שקמה בבוקר לחיים “רגילים” – בלי משלבות ועם המון דיבורים ומילים? איזה מין  אדם הייתי – שקטה ומופנמת או אולי קולנית ומצחיקה (תרחיש אפשרי יותר כי בדיוק כאלה הן האחיות שלי)? האם היו לי הרבה חברים? האם היה לי חבר או אולי הייתי כבר נשואה?

איזה מחשבות היו עוברות לי בראש? במה הייתי עוסקת? ואילו חוויות חיים היו מלוות אותי? מה אכפת לי לדמיין? מתחשק לי. לא חושבת שהעניין דווקא יעורר בי הרהורים נוגים.

אצלי בראש אני מדמיינת את עצמי כעיתונאית חריפה ומצחיקה. יש לי שיער תלתלים קצר. אני אחת כזאת שיש לה מלא חברים וכולם תמיד מבקשים את דעתה, ויש לי מילה או משפט לומר על כל דבר, שהרי אני תמיד תמיד מביעה עמדה או מתייחסת  ויודעת מה להגיד על כל נושא.

מניחה שאני מתגוררת  כרגע עם חברה טובה, חברת ילדות כזאת שכולם אומרים שאנחנו דומות ושאנחנו עושות הכל ביחד. כמובן שיש לי חבר, גם הוא עיתונאי. אולי נתחתן ואולי לא. קצת מוזר, אבל נדמה לי שנבחר שלא להוליד ילדים, כי גם בפנטזיות שלי אני מעדיפה שלא.

עם כל הקשיים, תודה שזו אני

מוזר, לא? לדמיין חיים שאין לי. עוד יותר מוזר להיות מישהי אחרת לגמרי. כשאני מדמיינת את זה אני נהיית עצובה, אבל לא מהסיבות הברורות, אלא משום שאני מבינה שללי האחרת יהיה גם “חור גדול” – היא לא תכיר את כל האנשים שאני מכירה היום, ולא תחווה את חוויות החיים שחוויתי עד כה.

היא/אני לא תדע כמה טוב יש בבני אדם וכמה אנשים יודעים ויכולים לעזור ולשנות. היא  תפספס את הכרת התודה לשקט ולמילים. אני לא אהיה אני.

חזרתי למציאות. אני חוזרת לחיים שלי, של לי. אני מחייכת כי אני מבינה שלמרות הקושי ולמרות שאני ממש שונה, אני זאת אני. השגתי המון ועשיתי לא מעט. לי “הרגילה”, כמוכם, תפספס כל כך הרבה דברים, ולא רק היא – כל מי שסביבה. כלומר, כל מי שסביבי, כל האנשים שאולי בזכותי למדו בעצמם שיעור לחיים ושלימדו אותי כל כך הרבה.

עם כל הקשיים.  תודה שאני זאת אני.

וגם אתם, חישבו כמה מזל שיש לכם את עצמכם, כי כל חוויה שאנחנו עוברים, כל נתיב שאנחנו בוחרים או שנקלענו אליו, תורם, עושה ומייצר בסופו של דבר  את מי שאנחנו, כולנו. לא משנה מי אנחנו, משנה מה אנחנו עושים עם מה שיש לנו. כל אחד ואחת עם שלו. מילה של לי.

לטורים קודמים של לי נווה:

שיניתי את שמי כדי לאזן את החיים

איך זה מרגיש כשהחיים שלך הם קרב אחד גדול

הקרב שלי מול עצמי: להפחית את התלות במשלבות זה לא קל

תלויה באחרים: החיים בלי משלבת

אנחנו לא צריכים הוסטלים, שחררו אותנו מהכבלים  

ילידת 1994. רווקה. מתגוררת בתל אביב. מוגדרת מינקות כאוטיסטית NOS. לא מדברת. כותבת בתמיכה. סטודנטית באוניברסיטת תל אביב לתואר בספרות ובמדעי הרוח. כותבת על הגישה שלה לחיים וכדי לגשר בין עולמם של האנשים עם הצרכים המיוחדים לעולם "הרגיל".

כתבות אחרונות