נושאים קשורים

כמה שילם הביטוח הלאומי לנפגעי הטבח ב-7.10

על פי נתוני הביטוח הלאומי, 4,070 אזרחים נרצחו בפעולות טרור מקום המדינה, 834 מתוכם השנה. יותר מ-10% מהחללים הם ילדים ונוער עד גיל 18

הורים נגד גן התקשורת: “הצוות לא מדווח לנו על אלימות”

מספר הורים פנו ל"שווים" עם טענות קשות נגד צוות הגן בראשל"צ. בין השאר נטען כי ילדים חוזרים עם סימני נשיכה בלי שהצוות מדווח להורים, וכי המקום סובל מהיגיינה נמוכה. הנהלת הגן בתגובה: "חידדנו את נוהלי הדיווח"

yes ופלאפון מרחיבות את השירות לחירשים ולכבדי שמיעה

השירות יינתן באמצעות אפליקציית Sign Now המחברת בין החברות ללקוחות באמצעות מתורגמן לשפת סימנים בשיחת וידיאו. "מחויבים להנגשת השירות לכל האוכלוסיות"

אחת ולתמיד: מה בעצם ההבדל בין אוטיזם לאספרגר?

פעילת האקלים השוודית גרטה תונברג מתארת את עצמה כאדם עם אספרגר, בעוד שאחרים על הספקטרום האוטיסטי בוחרים לתאר את עצמם כ"אוטיסטים". עושים סדר בהגדרות
הסתדרות 480-100

אב לאוטיסט ביקש להפחית תשלום מזונות – השופט סירב

האבא ביקש לשלם רק 1,000 שקל בחודש לגרושתו, בטענה כי הוא נכה ולא יכול להתפרנס. השופט חייב אותו לשלם 3,000 שקל בחודש ומחצית מכל ההוצאות הרפואיות
ראשיאוטיזםאיך היו חיי אם הייתי "רגילה" ולא אוטיסטית

איך היו חיי אם הייתי “רגילה” ולא אוטיסטית

האם היו לי הרבה חברים? האם היה לי חבר? אולי הייתי כבר נשואה? האם הייתי רוצה ילדים? לי נווה גיא-רון שואלת את עצמה מה היה אילו

אולי ככה הייתי נראית? לי גיא-רון. צילום באדיבות המצולמת

ראיתי עכשיו סרט על בחורה שמחולק לשני חלקים. שני תרחישים אפשריים. כלומר, שני נתיבים שבהם החיים יכלו לנוע. כל כיוון מוביל לצורת חיים ולסיטואציה אחרת. מבחינתי,   זה היה סרט ממש חמוד, מרגש וקליל…

אבל הסרט הזה משך אותי לכיוון אחר לגמרי. מה היה קורה אם הייתי “רגילה”? איך הייתי נראית ואיך היו נראים חיי? מה הייתי אוהבת לאכול? מה היו התחביבים שלי? איך הייתי מתלבשת או מסדרת את השיער? ובעיקר – איזה מין אדם אחר הייתי, פנימית וחיצונית?

איזה מסלול חיים הייתה בוחרת לי ה”רגילה”, שקמה בבוקר לחיים “רגילים” – בלי משלבות ועם המון דיבורים ומילים? איזה מין  אדם הייתי – שקטה ומופנמת או אולי קולנית ומצחיקה (תרחיש אפשרי יותר כי בדיוק כאלה הן האחיות שלי)? האם היו לי הרבה חברים? האם היה לי חבר או אולי הייתי כבר נשואה?

איזה מחשבות היו עוברות לי בראש? במה הייתי עוסקת? ואילו חוויות חיים היו מלוות אותי? מה אכפת לי לדמיין? מתחשק לי. לא חושבת שהעניין דווקא יעורר בי הרהורים נוגים.

אצלי בראש אני מדמיינת את עצמי כעיתונאית חריפה ומצחיקה. יש לי שיער תלתלים קצר. אני אחת כזאת שיש לה מלא חברים וכולם תמיד מבקשים את דעתה, ויש לי מילה או משפט לומר על כל דבר, שהרי אני תמיד תמיד מביעה עמדה או מתייחסת  ויודעת מה להגיד על כל נושא.

מניחה שאני מתגוררת  כרגע עם חברה טובה, חברת ילדות כזאת שכולם אומרים שאנחנו דומות ושאנחנו עושות הכל ביחד. כמובן שיש לי חבר, גם הוא עיתונאי. אולי נתחתן ואולי לא. קצת מוזר, אבל נדמה לי שנבחר שלא להוליד ילדים, כי גם בפנטזיות שלי אני מעדיפה שלא.

עם כל הקשיים, תודה שזו אני

מוזר, לא? לדמיין חיים שאין לי. עוד יותר מוזר להיות מישהי אחרת לגמרי. כשאני מדמיינת את זה אני נהיית עצובה, אבל לא מהסיבות הברורות, אלא משום שאני מבינה שללי האחרת יהיה גם “חור גדול” – היא לא תכיר את כל האנשים שאני מכירה היום, ולא תחווה את חוויות החיים שחוויתי עד כה.

היא/אני לא תדע כמה טוב יש בבני אדם וכמה אנשים יודעים ויכולים לעזור ולשנות. היא  תפספס את הכרת התודה לשקט ולמילים. אני לא אהיה אני.

חזרתי למציאות. אני חוזרת לחיים שלי, של לי. אני מחייכת כי אני מבינה שלמרות הקושי ולמרות שאני ממש שונה, אני זאת אני. השגתי המון ועשיתי לא מעט. לי “הרגילה”, כמוכם, תפספס כל כך הרבה דברים, ולא רק היא – כל מי שסביבה. כלומר, כל מי שסביבי, כל האנשים שאולי בזכותי למדו בעצמם שיעור לחיים ושלימדו אותי כל כך הרבה.

עם כל הקשיים.  תודה שאני זאת אני.

וגם אתם, חישבו כמה מזל שיש לכם את עצמכם, כי כל חוויה שאנחנו עוברים, כל נתיב שאנחנו בוחרים או שנקלענו אליו, תורם, עושה ומייצר בסופו של דבר  את מי שאנחנו, כולנו. לא משנה מי אנחנו, משנה מה אנחנו עושים עם מה שיש לנו. כל אחד ואחת עם שלו. מילה של לי.

לטורים קודמים של לי נווה:

שיניתי את שמי כדי לאזן את החיים

איך זה מרגיש כשהחיים שלך הם קרב אחד גדול

הקרב שלי מול עצמי: להפחית את התלות במשלבות זה לא קל

תלויה באחרים: החיים בלי משלבת

אנחנו לא צריכים הוסטלים, שחררו אותנו מהכבלים  

ילידת 1994. רווקה. מתגוררת בתל אביב. מוגדרת מינקות כאוטיסטית NOS. לא מדברת. כותבת בתמיכה. סטודנטית באוניברסיטת תל אביב לתואר בספרות ובמדעי הרוח. כותבת על הגישה שלה לחיים וכדי לגשר בין עולמם של האנשים עם הצרכים המיוחדים לעולם "הרגיל".

כתבות אחרונות